25% korting op de rondleiding Uitwaaien & Zwaaien
op vertoon van de Rotterdam Welcome Card

ss Rotterdam

Architectuur, Attractie, Gids
25% korting op de rondleiding Uitwaaien & Zwaaien
op vertoon van de Rotterdam Welcome Card
Meer informatie

Het Stoomschip Rotterdam is de grootste oceaanstomer ooit in Nederland gebouwd. Als voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn en cruiseschip heeft het ss Rotterdam sinds 1959 vele wereldzeeën bevaren. Nu ligt het schip permanent aangemeerd in de Maashaven in Rotterdam, bij Katendrecht. Aan boord is de historie van het schip goed voelbaar. Het jaren ’50 interieur en de vele kunstwerken werden tussen 2005 en 2008 zoveel mogelijk teruggebracht in de oude glorie. De hotelkamers, restaurants en andere faciliteiten voldoen echter volledig aan de eisen van nu.

Het ss Rotterdam is een hotel, heeft restaurants, bars en een terras. Maar is ook een bijzondere evenementenlocatie, attractie en zelfs te gebruiken als trouwlocatie!

De algemene ruimten op het schip, zoals de restaurants, zijn vrij toegankelijk. Daarnaast biedt het ss Rotterdam diverse rondleidingen, zoals de Uitwaaien & Zwaaien Tour (1 uur) en de Rotterdam Compleet Tour (2 uur) inclusief audiofoon en extra uitleg door de shiphosts. De tours laten zien wat een groot cruiseschip allemaal in huis heeft en hoe het leven aan boord er vroeger uitzag. Met de Rotterdam Compleet Tour wordt er ook nog een kijkje genomen in de machinekamer. 

Desgewenst wordt er koffie, brunch, lunch of hightea geserveerd.

Voor groepen (maximaal 20 personen) is het mogelijk om een gids te boeken. De gids begeleidt de groep en vertelt alle wetenswaardigheden en anekdotes over het schip.

Het ss Rotterdam is goed te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. Vanaf Metro Rijnhaven doet buslijn 77 er zo’n 10 minuten over. Op de kade bevindt zich een ruime parkeerplaats (betaald).

* 25% korting op de audiotour Uitwaaien en Zwaaien met de Rotterdam Welcome Card *

Adres & Contact

Op dit moment in ss Rotterdam

t/m 18 juni 2023
Nautische demonstratie tijdens WMRC

Nautische demonstratie tijdens WMRC

Demonstraties met reddingboten van de KNRM en andere (buitenlandse) reddingorganisaties tijdens het World Maritime Rescue Congress (WMRC)

Congres, Corso of Optocht