Nederlands Fotomuseum

*RWC, Architectuur, Museum

Het Nederlands Fotomuseum beheert sinds eind jaren 80 een groot deel van het fotografisch erfgoed in Nederland. Ook organiseert het museum internationale tentoonstellingen over fotografie, waarbij de leidraad wordt gevormd door de sterke documentaire traditie en de vernieuwing daarvan. De ene keer staat een maatschappelijk of artistiek thema centraal, de andere keer een internationaal beeldbepalende fotograaf.

Het Fotomuseum is gevestigd in het opvallende, industriële gebouw Las Palmas, ooit het werkplaatsengebouw van de Holland-Amerika Lijn, dat in 2006 volledig werd gerenoveerd. De locatie bevindt zich op de Wilhelminapier op de Kop van Zuid, midden tussen culturele hotspots en andere symbolen van de Holland America Lijn zoals Hotel New York en Cruise Terminal Rotterdam.

Groepen vanaf 15 personen kunnen met of zonder rondleiding het museum bezoeken. Het is mogelijk rondleidingen op maat te boeken. Ervaren gidsen, die beschikken over fotografische en fotohistorische kennis nemen de bezoeker mee door het museum, de tentoonstellingen of de depots. Er is keuze uit de talen Nederlands, Engels, Frans, Italiaans en Chinees (Kantonees).

Het Nederlands Fotomuseum is makkelijk bereikbaar met tram, metro (halte Wilhelminaplein) en watertaxi. In de directe omgeving is er betaalde parkeergelegenheid voor meer dan 500 auto’s.

Adres & Contact

Wekelijkse openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 11:00 - 17:00
Woensdag 11:00 - 17:00
Donderdag 11:00 - 17:00
Vrijdag 11:00 - 17:00
Zaterdag 11:00 - 17:00
Zondag 11:00 - 17:00

Op dit moment in Nederlands Fotomuseum

t/m 31 augustus 2019
Lust for Night

Lust for Night

Elke vrijdagavond opent het Nederlands Fotomuseum zijn deuren tot 22.00 uur.

Tentoonstelling
t/m 7 oktober 2019
Lust for Life | Ed van der Elsken in kleur

Lust for Life | Ed van der Elsken in kleur

Dit is de eerste grote tentoonstelling ooit waarin het kleurenwerk van Ed van der Elsken centraal staat. Naast bekende foto’s bevat de tentoonstelling ook onbekend materiaal.

Hoogtepunt, Tentoonstelling, Toptentoonstellingen
t/m 7 oktober 2019
Hee, ga je mee? (6-12)

Hee, ga je mee? (6-12)

Stap door de gele deur en loop de wereld van Ed van der Elsken in.

Jeugdfestivals

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie