Maatregelen COVID-19: Vanaf 1 juni worden de coronamaatregelen voorzichtig versoepeld. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek aan Rotterdam.

In verband met het sluiten van de Fenix Food Factory op de huidige locatie zal vanaf vrijdag 7 februari op iedere vrijdag en zaterdag een mini-markt van een aantal van de ondernemers terug komen naar Katendrecht. Tot aan de opening van denieuwe locatie in de Fenix I vind je van 10:00 – 15:00 uur de mini markt aan het Deliplein.

Programma:
– Booij Kaasmakers
– Jordy’s Bakery
– Firma Bijten
– CiderCider
– Kaapse Brouwers

De Fenix Food Factory is een vers markt in Fenixloods 2 op Katendrecht. Dagelijks kun je hier terecht voor ambachtelijke producten van onder andere Kaapse Brouwers, Booij kaasmakers, Firma Bijten, Jordy’s Bakery, CiderCider, Stielman koffiebranders, Meneer Tanger en De Westlandse Tuin. Allemaal Rotterdamse ondernemers met dezelfde visie. Ze delen hun liefde voor eten, expertise in handarbeid en de behoefte naar verandering in de voedselindustrie. Hierdoor is de Fenix Food Factory een culinaire broeiplaats, een plek om boodschappen te doen, een plek om te leren hoe de producten gemaakt worden en om ambachtelijke smaken te ervaren.

De Fenix Food Factory is wekelijks van dinsdag tot en met zondag geopend en er staan regelmatig leuke activiteiten op de planning. Zo zijn er bijvoorbeeld elke vrijdagavond en zondagmiddag live Jazz optredens bij de Kaapse Brouwers en wordt er elke donderdag een spelletjesavond georganiseerd.

De Fenixloods II waarin de Fenix Food Factory is gevestigd zal vanaf begin 2020 worden gerestaureerd. Daarom moeten de versmarkt en de ondernemers op zoek naar een nieuwe locatie. Na de restauratie en verbouwing zal de Fenixloods II een plek bieden waar het verhaal van de landverhuizers wordt verteld: de FENIX.


Dicht wegens verhuizing
De Fenix Food Factory in huidige vorm is t/m vrijdag 24 januari te bezoeken. Daarna verhuist het enkele tientallen meters van Fenixloods 2 naar Fenixloods 1. De opening is begin maart 2020.

Share

Adres & Contact

Social Media

Wekelijkse openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 19:00
Woensdag 10:00 - 19:00
Donderdag 10:00 - 19:00
Vrijdag 10:00 - 20:00
Zaterdag 10:00 - 18:00
Zondag 12:00 - 18:00

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie