#rotterdamART

Rotterdam heeft een rijk cultureel leven. Gerenommeerde musea, kunstinstellingen en galeries presenteren spraakmakende oude & nieuwe kunst. Maar ook buiten loop je zomaar tegen de mooiste kunstwerken en graffiti aan. Zie #rotterdamART voor inspiratie.

Als je van theater, dans en muziek houdt, valt er genoeg te kiezen uit de (inter)nationale programmering van de Rotterdamse theaters en concertzalen.

Tentoonstellingen

Kattenliefde: Negen levens in de kunst

Highlights

Klik Hier

48 uur Kunst & Cultuur in Rotterdam

Van beroemde werken tot edgy design, van oude meesters tot streetart, met een weekend Kunst & cultuur zit je helemaal goed.

Klik Hier

Deze week

How Thomas Came to Rule the World

Hoogtepunt

Klik Hier

In de schaduw van Toon Hermans

Pop / Rock

Klik Hier

The Dutch port city of Rotterdam is an open-air gallery of modern and contemporary art, set against a backdrop of some of the most adventurous architecture in Europe.

Lonely Planet

Highlights

Joris Luyendijk - Het grote bubbel college

Lezing / Debat

Klik Hier

Cameretten Festival - Finale

Cabaret

Klik Hier

Rotterdam, dé festivalstad

Dat Rotterdam een paar jaar geleden uitgeroepen is tot beste festivalstad van de wereld, is niet voor niets. Niet alleen heeft Rotterdam véél festivals (hartje zomer, maar ook als het vriest dat het kraakt), de Rotterdamse organisatoren tonen met de programma’s die ze bedenken vooral ook veel lef en vernieuwingsdrift. Naast internationaal hoog aangeschreven festivals zoals het International Film Festival Rotterdam in januari en het North Sea Jazz Festival in juli, komen er steeds meer kleine, intieme festivals bij. Steeds vaker vinden die plaats op bijzondere plekken. Oude pakhuizen en loodsen, daken, leegstaande gebouwen en ‘geheime tuinen’ vormen een bron van inspiratie. Net als de haven; regelmatig vinden concerten plaats in fabriekshallen, scheepswerven, containers en stukjes niemandsland, waar elektronische muziek en avantgardistische kunst verrassend goed tot hun recht komen.

Klik Hier

Blogs & interviews

Cabin Crew: Lisette over 155 uniformen in Kunsthal Rotterdam

Door onze blogger Lisette

Klik Hier

Filmtheater KINO Rotterdam

Door onze blogster Liesbeth

Klik Hier

Maritiem Museum – Offshore experience

Door onze blogster Elise

Klik Hier

Geef een VVV Cadeaukaart

Geef een VVV Cadeaukaart

Download de Rotterdam Tourist app

Download de Rotterdam Tourist app

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card