Maatregelen coronavirus: Ook in Rotterdam zijn extra maatregelen getroffen om verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Lees meer informatie.

Kunst & Cultuur

De ruim 170 culturen die samenleven in Rotterdam, vormen samen een bruisende melting pot. Ze geven de stad een unieke, kosmopolitische vibe, waar kunst en cultuur een vruchtbare bodem vinden. Bezoek de musea in het Museumpark, check de (internationale) programmering van de podia en houd vooral ook de festivalagenda in de gaten. Want Rotterdam is een echte festivalstad. Evenementen als International Film Festival Rotterdam (IFFR), ART Rotterdam week en North Sea Jazz festival zetten de stad, elk op zijn eigen manier, op kop!

The Hoodie

The Hoodie

Over het welbekende kledingstuk
Hoek van Holland

Hoek van Holland

Fotoserie van Peter de Krom
Superstraat

Superstraat

Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar
10 x musea en kunstinstellingen

10 x musea en kunstinstellingen

Rotterdam heeft een rijk cultureel leven, dat zich voor een groot deel afspeelt rondom de culturele as: het Museumpark en de Witte de Withstraat. Je vindt er musea zoals Het Nieuwe Instituut, het Natuurhistorisch Museum Rotterdam en De Kunsthal. TENT, Witte de With en WORM staan garant voor een actueel, innovatief, experimenteel programma en dan zijn er nog tal van galeries, rondom de Witte de Withstraat maar ook verder buiten het centrum, die een bezoek waard zijn.

Dé 10 musea en kunstinstellingen

Kijken & luisteren

Rotterdam heeft vele theaters, concertzalen en filmhuizen, die door veel Rotterdammers omschreven worden als ‘hun tweede huiskamer’. De Rotterdamse Schouwburg is er één van, net als concertgebouw de Doelen, het oude Luxor Theater, filmtheater KINO of de sfeervolle oude bioscoop Cinerama met zijn roodfluwelen stoelen. Het zijn plekken waar je naartoe gaat om geïnspireerd en geraakt te worden, maar ook om anderen te ontmoeten en een goed glas wijn te drinken. Sla de Kop van Zuid niet over, om een bezoek te brengen aan LantarenVenster en het nieuwe Luxor.

PS van donderdag t/m zondag bieden wij de last minutes aan, voorstellingen en concerten met 50% korting. Met de Rotterdam Welcome Card krijg je ook korting op kunst en cultuur.

Kunst op straat

Kunst op straat

Om kunst te zien hoef je niet persé naar binnen. Pablo Picasso, Joep van Lieshout, Henry Moore, Paul McCartney, Elmgreen & Dragset: in Rotterdam passeer je topstukken van de meest beroemde kunstenaars ter wereld, gewoon op straat. Ze behoren tot de internationale beeldencollectie van Sculpture International Rotterdam en zijn iedere dag gratis en voor niets te bewonderen. In Rotterdam Tourist Information Coolsingel is een route beschikbaar. Liefhebber van street art? Geef je ogen de kost rondom de Luchtsingel en de Hofbogen, waar de meest indrukwekkende wall paintings verrijzen in enorme formaten, aangebracht door lokale artiesten.

Gratis kunst kijken!

Ook interessant

Lente

Lente

Cultuur komt naar buiten toe
Jazz

Jazz

Al 100 jaar aanwezig
Festivals

Festivals

Het hele jaar door

Share

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie