Vier keer ontbijten met kinderen

Vier keer ontbijten met kinderen door Breakfast in Rotterdam

20 juni 2018 door

Lunchen en dineren buiten de deur, we doen het al jaren. Maar tegenwoordig kiezen we er steeds vaker voor om ook ons ontbijtje op een andere plek te eten dan thuis aan de keukentafel. Waarom? Omdat het een ontzettend leuke start is van de dag. Rotterdam barst van de leuke ontbijtzaken, dus er valt genoeg te kiezen. Waar ontbijten wij graag? In dit blog geven we je tips voor een lekker ontbijt mét de kinderen.

Waar je vroeger kon kiezen uit slechts twee locaties, kent Rotterdam tegenwoordig steeds meer kindvriendelijke hotspots. En dan bedoelden we natuurlijk niet de ontbijtlocaties met kleurplaten en kleurtjes. Nee, een kindvriendelijke hotspot heeft minstens een balzaal van een speelhoek, een menukaart waar de berenboterhammen en Nutella-gerechten de boventoon voeren én is, als het meezit, ook nog eens buggyproof. Wij zetten er een aantal voor je op een rij!

Croos

Crooswijk is booming! Vooral veel gezinnen vestigen zich in deze populaire Rotterdamse wijk. En waar de focus in Crooswijk vooral ligt op wonen, kun je sinds de komst van Croos hier inmiddels ook heerlijk ontbijten, lunchen én borrelen. Oprichters Iris, Janneke en Linda hebben met deze hotspot precies ingespeeld op de behoefte van de wijk: een kindvriendelijke plek met een no-nonsensekaart. Hier scoor je een simpel, lokaal ontbijtje met een persoonlijke touch. En de kinderen? Die vermaken zich prima in de speciale CROOSt-hoek, met speelgoed in overvloed!

Meer info
Croos
Exercitiestraat 2, Rotterdam
croosrotterdam.nl

Juffrouw van Zanten

Juffrouw van Zanten is een plek waar je met een gerust hart je kinderen mee naartoe neemt. De eigenaren van deze kidsproof hotspot hebben namelijk iets geniaals bedacht: speelbakken die je zó in de tafel klikt. Uitgespeeld? Dan klik je een andere bak met nieuw speelgoed in je tafel. Tadaa! Ook met de zeer uitgebreide menukaart wordt gescoord; er staat zo veel lekkers op! Van all-day breakfast, tot biologische sapjes, taarten en broodjes. De keuze is enorm, óók voor kinderen. Inmiddels heeft Juffrouw van Zanten naast haar locatie in Kralingen een vestiging geopend in Rotterdam West. In tegenstelling tot de eerste locatie is er in West geen speelhoek aanwezig. Maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de aanwezige tuin mét speelhuis en zandbak. Heerlijk voor de zomermaanden!

Meer info
Juffrouw van Zanten
Kralingen: Lusthofstraat 27, Rotterdam
West: 2e Middellandstraat 27, Rotterdam
juffrouwvanzanten.com

 

Ver van Hier

Als biebmiepen (we werken twee dagen bij Bibliotheek Rotterdam) worden wij ontzettend enthousiast van initiatieven als Ver van Hier. Deze zaak is namelijk een (kinderboeken)winkel én koffiezaak ineen. Deze hotspot bevindt zich aan de populaire Kleiweg en is ontstaan uit persoonlijke passies én gemis. Want hoewel er in het Kleiwegkwartier ontzettend veel gezinnen met (jonge) kinderen wonen, was er bar weinig te doen voor hen. En dat moest anders, dacht eigenaresse Petra. Ver van Hier is een plek voor de buurt geworden. Hier vind je heerlijke seizoensgebonden gerechten en goede (Giraffe) koffie. Ook kinderboeken, kaarten en hebbedingetjes hebben ze er in overvloed. Ver van Hier voelt als thuiskomen!

Meer info
Ver van Hier
Kleiweg 69, Rotterdam
vervanhierrotterdam.nl

Breakfast in Rotterdam HQ

In maart 2018 is onze langgekoesterde droom in vervulling gegaan: we openden een eigen ontbijtplek in de wijk Blijdorp in Rotterdam Noord: Breakfast in Rotterdam HQ. Of BIR, zoals we het zelf noemen. Waar we voorheen alleen online zichtbaar waren op Instagram, creëren we met onze all-day breakfast-bar een offline ontmoetingsplek voor ontbijtliefhebbers. Op de menukaart, deels bepaald door onze Instagram-volgers, vind je behalve ons eigen koffieblend, ook gerechten als The Avo Smash, Chia Madness, Club Hanoi en Mr. Bear. Kinderen zijn ook meer dan welkom bij BIR: er is een grote speelhoek met heel veel speelgoed én een tuin met zandbak en trampoline. De ontbijtzaak bevindt zich in de populaire vintagezaak Spullen voor in je Huis, dé plek om tweedehands (retro) spullen te scoren voor in huis. Alles is te koop, zo ook de tafels en stoelen in onze ontbijtzaak!

Meer info
Breakfast in Rotterdam HQ
Stadhoudersweg 96D, Rotterdam
www.breakfastinrotterdam.nl

Dit artikel is geschreven door onze blogsters Phuong en Ilse van Breakfast in Rotterdam.
Check hun Instagram account voor meer inspiratie!

Belegde boterhammen met chocopasta, fruit en kaas. Belegde boterhammen met chocopasta, fruit en kaas.

Meer van Ilse en Phuong

RTI_Blog_Phuong&Ilse_Drie-keer-ontbijten_main

Ontbijten bij het Park bij de Euromast

Het centrum van Rotterdam barst van de leuke ontbijtzaken. Zo laten we o...

13 dec 2021 door Ilse en Phuong
Phuong en Ilse_Drie keer gezond ontbijten_main1

Drie keer ‘gezond’ ontbijten met Breakfast in Rotterdam

Meer sporten, minder snoepen – zo richting het voorjaar en de zomer (h...

7 mrt 2018 door Ilse en Phuong
Ilse-en-Phuong_favoriete-ontbijtplekken_main.jpg

De favoriete ontbijtplekken van Breakfast in Rotterdam

Lunchen en dineren buiten de deur, wij doen het al jaren. Maar tegenwoor...

30 aug 2017 door Ilse en Phuong