Uitgaan in Rotterdam

Uitgaan in Rotterdam

Uitgaan in Rotterdam

Zoals zoveel dingen in Rotterdam – de architectuur, de mensen, hun culturen en gewoontes – is ook het uitgaansleven er een vol contrasten. Glamoureuze cocktailbars naast bruine kroegen, hippe clubs versus intieme concertzaaltjes. Afhankelijk van het uitgaanstype dat je bent en de mood waar je in verkeert, kun je in Rotterdam compleet uiteenlopende avonden beleven. Het is aan jou!

Underground of rooftop?

Het karakter van het uitgaansleven wordt voor een groot deel bepaald door de mentaliteit van de Rotterdammers, die niet graag compromissen sluiten. Alles wat ze doen, doen ze goed. En daarom is een Biergarten hier wat het zijn moet: een tuin met houten banken, pullen bier en worsten van de grill. En heb je het over undergound? Dan kún je in Rotterdam ook letterlijk ondergronds: house- en technoclub Toffler bevindt zich in een oude metrotunnel.

Verrassend

Eén van de populairste uitgaansstraten van Rotterdam is de Witte de Withstraat. Naast tal van restaurantjes zijn het de bruine kroegen, de gezellige cafés en de stijlvolle wijn- en cocktailbars die een gemêleerd publiek bij elkaar brengen. Toeristen, Rotterdammers, studenten, intellectuelen, creatieven, collega’s tijdens de vrijdagmiddagborrel: op een goede vrijdag- of zaterdagavond staat het allemaal door elkaar heen en is de sfeer uitgelaten.

Als je de zijstraatjes induikt, stuit je zomaar op de leukste hotspots van de stad. De tropische Tiki Bar bijvoorbeeld, of Café LaBru met zijn New Yorkse vintage interieur. En hou je van experimentele bandjes? WORM heeft een altijd verrassende programmering en schenkt bovendien leuke biertjes en fritz-kola’s bij Wunderbar. Een vergelijkbare sfeer is te vinden aan het begin van de Nieuwe Binnenweg, waar een aantal van de best bezochte horeca van de stad samenpakken: RotownStalles, Bar3 en Club Vibes. Rotown is overdag een café-restaurant, maar ‘s avonds gaan stoelen en tafels aan de kant om ruimte te maken voor concerten en feesten.

Ook rondom Rotterdam Centraal is een interessant uitgaansgebied ontstaan. Van (jazz)club Bird wandel je zo naar poppodium Annabel, waar in het weekend goed bezochte club nights georganiseerd worden.

Gay Friendly

Rotterdam is ook op uitgaansgebied gay-friendly, met tal van bars, café’s en clubs. In de zogenaamde ‘gay-driehoek’ tussen Churchillplein, Westblaak en de van Oldenbarneveltstraat vind je uitgaansgelegenheden als Strano, de KeerWeer, en FERRY. Lees meer over gay-friendly Rotterdam.

Een tour door de stad in 12 modern-klassieke kroegen

Een tour door de stad in 12 modern-klassieke kroegen

Een goede kroeg biedt tegenwoordig meer dan een goed getapt glas bier (2 vingers schuim!), een kruk en luisterend oor achter de bar. Sommigen brouwen hun eigen vloeibare goud bijvoorbeeld, anderen mixen ook uitstekende cocktails of combineren een drankje met de verkoop van vinyl of vintage. En op sommige plekken spot je terloops nog wat jong talent tijdens live optredens. Genoeg te genieten én te ontdekken bij deze kroegen, tapperijen en cocktailcafés die ‘tijdloos’ en ‘vernieuwend’ moeiteloos combineren. We selecteerden er twaalf, verspreid over de hele stad.

Lees meer
De Rotterdamse Nacht

De Rotterdamse Nacht

Of je nu voor de bandjes en biertjes gaat, de hele nacht door wilt clubben of liever cocktails nipt: in Rotterdam is er voor elk nachtdier de juiste plek. We lichten 11 bruisende, eigenwijze, vernieuwende en open-minded plekken uit waar je heen kunt als je zin hebt in een feestje. Van muurbloem tot podiumbeest, hier is iedereen welkom. Er heerst hier zoveel energie, dat de nacht in Rotterdam net iets langer lijkt te duren…

Lees meer

Waar je het niet verwacht

Beleef je graag iets unieks? Staar je dan niet blind op locaties. De leukste feesten ‘zwerven’ door de stad en duiken op onverwachte momenten op in oude silo’s, in hotellobby’s en leegstaande gebouwen. Voor de popconcerten die onder de vlag van Motel Mozaïque worden georganiseerd, wordt gebruik gemaakt van zeer uiteenlopende locaties. Van de Rotterdamse Schouwburg en concertgebouw de Doelen tot de stoere Maassilo op Zuid. Hoe je erachter komt waar het dit weekend gebeurt?

Bekijk onze agenda of, leuker nog, vraag het aan de locals die je tegenkomt.

Share