Fietsen in Rotterdam & regio

Fietsen in Rotterdam & regio

In Rotterdam en omstreken is het ontzettend leuk fietsen en je kunt – letterlijk en figuurlijk – alle kanten op: bewonder de architectuur van de stad, waai uit langs het water, ontdek de Rotterdamse haven of geniet van de natuur in de parken en buitengebieden. Goed om te weten: Rotterdam heeft veel fietspaden en maakt deel uit van het fietsknooppuntennetwerk. In de stad zijn meerdere gratis fietsenstallingen, waar je ook je elektrische fiets kunt opladen.

Bewonder de stad

De route Rondje Rotterdam (10 km, verkrijgbaar bij Rotterdam Tourist Information) leidt je langs iconische architectuur en de highlights van Rotterdam. Van de laat-gotische Laurenskerk tot de futuristische markthal. Van de Kubus woningen op de Blaak tot de glimmende hoogbouw op de Kop van Zuid.

De gratis te downloaden app Fietsroute Rotterdam (23 km) brengt je van het Oude Noorden tot de Markthal en van de havens op Zuid tot de typisch Rotterdamse zaakjes in West. Onderweg vertellen twaalf Rotterdammers hun verhalen over de stad.

Het westelijk deel van het centrum van Rotterdam verken je op de fiets met Rit 010. Van gratis openbare kunst, tot het grootste skatepark van de stad en van een Russische kerk tot de lekkerste to-go koffie. Op deze route staan weinig stoplichten, dus je kunt goed doortrappen.

 

Ontdek de haven en water

Rondje M4H leidt je door het Merwe-Vierhavensgebied. Met de wind in je haren beleef je pas echt dit stoere havengebied, waar vooral stukgoed, fruit en sappen worden overgeslagen.

Het Nieuwe Maasparcours  (3,5 – 28 km) leidt langs de oevers van de Maas. De route is opgedeeld in 7 trajecten, variëren van 3,5 tot 5 kilometer, die samen of afzonderlijk te fietsen zijn.  Oversteken van Noord naar Zuid en andersom, doe je via de Erasmusbrug, Willemsbrug of de Maastunnel.

Genieten van natuur en historie

Wil je de groene plekken van Rotterdam ontdekken, dan is de Parkenroute (37 km) een aanrader. De route loopt via knooppunten zowel door als rond Rotterdam: parken, bossen, molens en landelijke weggetjes wisselen elkaar af.

Het Polderpad (30 km) laat je het landschap rondom Rotterdam zien. Eerst fiets je een stuk door de stad, langs de Rotte en de Bergse Voorplas. Daarna bereik je Polder Schieveen, met z’n boerderijen en graslanden met koeien.  Je fietst verder naar Midden-Delfland, het polderlandschap tussen Rotterdam, Delft en Den Haag. Via het riviertje de Schie eindig je weer in Rotterdam. Er is ook een route-app van deze route verkrijgbaar.

De KoeKaas route (variabele lengte) loopt door de Krimpenerwaard, een natuurgebied tussen Rotterdam en Gouda. Je fietst langs oude boerderijen en over historische wegen van Rotterdam en Capelle aan den IJssel via de weilanden en (kaas)boerderijen in de Krimpenerwaard naar kaasstad Gouda en weer terug.

Fiets met de Twee Werelden Route (35 km) van Zuid-Hollands Landschap over de Maasvlaktes en ontdek Middeleeuwse natuur- en cultuurgronden en  nieuwe natuurgebieden die zijn ontstaan na de aanleg van de Europoort en de Maasvlakte. De combinatie van natuur en industrie maakt deze fietstocht tot een spectaculaire ervaring.

Wie zich voor de 2e Wereldoorlog interesseert, gaat naar Hoek van Holland (Rotterdam Beach). Daar kun je fietsen langs sporen van de Atlantikwall (30 km), de Duitse verdedigingslinie van de Noordkaap tot de Pyreneeën, waar Festung Hoek van Holland deel van uit maakte. De route start bij het Fort Hoek van Holland en maakt gebruik van knooppunten en is ook als folder verkrijgbaar bij de VVV Hoek van Holland.

Geen passende route gevonden? Hieronder staan de links naar nog een aantal fietsroutes.

Meer informatie

Top 10 Fietstips

Top 10 Fietstips

Kan je niet kiezen waar je heen moet als je in Rotterdam gaat fietsen? D...
Ontdek omgeving Rotterdam

Ontdek omgeving Rotterdam

Rotterdam zelf heeft veel te bieden, maar is ook de perfecte uitvalbasis...
Fietsverhuur

Fietsverhuur

Fiets huren in Rotterdam? Geen probleem, er zijn genoeg fietsverhuurbedr...

Handige info

Parkeren in Rotterdam

Parkeren in Rotterdam

Bezoek je Rotterdam? Parkeer je auto bij een P+R terrein of zet hem in d...
Reizen omgeving Rotterdam

Reizen omgeving Rotterdam

Heb je zin om de omgeving van Rotterdam te ontdekken? Trein, metro, tram...
Naar Rotterdam

Naar Rotterdam

Hoe kom je er? Rotterdam is uitstekend bereikbaar met de trein, bus, aut...

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie