Met de Hop-On Hop-Off bus ontdekt Nicolien de highlights van Rotterdam

19 juli 2018 door

Langs de hoogtepunten en belangrijkste bezienswaardigheden van Rotterdam. Je kunt het lopen, fietsen of je maakt het jezelf gemakkelijk en pakt de iconische, rode Hop-On Hop-Off bus. Blogger Nicolien koos voor een tour van 24 uur en ontdekte de Kubuswoningen, het nieuwe Rotterdam Centraal Station en de Euromast.

Is dat nou zo’n toeristenbus? Zo één waar je gedurende een dag, of twee, kan op- en afstappen en snel de bezienswaardigheden van een stad kan zien? Hop-On Hop-Off. Ja, het is hem echt! Rotterdam staat nu echt op de kaart voor toeristen – dacht ik toen ik de opvallende rode bus voor het eerst zag rijden in het centrum van Rotterdam. En ook: ik wil een keer mee!
Goed om te weten: De Hop-On Hop-Off bus rijdt langs alle belangrijke bezienswaardigheden. Je kunt er in- en uitstappen en op je eigen tempo de stad verder verkennen. Er zijn haltes bij het Centraal Station, Museumpark, Erasmusbrug/Spido, Euromast, Kop van Zuid en de Markthal.

Halte Museumpark

Op een zonnige zaterdag was het zover. Ik startte mijn dag bij de Kunsthal en bezocht de super toffe tentoonstelling Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 years. Nog tot 30 september 2018 te zien. Vanaf de Kunsthal maakte ik een wandeling door het groene Museumpark naar de halte van de Hop-On Hop-Off bus bij Parkhotel Bilderberg. De bushalte is makkelijk te herkennen aan de 3 meter hoge rode vlag. Er rijden dagelijks twee bussen rond waardoor je nooit langer dan een half uur hoeft te wachten. En je kunt een App (City SightSeeing Rotterdam) downloaden waarmee je precies kunt zien waar de bussen zijn.

Halte Kop van Zuid – Cruise Terminal

Ik ben helemaal enthousiast en voel me een toerist in eigen stad! Ik neem plaats in de comfortabele bus en raak aan de praat met andere bezoekers. Een stel van middelbare leeftijd uit het Oosten van het land bezoekt Rotterdam. ”Echt makkelijk zo’n bus tour.’’

Via de Westersingel rijden we naar halte Erasmusbrug-Spido. We passeren vervolgens de romantische Veerhaven, rijden over de Westerkade en de Parkkade en komen uit bij de Euromast. Het stel naast me heeft al kaartjes en stapt hier uit. ,,Fijne dag!’’

Ik ben onderweg naar het Nederlands fotomuseum voor de tentoonstelling Big Heads van Martin Schoeller en blijf zitten tot de volgende halte: Kop van Zuid – Cruiseterminal. Vanaf de Euromast rijden we via de Westzeedijk en de Erasmusbrug naar de halte nabij de Cruise Terminal.

Na het zien van de indrukwekkende foto’s, voornamelijk door de grootte, wandel ik over de Kop van Zuid. Wat een prachtige stad is Rotterdam toch! Vanaf de Wilhelminapier heb je een mooi uitzicht op de Erasmusbrug. Ik sluit mijn bezoek hier af met een drankje en een stukje taart op het terras van Hotel New York.

Halte Erasmusbrug – Spido

Via de Stieltjesstraat, Noordereiland en de Willemsbrug komen we bij de volgende halte: De Markthal. Hier stappen veel mensen in. Ze zijn onderweg naar hun eerste en laatste stop: Centraal Station.

Ik wil eigenlijk nog wel even uitstappen bij de Spido voor wat mooie foto’s bij de brug en aan de waterkant en besluit nog even te blijven zitten. Ik ga deze ervaring maximaal benutten! Via Weena komen we aan bij Centraal Station en dan over de Westersingel naar de halte Museumpark en verder door naar de Erasmusbrug en de Spido.

De laatste bus vertrekt rond 16:30 en ik zorg dat ik nog mee kan. Ik ga terug naar mijn startpunt en sluit de dag af met een kopje thee bij Heilige Boontjes.

Meer informatie over Hop-on Hop-off City Sightseeing

Dit artikel is geschreven door blogster Nicolien De Koning met foto’s van Fabiënne de Vlieger-Blokland.

 

 

Bezocht tijdens de tour…

Kunsthal Rotterdam

Kunsthal Rotterdam

Grote Cultuurinstelling De Kunsthal Rotterdam, opgericht in 199...
De Markthal

De Markthal

Overdekte markthal Een overdekte markthal kom je in meer wereld...
Koninklijke Spido

Koninklijke Spido

Een Maritieme Belevenis in Rotterdam Spido is gelegen aan de vo...

Meer van Nicolien De Koning

Nicolien proost met een bloody mary.

Nicolien’s Boozy Bloody Mary Brunch

Op de Korte Hoogstraat zitten twee echte hotspots: Nicolien De Koning

Dudok - Jan Bijl

Een Rotterdams icoon: Dudok

Afgelopen jaar openden in Rotterdam meer dan 100 nieuwe restaurants, bar...

22 mrt 2019 door Nicolien De Koning