Top 10 Fietstips

Top 10 Fietstips

Kan je niet kiezen waar je heen moet als je in Rotterdam gaat fietsen? Deze top 10 helpt je op weg.

1. Maasparcours

Het afwisselende Maasparcours is een route die helemaal langs de rivier loopt. Je gaat over de Brienenoordbrug en bezoekt natuurgebied Eiland van Brienenoord en diverse wijken op Zuid.

2. Schiedam & M4H

Schiedam is een historische stad en staat bekend om haar jenever en de hoge molens. Op weg daar naartoe kan je een kijkje nemen in het innovatieve Merwe-Vierhavens gebied (M4H), bijvoorbeeld bij permanent festival Weelde. Bekijk Rondje M4H.

3. Hoek van Holland

Vanuit Hoek van Holland fiets je zo Nationaal Park Hollandse Duinen in. Een fiets huren kan in Hoek van Holland. Vanaf februari 2018 kan je eigen fiets mee in de metro, buiten de spitstijden en in het weekend.

4. Maasvlakte 2 & Futureland

Vanaf Hoek van Holland Berghaven neem je de Fast Ferry naar de Maasvlakte. Hier waan je je op een andere planeet. Bij Futureland vind je alle informatie over de toekomst van de haven.

5. UrbanGuides Tours

UrbanGuides biedt verschillende fietstours aan door de stad met ervaren gidsen. De focus ligt op architectuur en stadsontwikkeling. Voor groepen doen ze ook aan verhuur van de fietsen.

6. Bike & Bite

Bike & Bite combineert fietsen met al het lekkers wat Rotterdam te bieden heeft. Een ervaren gids brengt je langs bijzondere plekken in de stad, met op verschillende locaties een hapje of een drankje. Zonder twijfel de lekkerste manier om Rotterdam te ontdekken!

7. Kinderdijk

Fietsen tussen de molens van Werelderfgoed Kinderdijk. Hollandser kan het niet. Fietsen zijn daar te huur, maar je kunt ook je fiets gratis meenemen op de Waterbus vanaf Willemsplein.

8. Midden Delfland

Midden Delfland is een prachtig groen gebied tussen Rotterdam en Delft met volop fietsroutes. Je rijdt door typisch Hollandse polders met knotwilgen, schapen en koeien. Een fietstocht is goed te combineren met een pitstop in Delft.

9. Rotte & Rottemeren

Vanuit het centrum volg je het riviertje de Rotte naar de Rottemeren. Je fietst door een oerhollands en groen landschap met dijkjes, meren, molens en verschillende plekken voor een kop koffie of een versnapering.

10. Coppi Koffie & Fietsen

Een kop koffie met taart als brandstof voor je fietstocht, je fiets laten repareren, leuke fietsaccessoires of een lunch? Het kan allemaal bij Coppi Koffie & Fietsen in de Hofbogen.

Rotterdam Tourist Information

Rotterdam Tourist Information

Wil je persoonlijke fietstips of een route op papier? Kom dan langs bij één van onze drie stadspromotiecentra.
Fietsen in Rotterdam & regio

Fietsen in Rotterdam & regio

Rotterdam en de omliggende gebieden bieden tal van mogelijkheden voor fi...
Reizen omgeving Rotterdam

Reizen omgeving Rotterdam

Heb je zin om de omgeving van Rotterdam te ontdekken? Trein, metro, tram...
Fietsverhuur

Fietsverhuur

Rotterdam is een fantastische stad om te ontdekken per fiets! Er zijn ta...