Kunst & Cultuur

De ruim 170 culturen die samenleven in Rotterdam, vormen samen een bruisende melting pot. Ze geven de stad een unieke, kosmopolitische vibe, waar kunst en cultuur een vruchtbare bodem vinden. Bezoek de musea in het Museumpark, check de (internationale) programmering van de podia en houd vooral ook de festivalagenda in de gaten. Want Rotterdam is een echte festivalstad. Evenementen als International Film Festival Rotterdam (IFFR), ART Rotterdam week en North Sea Jazz festival zetten de stad, elk op zijn eigen manier, op kop!

Maatregelen COVID-19

Musea, theaters, filmhuizen en bioscopen zijn gesloten vanwege de lockdown. Lees hier meer over de coronamaatregelen.

10 x musea en kunstinstellingen

10 x musea en kunstinstellingen

Rotterdam heeft een rijk cultureel leven, dat zich voor een groot deel afspeelt rondom de culturele as: het Museumpark en de Witte de Withstraat. Je vindt er musea zoals Het Nieuwe Instituut, het Natuurhistorisch Museum Rotterdam en De Kunsthal. TENT, Witte de With en WORM staan garant voor een actueel, innovatief, experimenteel programma en dan zijn er nog tal van galeries, rondom de Witte de Withstraat maar ook verder buiten het centrum, die een bezoek waard zijn.

Dé 10 musea en kunstinstellingen

Kijken & luisteren

Rotterdam heeft vele theaters, concertzalen en filmhuizen, die door veel Rotterdammers omschreven worden als ‘hun tweede huiskamer’. De Rotterdamse Schouwburg is er één van, net als concertgebouw de Doelen, het oude Luxor Theater, filmtheater KINO of de sfeervolle oude bioscoop Cinerama met zijn roodfluwelen stoelen. Het zijn plekken waar je naartoe gaat om geïnspireerd en geraakt te worden, maar ook om anderen te ontmoeten en een goed glas wijn te drinken. Sla de Kop van Zuid niet over, om een bezoek te brengen aan LantarenVenster en het nieuwe Luxor.

PS van donderdag t/m zondag bieden wij de last minutes aan, voorstellingen en concerten met 50% korting. Met de Rotterdam Welcome Card krijg je ook korting op kunst en cultuur.

Kunst op straat

Kunst op straat

In Rotterdam is de openbare ruimte gevuld met kunst. Beelden van Rodin, Henry Moore en Picasso kom je gewoon tegen als je over straat wandelt. Ze worden afgewisseld met hedendaagse kunst van nationale en internationale kunstenaars en street art uit de hiphopscene.

Gratis kunst kijken!

Ook interessant

Herfst

Herfst

De opening van het culturele seizoen
Jazz

Jazz

Al 100 jaar aanwezig
Festivals

Festivals

Het hele jaar door

Share