Natuurhistorisch Museum Rotterdam

*RWC, Museum

Het Natuurhistorisch is een doodleuk Rotterdams museum dat blijft verbazen.
De vaste collectie vogels, zoogdieren, vissen, insecten, schelpen en planten toont de aardse biodiversiteit in al zijn verscheidenheid. Alle fossielen die in de Nederlandse bodem te vinden zijn, zie je in de tentoonstelling ‘Opgeraapt Opgevist Uitgehakt’. De expositie ‘Pure Veerkracht’ laat zien dat de stad ook natuur is. Blikvangers zijn het skelet van een potvis en het geraamte van olifant Ramon.
Met beroemd dode-dieren-met-een-verhaal zoals de Dominomus, de Tweede Kamermuis en de CERN-marter trekt het museum ook internationale aandacht en publiek.

Het museum biedt diverse wisselende exposities, activiteiten, educatieve programma’s, rondleidingen, speurtochten en de mogelijkheid tot kinderfeestjes.

Een man uit Vlaardingen heeft zijn aquarium leeggedronken en stikte bijna in een pantsermeerval. De verslikvis is vanaf nu te zien in het museum.

Share

Adres & Contact

Wekelijkse openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 11:00 - 17:00
Woensdag 11:00 - 17:00
Donderdag 11:00 - 17:00
Vrijdag 11:00 - 17:00
Zaterdag 11:00 - 17:00
Zondag 11:00 - 17:00

Op dit moment in Natuurhistorisch Museum Rotterdam

t/m 23 maart 2020
New Habitat - bedreigde dieren gered

New Habitat - bedreigde dieren gered

Om hun voortbestaan te garanderen verplaatst Erik Hijweege bedreigde dieren naar een nieuwe, veilige leefomgeving. Zijn foto’s tonen deze nieuwe realiteit, waarin dieren zich snel hebben aangepast.

highlight, Tentoonstelling, Toptentoonstellingen

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie