Ontdek omgeving Rotterdam

Rotterdam zelf heeft veel te bieden, maar is ook de perfecte uitvalbasis naar steden, natuur, strand en attracties in de omgeving. Stap op de fiets en/of neem het openbaar vervoer en je bent er zo: van de bedrijvige Rotterdamse Maasvlakte en het uitgestrekte duinlandschap van Hoek van Holland tot de koninklijke regeringsstad Den Haag en de Oudhollandse molens van Kinderdijk. Op deze pagina ontdek je wat er allemaal te beleven valt in de omgeving van Rotterdam.

Hoek van Holland

Je zou het misschien niet verwachten, maar Hoek van Holland hoort bij gemeente Rotterdam. Sinds 2019 is ‘Rotterdam Beach’ aangesloten op het Rotterdamse metronetwerk. Handig als je vanuit de stad naar het strand wil, maar het is meer dan een gezellige badplaats! Lees hier hoe veelzijdig ‘De Hoek’ is. Onderweg met de metro kun je ook nog bij andere leuke stadjes uitstappen, zoals Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.

RTI Hoek van Holland

RTI Hoek van Holland

Kom langs voor tips en inspiratie!
Strand

Strand

Om te zonnen of uit te waaien
Maeslantkering

Maeslantkering

Leer wat in het Keringhuis

Goed verbonden met omliggende steden

Rondom Rotterdam liggen vijf steden die bij een meerdaags verblijf in de Maasstad ook zeker het bezoeken waard zijn: Den Haag, Delft, Schiedam, Gouda en Dordrecht zijn allen binnen een half uur bereikbaar met de trein, en vergeet ook zeker niet het pittoreske Maassluis. Je komt er langs als je met de metro naar Hoek van Holland gaat. Naar Den Haag rijdt ook de metro en het aangrenzende Schiedam is geheel aangesloten op het Rotterdamse OV-netwerk en is zelfs goed te doen per fiets of benenwagen. Reis je op dezelfde dag in meerdere gebieden binnen Zuid-Holland dan is het verstandig om de Tourist Day Ticket aan te schaffen, dit kan ook bij Rotterdam Tourist Information.

Dordrecht

Dordrecht

De oudste stad van Holland
Den Haag

Den Haag

Mooie stad achter de duinen
Maassluis

Maassluis

Historische sleepboothavenstad
Gouda

Gouda

Meer dan kazen, kaarsen en stroopwafels
Schiedam

Schiedam

Jeneverhoofdstad en 'gin city'

Overnachten

Als je een dagje de omgeving wilt ontdekken kun je ook prima een hotel in Rotterdam nemen, want het uitgebreide ov-netwerk brengt je overal. Verblijf je liever in een rustige omgeving dan zijn er ook mooie hotels te vinden aan de randen van de stad en net daarbuiten.

Havens

Rotterdam heeft de grootste haven van Europa. Deze grote, nieuwste havens liggen wel ver van het centrum, daarom worden ze ook genoemd op deze pagina ?. Wil je er snel heen dan is het verstandig om de auto te pakken, maar zonder auto kun je ze ook zien. Zoals met een boottocht op de Spido of door met de metro naar Hoek van Holland te gaan en daar over te steken met de Hoeksveer.

Koninklijke Spido

Koninklijke Spido

Meer dan 100 jaar ervaring
FutureLand

FutureLand

Leer alles over Maasvlakte 2
Maasvlaktestrand

Maasvlaktestrand

Er is zelfs een strand

Share