Maatregelen coronavirus: Ook in Rotterdam zijn extra maatregelen getroffen om verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Lees meer informatie.

Fietsen in Rotterdam & regio
Witte de Withstraat - Iris van den Broek

Fietsen in Rotterdam & regio

In Rotterdam en omstreken is het ontzettend leuk fietsen en je kunt – letterlijk en figuurlijk – alle kanten op: bewonder de architectuur van de stad, waai uit langs het water, ontdek de Rotterdamse haven of geniet van de natuur in de parken en buitengebieden. Goed om te weten: Rotterdam heeft 600 kilomoter aan fietspaden en maakt deel uit van het fietsknooppuntennetwerk. In de stad zijn meerdere gratis fietsenstallingen, waar je ook je elektrische fiets kunt opladen. Op verschillende plekken, of via een app, kun je een fiets huren.

Rotterdam staat op nummer 7 in de top 100 beste steden om in te fietsen

Blijkt uit onderzoek van ScanMovers.com

Bewonder de stad

De route Rondje Rotterdam (10 km, verkrijgbaar bij Rotterdam Tourist Information) leidt je langs iconische architectuur en de highlights van Rotterdam. Van de laat-gotische Laurenskerk tot de futuristische markthal. Van de Kubus woningen op de Blaak tot de glimmende hoogbouw op de Kop van Zuid.

De gratis te downloaden app Fietsroute Rotterdam (23 km) brengt je van het Oude Noorden tot de Markthal en van de havens op Zuid tot de typisch Rotterdamse zaakjes in West. Onderweg vertellen twaalf Rotterdammers hun verhalen over de stad.

Het westelijk deel van het centrum van Rotterdam verken je op de fiets met Rit 010. Van gratis openbare kunst, tot het grootste skatepark van de stad en van een Russische kerk tot de lekkerste to-go koffie. Op deze route staan weinig stoplichten, dus je kunt goed doortrappen.

 

Inside Rotterdam

Inside Rotterdam

Kan ook te voet
Bike & Bite

Bike & Bite

Met lekkere hapjes

Ontdek de haven en water

Rondje M4H leidt je door het Merwe-Vierhavensgebied. Met de wind in je haren beleef je pas echt dit stoere havengebied, waar vooral stukgoed, fruit en sappen worden overgeslagen.

Het Nieuwe Maasparcours  (3,5 – 28 km) leidt langs de oevers van de Maas. De route is opgedeeld in 7 trajecten, variëren van 3,5 tot 5 kilometer, die samen of afzonderlijk te fietsen zijn.  Oversteken van Noord naar Zuid en andersom, doe je via de Erasmusbrug, Willemsbrug of de Maastunnel.

Raymond fietst langs drie bijzondere transformatieprojecten

Raymond fietst langs drie bijzondere transformatieprojecten

Als je deze blog hebt gelezen stap je meteen op fiets!

Genieten van natuur en historie

Wil je de groene plekken van Rotterdam ontdekken, dan is de Parkenroute (37 km) een aanrader. De route loopt via knooppunten zowel door als rond Rotterdam: parken, bossen, molens en landelijke weggetjes wisselen elkaar af.

Het Polderpad (30 km) laat je het landschap rondom Rotterdam zien. Eerst fiets je een stuk door de stad, langs de Rotte en de Bergse Voorplas. Daarna bereik je Polder Schieveen, met z’n boerderijen en graslanden met koeien.  Je fietst verder naar Midden-Delfland, het polderlandschap tussen Rotterdam, Delft en Den Haag. Via het riviertje de Schie eindig je weer in Rotterdam. Er is ook een route-app van deze route verkrijgbaar.

De KoeKaas route (variabele lengte) loopt door de Krimpenerwaard, een natuurgebied tussen Rotterdam en Gouda. Je fietst langs oude boerderijen en over historische wegen van Rotterdam en Capelle aan den IJssel via de weilanden en (kaas)boerderijen in de Krimpenerwaard naar kaasstad Gouda en weer terug.

Fiets met de Twee Werelden Route (35 km) van Zuid-Hollands Landschap over de Maasvlaktes en ontdek Middeleeuwse natuur- en cultuurgronden en  nieuwe natuurgebieden die zijn ontstaan na de aanleg van de Europoort en de Maasvlakte. De combinatie van natuur en industrie maakt deze fietstocht tot een spectaculaire ervaring.

Wie zich voor de 2e Wereldoorlog interesseert, gaat naar Hoek van Holland (Rotterdam Beach). Daar kun je fietsen langs sporen van de Atlantikwall (30 km), de Duitse verdedigingslinie van de Noordkaap tot de Pyreneeën, waar Festung Hoek van Holland deel van uit maakte. De route start bij het Fort Hoek van Holland en maakt gebruik van knooppunten en is ook als folder verkrijgbaar bij de VVV Hoek van Holland.

Geen passende route gevonden? Hieronder staan de links naar nog een aantal fietsroutes.

Dagelijks fietsen er ruim 12.000 mensen over de Erasmusbrug

Dus zo zwaar is die brug niet ;)
Top 10 Fietstips

Top 10 Fietstips

Onze fietstips
Fietsverhuur

Fietsverhuur

Makkelijk via de app
Ontdek omgeving Rotterdam

Ontdek omgeving Rotterdam

Mooie steden rondom Rotterdam

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie