COVID-19: De Coronamaatregelen zijn verder aangescherpt. Ook is er een dringend advies tot dragen van mondkapjes. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek aan Rotterdam.

Chabot Museum

Architectuur, Museum

Het Chabot museum is een intiem museum met een gevarieerd internationaal tentoonstellingsprogramma. Het Chabot Museum beheert één van de belangrijkste collecties van schilder en beeldhouwer Henk Chabot (1894-1949), een Nederlandse expressionist. Als schilder van boeren en tuinders, van het Hollandse landschap en in de oorlogsjaren van vluchtelingen en onderduikers, heeft Chabot een eigen plaats binnen de Nederlandse moderne kunst. 

Monumentale witte villa
Het museum is gevestigd in de monumentale witte villa uit 1938 dat net als Huis Sonneveld, de Van Nelle Fabriek en Stadion Feijenoord één van de hoogtepunten uit de tijd van het Nieuwe Bouwen is.

Museumkwartier
Het Chabot Museum ligt in het Museumkwartier, aan het Museumpark en is bereikbaar met de metro, tramlijn 7 of 20 (halte Eendrachtsplein). Vanaf Rotterdam Centraal Station is het ongeveer 10 minuten lopen. Schuin tegenover het Chabot Museum bevindt zich parkeergarage Museumpark. 

Groepen van 12 tot 20 personen kunnen door een deskundige gids worden rondgeleid. Hiervoor dient gereserveerd te worden.
Volwassenen: € 8 / Studenten/CJP: € 3,60 / Ver. Rembrandt / Museumkaart / R’pas / ICOM / Tot 18 jaar: gratis

Combiticket Chabot Museum & Huis Sonneveld € 12,50

Share

Adres & Contact

Social Media

Wekelijkse openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 11:00 - 16:30
Woensdag 11:00 - 16:30
Donderdag 11:00 - 16:30
Vrijdag 11:00 - 16:30
Zaterdag 11:00 - 17:00
Zondag 12:00 - 17:00

Op dit moment in Chabot Museum

t/m 30 november 2020
Kunst stelt alles voor

Kunst stelt alles voor

Het museum voor jezelf met moderne meesters van Museum Boijmans Van Beuningen en het Chabot Museum. Let op: het reserveren van een tijdslot via de website van het museum is verplicht.

Tentoonstelling

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie