COVID-19: De Coronamaatregelen zijn verder aangescherpt. Ook is er een dringend advies tot dragen van mondkapjes. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek aan Rotterdam.

Eten & Drinken
Iris van den Broek

Eten & Drinken

De Rotterdamse eetcultuur dankt haar rijkdom aan de enorme culturele diversiteit in de stad. Dat zie je en dat ruik je, als je over de West-Kruiskade wandelt, met al haar toko’s en eethuizen. Op de buitenmarkten, waar de verse haring en de bara’s in alle talen worden aangeprezen, en vooral ook in de beroemde Markthal. Een restaurant kiezen uit het enorme aanbod in Rotterdam, kan uitdagend zijn. Waar je ook van houdt en wat je budget ook is, één ding is zeker: Rotterdam smaakt naar meer.

Maatregelen COVID-19:

Bij terrassen, cafés en restaurants zijn de volgende maatregelen verplicht:

  • Gasten in restaurants, cafés, terrassen en bij evenementen moeten altijd 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden. Tenzij ze uit 1 huishouden komen;
  • Er vindt altijd een reservering en gezondheidscheck plaats. Horecagelegenheden zijn verplicht om bezoekers te vragen zich te registreren;
  • Vanaf 21 uur worden geen nieuwe bezoekers meer toegelaten, om uiterlijk 22.00 uur sluiten de deuren;
  • Eet- en drinkgelegenheden mogen maximaal 30 gasten per ruimte binnen en 40 gasten buiten ontvangen. Alle gasten moeten een zitplek hebben. Dit is inclusief kinderen en exclusief personeel;
  • Discotheken, clubs en vergelijkbare dansgelegenheden blijven gesloten.

Meer over de coronamaatregelen lees je hier.

proeflokaal-faas

Biercafés

cocktails-bovenaan2.jpg
local_bar

Cocktailbars

rodin_Jan-Bijl-smal

Wijnbars

2017_Aloha_bar_IrisvandenBroek_Redactioneel
wb_sunny

Terrassen

48 uur, ontdek culinair Rotterdam

Van streetfood tot haute cuisine. In Rotterdam kun je goed je buikje rond eten. Het is moeilijk om in 48 uur alles te proeven, maar wij geven je een goede indruk voor twee dagen Rotterdam. Streetfood, sterrenrestaurants, toko’s, versmarkten en de beste bakkers. Rotterdam has it all! (En zelfs onder één dak bij de Markthal)

De kapsalon is uitgevonden bij shoarmazaak El Aviva in Rotterdam Delfshaven

waar Nataniël Gomes van Kapsalon Tati patat en shoarma in één bakje bestelde
Van alle markt(hall)en thuis

Van alle markt(hall)en thuis

Bij verschillende kraampjes kleine gerechtjes proeven in plaats van één gerecht bij één restaurant kan in Rotterdam op 3 plekken: De Markthal, de Fenix Food Factory en de Foodhallen. Daarnaast heeft de stad ook drie grote markten buiten voor jouw ingrediënten of een snelle hap.

Waar ga jij heen?

Ook handig!

Rotterdam Welcome Card

Rotterdam Welcome Card

Korting bij 20 eetgelegenheden
13x vegetarisch eten

13x vegetarisch eten

Laat je verrrassen door het aanbod
De Buik van Rotterdam

De Buik van Rotterdam

Onafhankelijke recensies

Share

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie