Kunst & Cultuur

Fashion meets Art

Meer mode
Devan Shimoyama. February II, 2019

Kunst & Cultuur

Rotterdam heeft een rijk cultureel leven. Gerenommeerde musea, kunstinstellingen en galeries presenteren spraakmakende oude & nieuwe kunst. Maar ook buiten loop je zomaar tegen de mooiste kunstwerken en graffiti aan. Als je van theater, dans en muziek houdt, valt er genoeg te kiezen uit de (inter)nationale programmering van de Rotterdamse theaters en concertzalen. Ontdek meer kunst en cultuur met #rotterdamART.

Thierry Mugler

Thierry Mugler

Couturissime
De Wasserij

De Wasserij

Nieuwe fashion hub
The Hoodie

The Hoodie

Vanaf 1 december
10 x musea en kunstinstellingen

10 x musea en kunstinstellingen

Rotterdam heeft een rijk cultureel leven, dat zich voor een groot deel afspeelt rondom de culturele as: het Museumpark en de Witte de Withstraat. Je vindt er musea zoals Het Nieuwe Instituut, het Natuurhistorisch Museum Rotterdam en De Kunsthal. TENT, Witte de With en WORM staan garant voor een actueel, innovatief, experimenteel programma en dan zijn er nog tal van galeries, rondom de Witte de Withstraat maar ook verder buiten het centrum, die een bezoek waard zijn.

Dé 10 musea en kunstinstellingen

Kijken & luisteren

Rotterdam heeft vele theaters, concertzalen en filmhuizen, die door veel Rotterdammers omschreven worden als ‘hun tweede huiskamer’. De Rotterdamse Schouwburg is er één van, net als concertgebouw de Doelen, het oude Luxor Theater, filmtheater KINO of de sfeervolle oude bioscoop Cinerama met zijn roodfluwelen stoelen. Het zijn plekken waar je naartoe gaat om geïnspireerd en geraakt te worden, maar ook om anderen te ontmoeten en een goed glas wijn te drinken. Sla de Kop van Zuid niet over, om een bezoek te brengen aan LantarenVenster en het nieuwe Luxor.

PS van donderdag t/m zondag bieden wij de last minutes aan, voorstellingen en concerten met 50% korting. Met de Rotterdam Welcome Card krijg je ook korting op kunst en cultuur.

Kunst op straat

Kunst op straat

Om kunst te zien hoef je niet persé naar binnen. Pablo Picasso, Joep van Lieshout, Henry Moore, Paul McCartney, Elmgreen & Dragset: in Rotterdam passeer je topstukken van de meest beroemde kunstenaars ter wereld, gewoon op straat. Ze behoren tot de internationale beeldencollectie van Sculpture International Rotterdam en zijn iedere dag gratis en voor niets te bewonderen. In Rotterdam Tourist Information Coolsingel is een route beschikbaar. Liefhebber van street art? Geef je ogen de kost rondom de Luchtsingel en de Hofbogen, waar de meest indrukwekkende wall paintings verrijzen in enorme formaten, aangebracht door lokale artiesten.

Gratis kunst kijken!

Ook interessant

Winter

Winter

De hoogtepunten van het seizoen
Jazz

Jazz

Al 100 jaar aanwezig
Festivals

Festivals

Het hele jaar door

Share

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie