Maatregelen COVID-19: Sinds 1 juli is er een verdere versoepeling van de coronamaatregelen ingetreden. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek aan Rotterdam.

Uitgaan

Het nachtleven van Rotterdam heeft nogal een reputatie. In de jaren ’80 en ’90 kwam men van heinde en verre voor de Rotterdamse dancescene. Vandaag de dag is de focus breder, en zijn alle stromingen goed vertegenwoordigd. De meest bijzondere clubs – Perron, Annabel, Toffler, Now&Wow – vind je daar waar de randjes van de stad het rauwst zijn. En wil je gewoon gezellig wat drinken? Op en rondom de Witte de Withstraat vind je tal van kroegen, cocktailbarren en proeflokalen.

Vanaf 1 juni meer open

Vanwege COVID-19 was er afgelopen maanden veel gesloten voor vertier. Vanaf 1 juni 12 uur mag de horeca onder bepaalde voorwaarden weer open. Bioscopen, filmhuizen, theaters en concertzalen mogen dat ook weer, met inachtneming van: een maximum van 30 mensen in het publiek, bezoekers moeten vooraf reserveren, een checkgesprek vooraf om te bepalen of een bezoek risico’s oplevert én iedereen houdt 1,5 meter afstand tot elkaar. Bekijk hieronder wanneer ze weer open gaan. Klik op de locatie voor de daar geldende maatregelen en online tickets. Feestjes, in de vorm van festivals of clubavonden, vinden tot 1 september nog niet plaats en daarna hangt het af van het verloop van Corona en wat het kabinet besluit.

Locatie Heropening
LantarenVenster films v.a. 1 juni, concerten v.a. 12 september
Oude & Nieuwe Luxor voorlopig t/m 31 juli dicht
Comedy Club Haug 1 juni terras open, v.a. 3 juni shows
Rotown 1 juni terras, concerten v.a. 5 september
BIRD 2 juni restaurant, concerten v.a. 2 september
Rotterdam Ahoy programmering v.a. 2 juni, daarvoor ParkNBike
KINO 1 juni
Cinerama 1 juni
Pathé de Kuip en Schouwburgplein 1 juni

Van rooftop tot underground?

Zoals zoveel dingen in Rotterdam – de architectuur, de mensen, hun culturen en gewoontes – is ook het uitgaansleven er een vol contrasten. Hippe clubs naast bruine kroegen, zonnige terrassen versus intieme concertzaaltjes. Ga letterlijk Op het Dak voor een natuurwijntje of lokaal biertje. Drink een gin-tonic met uitzicht op de skyline en de Nieuwe Maas bij nhow. En heb je het over undergound? Dan kún je in Rotterdam ook letterlijk ondergronds: house- en technoclub Toffler bevindt zich in een oude metrotunnel.

Kijken, lachen & swingen

Rotterdam heeft vele theaters, concertzalen en bioscopen. Blockbusters zie je bij Pathé de Kuip en Schouwburgplein. KINO en Cinerama brengen een mix van Hollywood- en arthouse films. LantarenVenster toont alleen deze laatstgenoemde en is daarnaast ook één van de bekendste jazzpodia in de stad, samen met BIRD en de Doelen. Voor een avondje gegarandeerd lachen moet je bij Comedy Club Haug zijn. Theater Zuidplein, het oude en nieuwe Luxor programmeren ook veel cabaret.

De roze driehoek

De roze driehoek

De beste gay bars concentreren zich in het centrum van Rotterdam. Als je van het Churchillplein een lijntje trekt naar de Westblaak, en van de Westblaak naar de Mauritsweg, heb je de roze driehoek van Rotterdam te pakken.

Check de LHBTQ+ hotspots

Rotown laat goed zien hoe je programmeert voor en in je stad, dus ook op andere plekken dan het eigen podium.

Uitreiking IJzeren Podiumdieren Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF)

Waar je het niet verwacht

Beleef je graag iets unieks? Staar je dan niet blind op locaties. De leukste feesten ‘zwerven’ door de stad en duiken op onverwachte momenten op in oude silo’s, in hotellobby’s en leegstaande gebouwen. Voor de popconcerten die onder de vlag van Rotown en Motel Mozaïque worden georganiseerd, wordt gebruik gemaakt van zeer uiteenlopende locaties. Van statige locaties als de Rotterdamse Schouwburg, de Doelen en LantarenVenster tot rauwe locaties als de Maassilo, Annabel en het rode lichtschip V11. Voor deze brede stadsprogrammering werd Rotown begin 2020 uitgeroepen tot beste poppodium van Nederland.

Feesten & festivals

Het gehele jaar door kun je in Rotterdam terecht voor allerlei soorten festivals, met in de zomermaanden extra veel dance- en foodfestivals buiten. De grote concerten en evenementen vinden plaats in Rotterdam Ahoy, met in 2020 wel een heel bijzondere: het Eurovisie Songfestival! Als je wilt doorgaan tot in de kleine uurtjes kan dat in de vele clubs in Rotterdam. Kijk voor een uitgebreid aanbod aan feestjes op DJ Guide of Partyflock.

Concertagenda

Concertagenda

Van rock tot jazz
Theater

Theater

Van musical tot cabaret
Festivals

Festivals

Van vega tot hardcore

Share

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie