Kinderdijk met de Waterbus

Bus, Rondleiding, Veerpont

Vlakbij Rotterdam ligt Unesco Werelderfgoed Kinderdijk met 19 molens uit de 18e eeuw. De Waterbus is de snelste manier om Kinderdijk binnen 30 minuten te bereiken. Bekijk de verschillende routes vanuit Rotterdam:

3 routes naar Kinderdijk

Route 1 met lijn 202 van 1 mei t/m 31 oktober tussen 9:35 uur tot 17:07 uur met extra afvaarten van maandag t/m vrijdag in mei, juni, september en oktober. Met lijn 202 vaar je direct binnen 30 minuten van Rotterdam of Dordrecht naar Kinderdijk.

Route 2 met lijn 20 van 1 mei t/m 30 september tussen 10:00 uur en 17:00 uur. Reis vanaf Rotterdam of Dordrecht naar halte Ridderkerk en daar overstappen op het Driehoeksveer. In totaal ben je ongeveer 40 minuten onderweg. Op het Driehoeksveer kan je contant een kaartje kopen (€1,70 enkele reis).

Route 3 met de bus of op de fiets. Reis met lijn 20 naar halte Alblasserdam en fiets daar in 15 minuten naar de molens van Kinderdijk. In de winter weekenden ben je aangewezen op deze route omdat lijn 202 en het Driehoeksveer niet varen in deze periode.

Hoe kan ik op Waterbus betalen?


Alles in één e-ticket: Dit ticket is inclusief een retourreis met Waterbus en/of het Driehoeksveer én entree tot het bezoekerscentrum, film en toegang tot de twee museummolens! De reguliere prijs is € 16,50. 

Kaartjes aan boord: Aan boord kan een kaartje worden gekocht bij de steward. Dit kan alleen met contant geld (niet pinnen!). Informeer bij de steward welk type kaartje het meest geschikt is voor jouw reis. Een retour reis van Rotterdam naar Kinderdijk kost € 8.

E-ticket: snel online een kaartje kopen. Eén ticket voor meerdere personen en groepen vanaf 10 personen ontvangen 25% korting. Waterbus biedt enkele reis/retour, dagkaarten, arrangementen en een gezinskaart aan. Een retourreis van Rotterdam naar Kinderdijk kost € 7,60.

OV-chipkaart: inchecken met het voordeligste tarief. Je kan aan boord ook je OV-chipkaart opladen. Een enkele reis van Rotterdam naar Kinderdijk kost € 3,63. De RET-pas in de Rotterdam Welcome Card is niet geldig aan boord.

Tourist Day Ticket: ook met het Tourist Day Ticket kan je inchecken bij Waterbus. Dit kaartje is niet te koop bij Waterbus. Een Tourist Day Ticket kost € 13,50 en je kan er één dag onbeperkt mee reizen in Zuid-Holland.

De fiets mag gratis mee aan boord!

Share