De Rotte & Bergse Bos

Natuurgebied

De Rotte is een veenrivier in Zuid Holland, waar de stad Rotterdam haar naam aan ontleent. Tussen de Gordelweg en de Zevenhuizerplas bevinden zich tal van groene plekken om te recreëren. Of zak de Rotte eens af met een motorsloep, te huur bij Jachtwerf Wurth.

Prinsemolenpark
Het Prinsemolenpark is een smalle strook land tussen de Voorplas en de Rotte. Hier kun je een bos wilde bloemen plukken of pootje baden met uitzicht op de villa’s van Hillegersberg. In de pond van de molenaar halverwege het park zwemmen bijzondere waterbeesten.
Tussen de oude sluis van het Boterdorps Verlaat en de Irenebrug ligt de molen ‘Vier Winden’. In het winkeltje verkoopt de molenaar vers gemalen bloem en ouderwets snoepgoed.

Kinderboerderij Blijde Wei & Ommoordse Veld
Leuke kinderboerderij waar je kakelverse eieren van de boerderijkippen kunt kopen. De Blijde Wei biedt vaak extra activiteiten aan, niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Zo zijn er veel open-air concerten op zondagmiddag. De kinderboerderij ligt aan de Linker Rottekade, de hoofdingang is bij de houten kip aan de President Wilsonweg.
Rondom de Blijde Wei ligt het Ommoordse Veld. Dit park wordt ecologisch beheerd: boomtakken groeien er tot de grond en de bloemrijke bermen zoemen van de bijen, libellen en vlinders.

Speelpolder in het Bergse Bos
In het Bergse Bos staan hoge dikke bomen. Bosvogels zoals de grote bonte specht, de merel en de boomvalk wonen hier. Je kijkt je ogen uit. Sindskort kunt je er ook lekker spelen. In de speelpolder is een avontuurlijke kruip-door-sluip-door-route langs het water en klimbomen.
Ga bij de Irenebrug het Bergse Bos in. De Speelpolder ligt aan linkerkant van de Rottebandreef.

Boerderij Lansingerland
Aan de rand van het Hoge Bergse Bos ligt boerderij Lansingerland. De achterkant van de boerderijwinkel is van glas, je kijkt recht de koeienstal in. Er zijn vaak marktjes en in het voorjaar houden ze er de koeiendans. ’s Zomers kunnen kinderen heerlijk spelen in het maïsdoolhof, een enorm groot labyrint van hoge maïsstengels.

Zevenhuizerplas
De Zevenhuizerplas is ontstaan uit zandwinning en is een waar paradijs voor watervogels én watersporters. De plas staat in verbinding met de Rottemeren. Bij de wijk Nesselande ligt een boulevard, met een mondain strand voor de zonaanbidders. Je komt er met de Metro halte Nesselande. Aan de overkant van de Zevenhuizerplas zijn de ligweiden lekker groen en rustig. Aan de Noordoever vind je een moerasbos en kun je twee van de vier natuureilandjes bezoeken. Lake 7 is een beachclub met goudgeel zand, waar je ook kano’s kunt huren.

Nessebos
Aan twee kanten van de Nesseweg ligt het Nessebos, een ruig natuurgebied met een laarzenpad. Je kunt hier heerlijk struinen. Er leven hazen, egels en kikkers. Over de veenmeertjes scheren zwaluwen. Langs de weg heeft een imker zijn bijenkorven staan tussen oude fruitbomen. Op zaterdag kun je hier vers geslingerde honing kopen.

Wollefoppenpark

Het Wollefoppenpark is voor de ene helft een polderpark met smalle sloten, koeienweilanden, paarden en houten hekken. In de andere helft groeien berken wilde bloemen. Aan het einde ligt de tuin van Orion, een dromerige tuin met fruitbomen en bessenstruiken waar je van mag snoepen. Het Wollefoppenpark ligt tussen Zevenkamp en de Zevenhuizerplas.

Share

Adres & Contact