Maatregelen COVID-19: Vanaf 5 augustus geldt er in drukke Rotterdamse (winkel)gebieden een mondkapjesplicht. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek aan Rotterdam.

Unesco Werelderfgoed Kinderdijk

Attractie, Attracties in de omgeving, Bezoekerscentrum

Wereldberoemd zijn ze de negentien molens van het Unesco Werelderfgoed Kinderdijk. Kroonjuweeltjes die een bezoek zeker waard zijn. In de noordwestelijke punt van de laaggelegen Alblasserwaard staan bij het dorpje Kinderdijk de negentien windmolens langs de boezems van de Overwaard en Nederwaard. Molens behoren tot de belangrijkste Nederlandse monumenten, nergens anders ter Wereld staan zoveel (historische) molens bij elkaar. Twee van de molens zijn te bezoeken en is er in het Wisboomgemaal de machinekamer te bezichtigen. In het Hulpgemaal kan je een Multi-screen film over het molengebied van Kinderdijk bekijken.

Museumolens
In museummolen Nederwaard kunt u in levenden lijve zien en ervaren hoe een windmolen werkt. U ontmoet hier een rasechte molenaar en kunt de hele molen –die in oorspronkelijke staat bewaard is gebleven– van binnen en buiten verkennen. Bij voldoende wind wordt de molen zelfs in werking gesteld!
Het interieur stamt nog uit de vijftiger jaren van de vorige eeuw, toen de laatste bewoner deze molen verliet. Zoals u in de ouderwetse woonkamer zult zien, sliepen de bewoners nog in een bedstede.
Op verschillende plekken in de windmolen kunt u filmpjes bekijken die het molenleven en de werking van de molen toelichten. Museummolen Blokweer is een educatiemolen die u van diepgaande informatie voorziet over het Kinderdijkse erfgoed en het indrukwekkende mechanisme van een molen. Met het geraas van de molen op de achtergrond, kunt u op meerdere locaties binnen de molen leerzaam beeldmateriaal aanschouwen dat inzicht geeft in de werking van het bovenhuis van de Blokweerse molen. Voor kinderen is de informatie binnen de museummolen extra interessant omdat zij op verschillende manieren leren hoe het is om met (en in) een molen te werken.

Nieuw bezoekerscentrum
Kinderdijk heeft sinds 2019 een nieuw bezoekerscentrum. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de molens. Je kunt er iets eten of drinken, en ook tickets en souvenirs kopen. Het centrum is tot een half uur na sluiting van de molens open. De kassa voor tickets sluit een half voor sluitingstijd van de molens.

Machinekamer Wisboomgemaal
In de voorzaal van het Wisboomgemaal vind je een kleine expositie. Vervolgens kun je de indrukwekkende machinekamer van het Wisboomgemaal verkennen.

Hulpgemaal de Fabriek
In het gemaal wordt de film over Kinderdijk afgespeeld. In een 10 minuten durende film krijg je alles te weten over de geschiedenis van Kinderdijk. De perfecte start om te beginnen aan je dagje Kinderdijk.

Rondvaartboot of Hopper
De cruiser Vos & Zn vaart een rondje langs de molens vanaf de souvenirwinkel.
Met de Canal Hopper Prins Friso kunt u varen en op- en afstappen bij vier bezoekpunten. Deze Prins Friso is een open terrasboot, in de winter wordt deze boot verwarmd. Hij vaart een rondje van 30 minuten en is bovendien geschikt voor rolstoelen.

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer
Van april tot en met oktober is er met Waterbus 202 om het uur een rechtstreekse verbinding naar Kinderdijk. Deze vertrekt van de Willemskade en is in een half uur in Kinderdijk. In de wintertijd is het handiger om met tram 23 naar P&R Beverwaard te gaan en daar over te stappen op bus 489 richting Nieuw-Lekkerland via Kinderdijk.

In- en uitstapzone tourbussen
Kijk op www.kinderdijk.nl/tourbus voor meer informatie.

Share

Adres & Contact

Periodieke openingstijden

Maandag 09:00 - 17:30
Dinsdag 09:00 - 17:30
Woensdag 09:00 - 17:30
Donderdag 09:00 - 17:30
Vrijdag 09:00 - 17:30
Zaterdag 09:00 - 17:30
Zondag 09:00 - 17:30
Maandag 10:00 - 16:00
Dinsdag 10:00 - 16:00
Woensdag 10:00 - 16:00
Donderdag 10:00 - 16:00
Vrijdag 10:00 - 16:00
Zaterdag 10:00 - 16:00
Zondag 10:00 - 16:00

Prijsoverzicht

€11,- Volwassenen
€5.50,- Kinderen

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie