Boozy Bloody Mary Brunch

Maartje Catharina

Nicolien’s Boozy Bloody Mary Brunch

13 december 2021 door

Op de Korte Hoogstraat zitten twee echte hotspots: Backyard Rotterdam en Anne&Max. Backyard serveert gerechten volgens het plant based-concept. Yunlai Ye en Wiwi Cao (eigenaren van The Tea Lab) heten je welkom in een rauwe en industriële setting. Iets verderop vind je Anne&Max. In deze huiskamer kun je terecht voor een goed ontbijt, koffie, huisgemaakte taarten en een gezonde lunch. Onze blogger Nicolien bezoekt Anne&Max tijdens een Bloody Mary Brunch.

Ik had nog nooit een Bloody Mary gedronken. Ik had ook nog nooit tomatensap gedronken. Zeker niet zo’n pure variant als van Van Kempen Fruitsappen. Ketel One Vodka was ik wel bekend mee. Zou ik de mix van beide – die de cocktail Bloody Mary maken – lekker vinden?

Anne&Max

Net iets voor twaalven worden we vriendelijk ontvangen bij Anne&Max op de Korte Hoogstraat. Jouw huiskamer in de stad, zoals ze zelf zeggen. Vestigingen van Anne&Max zijn al op meerdere plekken in Nederland te vinden en nu eindelijk ook in Rotterdam. Ik laat mijn zorgen achter bij de deur (zoals de mat mij vertelt te doen) en kom binnen in een rustig ingerichte ruimte met gedempt licht. De taartjes in de vitrine bij de kassa trekken direct mijn aandacht. Ik houd van taart!

Zelf aan de slag

Boven, op de vide is de lange tafel gedekt. Nog niet voor de brunch maar voor het maken van je eigen Bloody Mary! Flessen Ketel One en Van Kempen tomatensap sieren de tafel. Net als de smaakmakers citroen, peper, zout, tabasco en bleekselderij. Wat een mooi palet aan kleuren. En geuren! Ook het gereedschap zoals een maatbekertje – jigger in cocktailtaal – ontbreekt niet.

Onder leiding van mixologist Helena begin ik aan mijn cocktail. “Neem een groot glas en doe daar één deel wodka en twee delen tomatensap in.” Dit is de basis. Nu mag ik naar smaak dingen toevoegen. Ik houd niet van heel pittig dus een drupje tabasco is genoeg voor mij. Mijn meer ervaren tafelgenoot links van me doet er wel drie. Een beetje zout en peper. “Even de citroen doormidden snijden en een beetje sap persen. Niet te veel.” Je kunt aan het einde altijd nog wat toevoegen zegt Helena. Ter garnering, maar ook voor wat smaak, voeg ik een selderijstengel toe en tot slot ijs. Veel ijs. Want veel ijs zorgt ervoor dat de blokjes niet zo snel smelten en de smaak van de cocktail behouden blijft. Ik heb weer wat geleerd.

Time to taste

En dan is het tijd om te proeven. Zal ik het lekker vinden? Voorzichtig neem ik een klein slokje. Nog een groter slokje. Dit is lekker! En ik weet nu hoe ik zelf kan maken. Het is eigenlijk een heel simpel recept. Het leuke eraan is dat je eindeloos kan variëren naar eigen smaak. De pure tomatensap maakt het natuurlijk heel gezond. Ideale cocktail dus!

Brunch!

Wanneer iedereen zijn cocktail heeft gemaakt wordt de lange tafel gedekt voor de brunch van Anne&Max. Ze serveren alleen maar producten uit de directe omgeving. Met recht een goede brunch. We genieten van ambachtelijk brood, huisgemaakte bietenhummus, zachte kaas, een quinoa salade en nog veel meer. De brunch wordt afgesloten met een proeverij van enkele taartjes. Yes! Vegan bosbessentaart, een brownie en cheesecake. Ik probeer ze allemaal.

Voldaan en een tikje aangeschoten verlaten we onze nieuwe huiskamer in Rotterdam. Ja, ik kom terug! En wanneer boek jij een Bloody Mary Brunch?

Meer info
Anne&Max
Korte Hoogstraat 20
3011 GL Rotterdam
www.annemax.nl

Dit artikel is geschreven door blogger Nicolien De Koning met foto’s van fotografe Maartje Catharina.

In de buurt

Funkie House

Funkie House

Hippe kleding en schoenen.
Yendor

Yendor

Vol stripboeken.
Nicolien kijkt in de vitrine van Anne&Max. Nicolien kijkt in de vitrine van Anne&Max.

Meer van Nicolien De Koning

Dudok - Jan Bijl

Een Rotterdams icoon: Dudok

Afgelopen jaar openden in Rotterdam meer dan 100 nieuwe restaurants, bar...

22 mrt 2019 door Nicolien De Koning
20180810_131449

Lisa is op Zuid!

Rotterdam groeit en zo ook Rotterdam Zuid. Hart van Zuid vormt het nieuw...

6 sep 2018 door Nicolien De Koning