Eten & Drinken
Maria & Pepe Popup Mexican Restaurant en Bar bij OASE | foto: Michelle Urbiztondo

Eten & Drinken

De Rotterdamse eetcultuur dankt haar rijkdom aan de enorme culturele diversiteit in de stad. Dat zie je en dat ruik je, als je over de West-Kruiskade wandelt, met al haar toko’s en eethuizen. Op de buitenmarkten, waar de verse haring en de bara’s in alle talen worden aangeprezen, en ook in de beroemde Markthal. Een restaurant kiezen uit het enorme aanbod in Rotterdam, kan uitdagend zijn maar wij helpen je op weg. Waar je ook van houdt en wat je budget ook is, één ding is zeker: Rotterdam smaakt naar meer.

Hungry for Rotterdam

Spot-on voor sfeer en smaakpapillen

Ontbijten als een Rotterdammer

Ontbijten als een Rotterdammer

Een goede start van de dag
De beste bakkies pleur

De beste bakkies pleur

Voor je dagelijkse dosis cafeïne
 Bruisende brunches en lunches

Bruisende brunches en lunches

Spot-on voor sfeer en smaakpapillen
10x vernieuwend eten

10x vernieuwend eten

Duurzaam, lokaal en vega(n)
Fine dinen op z’n Rotterdams

Fine dinen op z’n Rotterdams

De leukste fine dining restaurants

Pop-up terrassen

In de zomer kun je volop genieten van Rotterdam. Ontdek gezellige pop-up terrassen zoals De Maaskantine, Station Bergweg en OASE Strandtent (zonder Strand) voor een relaxte vibe op zonnige dagen. Voor lekker eten en drinken aan het water zijn er toplocaties zoals Vessel 11, Putaine in de Rijnhaven, Bar Stroom in BlueCity en het wijdse terras van Hotel New York op de Wilhelminapier. En in de parken vind je fijne terrasjes zoals het Vroesenpaviljoen in het Vroesenpark, de Tuin van De Vier Windstreken bij de Kralingse Plas, en Parqiet in Het Park. Perfecte plekken om te genieten van de zomerse sfeer van Rotterdam!

11x fijne terrassen in Rotterdam

11x fijne terrassen in Rotterdam

Door heel Rotterdam vind je volop terrassen waar je elk moment kunt neerstrijken. Voor een koude cocktail, ambachtelijk biertje, kop koffie of warme choco met slagroom (en een dekentje over je benen). We maakten een selectie gebaseerd op locatie, uitzicht en Rotterdams karakter. Omringd door groen, met zicht op het water of omgeven door stedelijke dynamiek en creativiteit: deze Rotterdamse terrassen zijn altijd een feest voor alle zintuigen!

Alle tips!
Proef het echte Rotterdam!

Proef het echte Rotterdam!

Wie het echte Rotterdam wil proeven, die is wel even bezig. Juist de diversiteit aan zaken en smaken typeert de Maasstad! Van nostalgisch tot werelds uit eten en van ambachtelijk goeds tot home made zoets: je vindt het allemaal. Bij Jeanette van De Kade tot de Kampong Express van de familie Wong.

Ontdek ze allemaal!

Culinaire tours

Inside Rotterdam

Inside Rotterdam

De lekkerste manier om Rotterdam te ontdekken
Bike & Bite

Bike & Bite

Rotterdam Food Tours met smaak
De Rotterdam Tours

De Rotterdam Tours

Tasty Food Tours voor groepen