Kunsthal Rotterdam

Architectuur, Museum

Grote Cultuurinstelling

De Kunsthal Rotterdam, opgericht in 1992 en gelegen aan de Westzeedijk, is een prominente culturele instelling in Nederland, bekend om zijn dynamische en verrassende programma. Met meer dan twintig tentoonstellingen per jaar biedt de Kunsthal een breed scala aan culturele ervaringen, van klassieke meesters tot moderne kunst, design, fotografie, en meer. Het gebouw zelf, een architectonisch hoogtepunt ontworpen door Rem Koolhaas, omvat meer dan 3.300 m² tentoonstellingsruimte. Het biedt een avontuurlijke tocht door verschillende continenten en artistieke bewegingen, en presenteert cultuur in de breedste zin van het woord​​​​​​.

Van alles te beleven

Bijzonder aan de Kunsthal is dat er altijd meerdere tentoonstellingen tegelijkertijd lopen, waardoor bezoekers kunnen genieten van een rijke diversiteit aan kunststromingen en culturen. Het instituut is continu in transformatie, wat zorgt voor een altijd vernieuwend en boeiend programma. Voor kinderen is er het KunsthalLab, waar zij zelf creatief aan de slag kunnen gaan. Daarnaast organiseert de Kunsthal speciale evenementen zoals Friday Night LIVE, die het weekend inluiden met kunst en cultuur. Deze combinatie van unieke architectuur en een veelzijdig cultureel aanbod maakt de Kunsthal tot een must-visit locatie in Rotterdam​

Share

Wekelijkse openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 17:00
Woensdag 10:00 - 17:00
Donderdag 10:00 - 17:00
Vrijdag 10:00 - 17:00
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag 10:00 - 17:00

Op dit moment in Kunsthal Rotterdam

t/m 19 juli 2024
Friday Night LIVE

Friday Night LIVE

Start je weekend in de Kunsthal met Friday Night LIVE! Food, drinks, music & performances en een flinke dosis kunst. Iedere editie heeft een andere Rotterdamse partner de touwtjes in handen.

Muziek overig, Tentoonstelling
t/m 9 februari 2025
Thomas J Price

Thomas J Price

De Kunsthal Rotterdam presenteert de eerste Nederlandse solotentoonstelling van de Britse kunstenaar Thomas J Price (1981, Londen).

Tentoonstelling