Fietsverhuur
Iris van den Broek

Fietsverhuur

Rotterdam is een fantastische stad om te ontdekken per fiets! Er zijn talloze mogelijkheden om een fiets te huren en de stad op eigen tempo te verkennen. In het centrum zijn er diverse fietsverhuurbedrijven te vinden, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het vinden van een geschikte fiets. In Rotterdam kom je op veel plekken ook (elektrische) deelfietsen tegen, zoals die van Donkey Republic. Hierdoor hoef je niet eens een fiets te huren, maar kun je gewoon op elk gewenst moment een deelfiets pakken en op avontuur gaan. Als je in een ho(s)tel verblijft, kun je vaak ook betaalbaar een fiets huren.

Fiets huren met een app

Als je Rotterdam bezoekt en graag de stad op de fiets wilt verkennen, kan een app voor (elektrische) deelfietsen zoals Donkey Republic of Lime een handige oplossing zijn om fietsen te huren. De apps zijn eenvoudig te gebruiken en bieden een grote selectie van (elektrische) fietsen die je gemakkelijk kunt ontgrendelen met behulp van de app. Het huren van een fiets via een app is veilig en betrouwbaar en biedt de flexibiliteit om de stad op je eigen tempo te ontdekken. Met een Rotterdam Welcome Card krijg je bij Donkey Republic 25% korting op je eerste 15 minuten.

Fietsverhuur in Rotterdam

Een app voor het gebruik van een (elektrische) deelfiets kan handig zijn, maar het huren van een fiets bij een fietsverhuur locatie of fietsenwinkel biedt voordelen zoals het online reserveren van je fiets, persoonlijke instructies bij het ophalen en de mogelijkheid om de fietsen in persoon te bekijken voordat je er een huurt. Sommige fietsverhuur locaties bieden ook extra services, zoals reparatie en onderhoud, en kunnen vragen beantwoorden over fietsroutes, verkeersregels en bezienswaardigheden. In Rotterdam Centrum kun je fietsen huren bij Zwaan Bikes (in de buurt van Rotterdam Centraal Station), bij Centrum Bikes (in de buurt van metrohalte Beurs en de Witte de Withstraat) en bij Baja Bikes (in de buurt van metrohalte Leuvehaven). In Hoek van Holland huur en reserveer je vooraf online een fiets bij Kleijn Tweewielers of Peter van Leeuwen Tweewielers.

Centrum Bikes

Centrum Bikes

In de buurt van metrohalte Beurs
Zwaan Bikes

Zwaan Bikes

In de buurt van Rotterdam Centraal Station
Baja Bikes

Baja Bikes

In de buurt van metrohalte Leuvehaven

Fietsen in Rotterdam

Als je Rotterdam bezoekt, is het huren van een fiets dus een uitstekende manier om de stad te verkennen. Je kunt op je eigen tempo door de verschillende wijken fietsen en genieten van de bezienswaardigheden. Wil je nog meer uit je fietstocht halen? Kijk dan eens op de pagina Fietsen in Rotterdam, waar je alle informatie kunt vinden over de mooiste fietsroutes en georganiseerde fietstours. Of je nu de haven wilt verkennen, historische gebouwen wilt bekijken of gewoon wilt genieten van de groene parken, er is voor ieder wat wils. Met de fiets ontdek je Rotterdam op een unieke manier!