COVID-19: Nederland is in lockdown. Lees hier de Coronamaatregelen voordat je Rotterdam bezoekt.

Check hier wat er nu en de komende tijd te doen is in Rotterdam

Check hier wat er nu en de komende tijd te doen is in Rotterdam

International Film Festival Rotterdam (2 t/m 6 juni)

International Film Festival Rotterdam (2 t/m 6 juni)

International Film Festival Rotterdam (IFFR) viert de 50ste editie met een volledige line-up van programma's die plaatsvinden van 2 tot en met 6 juni, en on demand verlengd tot 9 juni. Het festival zal het publiek zowel online als persoonlijk samenbrengen in een hybride format met een filmprogramma dat on demand beschikbaar is in Nederland en fysiek in Rotterdam, evenals in samenwerking met bioscopen in het hele land, waar nodig aangepast aan de Covid-19-beperkingen.

Bestel hier je tickets!
Rotterdam Architectuur Maand (2 - 27 juni)

Rotterdam Architectuur Maand (2 - 27 juni)

In de dagelijkse (online) programmering, tentoonstellingen, rondleidingen en festivals wordt de innovatiekracht van architectuur getoond en verbonden aan de grote ontwikkelingen die gaande zijn in de stad. De expositie in de parkeergarage bevat o.a. maquettes van grote gebiedsontwikkelingen in Rotterdam zoals de zeven stadsprojecten en de maquette van de binnenstad. Verder zijn er bijdragen te zien van een breed scala aan Rotterdamse architectenbureaus en onderwijsinstellingen. Zij geven hiermee nadrukkelijk hun eigen visie op de toekomstige ontwikkeling van de stad. De tentoonstelling is door iedereen fysiek te bezoeken zonder afspraak.

Check hier het programma!
North Sea Round Town (24 juni t/m 11 juli)

North Sea Round Town (24 juni t/m 11 juli)

Geniet drie weken lang van jazz, blues, soul, funk, hiphop, en pop op verschillende locaties in de stad tijdens de vijftiende editie van North Sea Round Town. Ondanks Corona zet de organisatie alles op alles om het vijftienjarig jubileum te vieren met live muziek op zoveel mogelijk verschillende, verrassende locaties in de stad. Daarnaast zijn er ook online concerten waarvan er veel gratis toegankelijk zijn.

Check hier het programma
Rotterdam Art Week (30 juni t/m 4 juli)

Rotterdam Art Week (30 juni t/m 4 juli)

De Rotterdam Art Week, inmiddels uitgegroeid tot een must voor kunst-, design- en architectuurliefhebbers, vindt dit jaar plaats in de zomer. Art Rotterdam vormt wederom de spil van de Art Week en door de krachten te bundelen is een mooi programma samengesteld. Zo zijn er speciale openingen van tentoonstellingen in musea en kunstinstellingen, pop-up shows, beurzen, speciaal uitgezette culturele wandelingen en open ateliers die stuk voor stuk het kunstklimaat in de stad versterken en verlevendigen.

Bestel hier je tickets
Atelier Nelly en Theo van Doesburg (11 juli t/m 3 oktober)

Atelier Nelly en Theo van Doesburg (11 juli t/m 3 oktober)

Een nieuwe kijk op het werk van Nelly en Theo van Doesburg, dankzij de recente restauratie van hun architectuurarchief. De presentatie erkent Nelly als sleutelfiguur in de opbouw van de reputatie van Van Doesburg en De Stijl. Stralend middelpunt van de opstelling is hun meest uitgesproken project samen: de atelierwoning in Meudon, een voorstad van Parijs. Met nooit eerder of lang niet getoonde schetsen, tekeningen en maquettes ingebed in de rijke gebruiksgeschiedenis van het huis.

Reserveer hier je ticket en tijdslot
Delfshaven Festival (16 juli t/m 8 augustus)

Delfshaven Festival (16 juli t/m 8 augustus)

De zomer van 2021 is dé tijd om de veelzijdigheid van Delfshaven te ontdekken. Van 16 juli t/m 8 augustus maak je kennis met de bewoners, kunstenaars, muzikanten en ondernemers in deze bijzondere wijk. Dat is vier weken genieten van rondleidingen, livemuziek en exposities.

Check hier het programma!
Youthquake (t/m 22 augustus 2021)

Youthquake (t/m 22 augustus 2021)

Kunsthal Rotterdam trapt het nieuwe jaar af met een multimediale tentoonstelling over het tijdloos verlangen naar eeuwige jeugd. Aan de hand van mode, fotografie en video laat de tentoonstelling ‘Youthquake’ zien hoe youth sells. In de beeldcultuur wordt jong zijn uitbundig gevierd. In het straatbeeld, reclames en (social) media wordt het verlangen om eeuwig jong te blijven breed uitgedragen.

Boek hier je tickets en tijdslot
Fake me hard (30 juni t/m 15 augustus)

Fake me hard (30 juni t/m 15 augustus)

AVL Mundo in Rotterdam transformeert in een plek waar je een duik kunt nemen in de wereld van big data, algoritmes, deepfakes en fake news. De rauwe expo FAKE ME HARD gaat over hoe mens en tech veilig kunnen samenwerken. Meer dan 40 kunstwerken, performances en debatten tonen de complexe werkelijkheid van de 21ste eeuw en bieden burgers ontsnappingsroutes.

Koop hier je tickets!
We Are Animals (t/m 24 oktober)

We Are Animals (t/m 24 oktober)

In de tentoonstelling ‘We Are Animals’ komt een grote verscheidenheid aan buitengewone dierlijke creaties van ruim dertig hedendaagse kunstenaars samen. Werken van onder meer Maurizio Cattelan, Candida Höfer, Paul McCarthy en David Shrigley tonen de relatie tussen mens en dier en laten zien hoe wij mensen naar onszelf kijken en proberen te begrijpen aan de hand van dieren. Sculpturen van gevederde ijsberen, installaties met wilde wolven, monumentale schilderijen van aaibare katten en aangrijpende foto’s van dierentuinen: de uitdagende selectie van werken vormt een prikkelende must-see tentoonstelling die provoceert en ons als mens een spiegel voorhoudt.

Boek hier je tickets en tijdslot!
Remix Rotterdam (t/m 9 januari 2022)

Remix Rotterdam (t/m 9 januari 2022)

In deze tentoonstelling komen objecten van over de hele wereld bij elkaar. Objecten die ontstaan zijn als gevolg van ontmoetingen tussen mensen en culturen. Remix Rotterdam associeert op vier typen ontmoeting: universele en artistieke ontmoetingen, handelsontmoetingen en koloniale ontmoetingen zoals die plaatsvonden in het koloniale tijdperk. Elke ontmoeting brengt objecten en kunstwerken bijeen die samen een verhaal vertellen. De Rotterdamse kunstenaar Paul van der Eerden werd uitgenodigd om zijn eigen manier de museumcollecties te verbinden. Zijn ontmoetingen zijn intuïtief en leggen verrassende verbanden.

Koop hier je tickets!

Share