Weekends in Rotterdam

8 x plekken die je moet bezoeken tijdens een weekend in Rotterdam

13 december 2021 door Mathilde en Lisanne

Even voorstellen: wij zijn Mathilde en Lisanne van de Rotterdamse blog Weekends in Rotterdam. Op onze blog vind je leuke hotspots, evenementen, toffe routes door de stad en meer. Super veel inspiratie voor een leuk weekend dus! Om je een beetje voor te bereiden op een weekend in Rotterdam delen we hier 10 plekken die je niet mag missen. Veel plezier!

1. Lekker ontbijten bij Breakfast in Rotterdam HQ

Er zijn een hoop leuke plekken in Rotterdam waar je terecht kan voor een heerlijk ontbijtje. Wij blijven ook zelf altijd graag op de hoogte van de leukste ontbijttentjes via @breakfastinrotterdam. De meiden achter dit Instagram account hebben ook zelf een zaak geopend: Breakfast in Rotterdam HQ. Een aanrader natuurlijk! Het bevindt zich in Spullen voor in je Huis, een tweedehandszaak vol met meubels, planten en meer. Bij Breakfast in Rotterdam HQ kun je terecht voor all day breakfast; bestel bijvoorbeeld hun bekende Avo Smash of de overheerlijke Chia Maddness!

Adres:
Stadhoudersweg 96D, 3039 CJ Rotterdam

2. Breng een bezoek aan het museumpark en omliggende musea

Depot Boijmans Van BeuningenHet Nieuwe Instituut, Chabot Museum, Huis Sonneveld, Natuurhistorisch Museum Rottedam en de Kunsthal liggen allemaal bij het Museumpark. Genoeg om een hele dag te vullen dus! Het is mogelijk om een combinatiekaart te kopen en alle musea te bezoeken, maar je kan natuurlijk ook kijken welke toffe exposities gaande zijn en er eentje kiezen.

Adres (verschillende locaties):
Museumpark, 3015 Rotterdam

3. Doe een drankje bij de Witte de Withstraat

Een weekend in Rotterdam kan gewoon niet zonder een bezoek aan de Witte de Withstraat. Het is een hippe en levendige culturele straat gevuld met cafés, restaurants, winkels en kunstgaleries. Het is de ideale plek voor een pitstop tussen alle andere leuke activiteiten door. Daarnaast is het ook zeker een aanrader voor de vrijdag- of zaterdagavond!

Adres:
Witte de Withstraat 50, 3012 BR Rotterdam

4. Geniet van het uitzicht vanaf de Euromast

Een iconische plek en ook een echte must-see, is de Euromast. Dit is vooral door het mooie uitzicht over Rotterdam. Koop een kaartje en ga met de lift helemaal naar de top. Hier zit ook een restaurant, dus de ideale plek voor een lunch of diner met een oogverblindend uitzicht.

Adres:
Parkhaven 20, 3016 GM Rotterdam

5. Breng een bezoek aan de Fenix Food Factory

Een favoriet van velen: de Fenix Food Factory. Het is een van de oude loodsen op Katendrecht en door de industriële uitstraling geeft het een bijzondere sfeer. Hier kan je heerlijk rondstruinen op zoek naar lekker eten, boodschappen doen of genieten van een goede bak koffie.

Adres:
Nico Koomanskade 1025, 3072 LM Rotterdam

6. Bewonder de architectuur: de Markthal

Iedereen die Rotterdam bezoekt kan niet vertrekken zonder de Kubuswoningen te bezoeken. En vlak naast de Kubuswoningen ligt natuurlijk de Markthal, wat ook echt een must is voor je weekend in Rotterdam. Hier kan je heerlijk eten bij restaurants als Obba Lounge of Sumo en kan je natuurlijk flink snacken bij Van Vliet Siroopwafels, De IJssalon, Churros & Sweets en nog veel, veel meer.

Adres:
Dominee Jan Scharpstraat 298, 3011 GZ Rotterdam

7. Rotterdam vanaf het water

Rotterdam is een havenstad en er is dan ook genoeg te doen op het water. Neem een keertje de watertaxi of ga voor een uitgebreide rondvaart en pak de Spido! Hier kom je langs de indrukwekkende skyline van Rotterdam, heb je het beste uitzicht op de werven, dokken & overslag van duizenden containers en vaar je langs het stoomschip het ss Rotterdam.

Opstapplaats Spido
Willemsplein 85, 3016 DR Rotterdam

8. Geniet van een heerlijke high tea

Er zijn zoveel leuke hotspots in Rotterdam waar je kan reserveren voor een overheerlijke high tea. En een high tea is natuurlijk de ideale manier om een hoop lekkers naar binnen te werken: taartjes, scones, sandwiches… Een paar goede opties voor een high tea zijn: Tea Lab, Euromast, Yoghurt Barn en Dudok in het Park. Nog meer inspiratie nodig? Check dan ons artikel met de beste plekken voor een high tea!

Meer tips of inspiratie?

Heb je naast deze tips nog behoefte aan persoonlijk advies? Of ben je voor je weekend op zoek naar praktische middelen zoals fietskaarten, wandel- en/of fietsroutes of vervoersbewijzen? Loop dan even langs bij de Rotterdam Tourist Information!

Dat is een hoop inspiratie voor een leuk weekend in Rotterdam, of niet? We hopen dat je met onze tips een super weekend zal hebben in de tofste stad van Nederland. Vergeet ons niet te volgen tijdens de take-over op Instagram dit weekend en neem ook eens een kijkje op onze website. https://www.weekendsinrotterdam.com/nl/

RTI_Blog_Mathilde-en-Ilse_WeekendREC_4 RTI_Blog_Mathilde-en-Ilse_WeekendREC_4

Share