Reizen omgeving Rotterdam
Ernst Wagensveld

Reizen omgeving Rotterdam

Heb je zin om de omgeving van Rotterdam te ontdekken? Trein, metro, tram, bus en waterbus brengen je overal naartoe. Plan je route eenvoudig via www.9292.nl.

Metro, tram, trein & bus

De metro’s van de RET komen ook buiten Rotterdam en gaan zelfs naar Den Haag, Spijkenisse, Hoek van Holland en Schiedam. Deze laatste genoemde stad ligt tegen Rotterdam aan en is zodoende aangesloten op de Rotterdamse bus- en tramlijnen. Andere grote steden in de regio kun je snel bereiken met de trein.

RET en andere busmaatschappijen verzorgen een breed netwerk aan buslijnen tussen Rotterdam en gemeentes zelfs buiten Zuid-Holland. Zuidplein is zelfs één van de grootste busstations van Nederland, met lijnen naar de Zuid-Hollandse eilanden, Zeeland, Bergen op Zoom en Utrecht.

Reizen via het water

Tip: met de Waterbus of spectaculaire Watertaxi reis je via de rivier de Maas naar diverse bestemmingen in Zuid-Holland, zoals Kinderdijk en Schiedam. Op de Waterbus kun je gebruik maken van de Tourist Day Ticket en gratis je fiets meenemen. De Watertaxi hanteert eigen tarieven, afhankelijk van het aantal zones dat je reist. Tussen Rozenburg en Maassluis vaart elke 20 minuten een grote veerpont van OttevangerOV, waar ook auto’s op kunnen. In de spitsuren vaart er elke 10 minuten een boot.

OV-chipkaart of app

Voor het reizen met het openbaar vervoer (OV) heb je een OV-chipkaart nodig. Kijk hier voor meer informatie over de verschillende OV-chipkaarten van de RET (bus, tram, metro).

Ben je van plan om veel te reizen met het OV, dan kun je ook één van de volgende producten aanschaffen:

  • Tourist Day Ticket: een dagkaart waarmee je één dag lang met bus, tram, metro en waterbus kunt reizen in de hele provincie Zuid-Holland – € 15,50
  • RET 1 dag: een dagkaart waarmee je één dag met bus, tram en metro kunt reizen door Rotterdam en Hoek van Holland – € 9,50

Hoek van Holland – Rotterdam Beach

Hoek van Holland ligt 25 kilometer ten westen van de stad Rotterdam. Metrolijn B brengt je binnen 35 minuten van hartje centrum Rotterdam naar Hoek van Holland strand. Kom je met de metro vanuit Rotterdam CS of Den Haag CS, dan moet je voor deze lijn overstappen bij metrostation Beurs.

Fietsen in Rotterdam & regio

Fietsen in Rotterdam & regio

Rotterdam en de omliggende gebieden bieden tal van mogelijkheden voor fi...
Vervoer binnen Rotterdam

Vervoer binnen Rotterdam

Binnen Rotterdam kan je goed reizen met het openbaar vervoer, fiets, aut...
Vervoer naar Rotterdam

Vervoer naar Rotterdam

Hoe kom je er? Rotterdam is uitstekend bereikbaar met de trein, bus, aut...