Maatregelen COVID-19: Sinds 1 juli is er een verdere versoepeling van de coronamaatregelen ingetreden. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek aan Rotterdam.

Kunst & Cultuur

De ruim 170 culturen die samenleven in Rotterdam, vormen samen een bruisende melting pot. Ze geven de stad een unieke, kosmopolitische vibe, waar kunst en cultuur een vruchtbare bodem vinden. Bezoek de musea in het Museumpark, check de (internationale) programmering van de podia en houd vooral ook de festivalagenda in de gaten. Want Rotterdam is een echte festivalstad. Evenementen als International Film Festival Rotterdam (IFFR), ART Rotterdam week en North Sea Jazz festival zetten de stad, elk op zijn eigen manier, op kop!

Coronamaatregelen

De meeste musea en monumenten zijn sinds 1 juni weer geopend. Bezoekers moeten vooraf wel kaartjes digitaal kopen of reserveren en een checkgesprek voeren. Het maximale aantal bezoekers is gebouwafhankelijk. Er moet 1,5 meter afstand worden gehouden.

Bekijk hieronder wanneer de musea en kunstcentra weer open gaan. Klik op de locatie voor de daar geldende maatregelen, openingstijden en online tickets. Vanwege de nieuwe manier van reserveren is het niet altijd mogelijk om de Rotterdam Welcome Card te gebruiken.

Locatie Heropening
Kunsthal Rotterdam 1 juni, RWC korting mogelijk
Museum Rotterdam 1 juni
Maritiem Museum 1 juni
Nederlands Fotomuseum 1 juni, RWC korting mogelijk
Natuurhistorisch Museum 1 juni, RWC korting mogelijk
Chabot Museum 2 juni
Van Nelle Fabriek tours 3 juli
Mariniersmuseum 1 juni
TENT 3 juni
Het Nieuwe Instituut 1 juni
Wereldmuseum 1 juni
Dutch Pinball Museum 1 juli, geen RWC korting in 2020
Belasting & Douane Museum 9 juni, RWC korting mogelijk
Huis Sonneveld 1 juni
Depot Boijmans 25 t/m 27 september (leeg te bezoeken)
10 x musea en kunstinstellingen

10 x musea en kunstinstellingen

Rotterdam heeft een rijk cultureel leven, dat zich voor een groot deel afspeelt rondom de culturele as: het Museumpark en de Witte de Withstraat. Je vindt er musea zoals Het Nieuwe Instituut, het Natuurhistorisch Museum Rotterdam en De Kunsthal. TENT, Witte de With en WORM staan garant voor een actueel, innovatief, experimenteel programma en dan zijn er nog tal van galeries, rondom de Witte de Withstraat maar ook verder buiten het centrum, die een bezoek waard zijn.

Dé 10 musea en kunstinstellingen

Kijken & luisteren

Rotterdam heeft vele theaters, concertzalen en filmhuizen, die door veel Rotterdammers omschreven worden als ‘hun tweede huiskamer’. De Rotterdamse Schouwburg is er één van, net als concertgebouw de Doelen, het oude Luxor Theater, filmtheater KINO of de sfeervolle oude bioscoop Cinerama met zijn roodfluwelen stoelen. Het zijn plekken waar je naartoe gaat om geïnspireerd en geraakt te worden, maar ook om anderen te ontmoeten en een goed glas wijn te drinken. Sla de Kop van Zuid niet over, om een bezoek te brengen aan LantarenVenster en het nieuwe Luxor.

PS van donderdag t/m zondag bieden wij de last minutes aan, voorstellingen en concerten met 50% korting. Met de Rotterdam Welcome Card krijg je ook korting op kunst en cultuur.

Kunst op straat

Kunst op straat

Om kunst te zien hoef je niet persé naar binnen. Pablo Picasso, Joep van Lieshout, Henry Moore, Paul McCartney, Elmgreen & Dragset: in Rotterdam passeer je topstukken van de meest beroemde kunstenaars ter wereld, gewoon op straat. Ze behoren tot de internationale beeldencollectie van Sculpture International Rotterdam en zijn iedere dag gratis en voor niets te bewonderen. In Rotterdam Tourist Information Coolsingel is een route beschikbaar. Liefhebber van street art? Geef je ogen de kost rondom de Luchtsingel en de Hofbogen, waar de meest indrukwekkende wall paintings verrijzen in enorme formaten, aangebracht door lokale artiesten.

Gratis kunst kijken!

Ook interessant

Zomer

Zomer

Hopelijk mogen we weer naar buiten
Jazz

Jazz

Al 100 jaar aanwezig
Festivals

Festivals

Het hele jaar door

Share

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie