Ukraine: find the latest information regarding the ongoing situation and emergency traveling to the Netherlands

Uitgaan

Het nachtleven van Rotterdam heeft nogal een reputatie. In de jaren ’80 en ’90 kwam men van heinde en verre voor de Rotterdamse dancescene. Vandaag de dag is de focus breder, en zijn alle stromingen goed vertegenwoordigd. De meest bijzondere clubs – Perron, Annabel, Toffler, Now&Wow – vind je daar waar de randjes van de stad het rauwst zijn. En wil je gewoon gezellig wat drinken? Op en rondom de Witte de Withstraat vind je tal van kroegen, cocktailbarren en proeflokalen.

Van rooftop tot underground?

Zoals zoveel dingen in Rotterdam – de architectuur, de mensen, hun culturen en gewoontes – is ook het uitgaansleven er een vol contrasten. Hippe clubs naast bruine kroegen, zonnige terrassen versus intieme concertzaaltjes. Ga letterlijk Op het Dak voor een natuurwijntje of lokaal biertje. Drink een gin-tonic met uitzicht op de skyline en de Nieuwe Maas bij nhow. En heb je het over undergound? Dan kún je in Rotterdam ook letterlijk ondergronds: house- en technoclub Toffler bevindt zich in een oude metrotunnel.

Kijken, lachen & swingen

Rotterdam heeft vele theaters, concertzalen en bioscopen. Blockbusters zie je bij Pathé de Kuip en Schouwburgplein. KINO en Cinerama brengen een mix van Hollywood- en arthouse films. LantarenVenster toont alleen deze laatstgenoemde en is daarnaast ook één van de bekendste jazzpodia in de stad, samen met BIRD en de Doelen. Voor een avondje gegarandeerd lachen moet je bij Comedy Club Haug zijn. Theater Zuidplein, het oude en nieuwe Luxor programmeren ook veel cabaret.

De roze driehoek

De roze driehoek

De beste gay bars concentreren zich in het centrum van Rotterdam. Als je van het Churchillplein een lijntje trekt naar de Westblaak, en van de Westblaak naar de Mauritsweg, heb je de roze driehoek van Rotterdam te pakken.

Check de LHBTQ+ hotspots

Rotown laat goed zien hoe je programmeert voor en in je stad, dus ook op andere plekken dan het eigen podium.

Uitreiking IJzeren Podiumdieren Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF)

Waar je het niet verwacht

Beleef je graag iets unieks? Staar je dan niet blind op locaties. De leukste feesten ‘zwerven’ door de stad en duiken op onverwachte momenten op in oude silo’s, in hotellobby’s en leegstaande gebouwen. Voor de popconcerten die onder de vlag van Rotown en Motel Mozaïque worden georganiseerd, wordt gebruik gemaakt van zeer uiteenlopende locaties. Van statige locaties als de Rotterdamse Schouwburg, de Doelen en LantarenVenster tot rauwe locaties als de Maassilo, Annabel en het rode lichtschip V11. Voor deze brede stadsprogrammering werd Rotown begin 2020 uitgeroepen tot beste poppodium van Nederland.

Feesten & festivals

Het gehele jaar door kun je in Rotterdam terecht voor allerlei soorten festivals, met in de zomermaanden extra veel dance- en foodfestivals buiten. De grote concerten en evenementen vinden plaats in Rotterdam Ahoy. Als je wilt doorgaan tot in de kleine uurtjes kan dat in de vele clubs in Rotterdam. Kijk voor een uitgebreid aanbod aan feestjes op DJ Guide of Partyflock.

Concertagenda

Concertagenda

Van intieme zaaltjes tot stadionconcerten
Theater

Theater

Van cabaret tot dansvoorstellingen
Muziekfestivals

Muziekfestivals

Van jazz tot hardcore

Share