Rotterdams bakkie bij Heilige Boontjes

13 februari 2017 door

Wie in Rotterdam een lokaal gebrand bakkie pleur wil drinken om daarna met een goed gevoel naar buiten te lopen, gaat naar Heilige Boontjes. In het voormalige politiebureau aan het Eendrachtsplein werken jongeren met een krasje aan een nieuwe toekomst. Dat doen ze door zelf de bonen te branden en als barista in opleiding koffie te maken.

Coffee first

Als je bij Heilige Boontjes binnenkomt, zie je naast de knappe koffiebar verschillende leuke hoekjes om te zitten. Maar het slimste is om eerst je koffie te bestellen. Die wordt gemaakt van eerlijke bonen afkomstig van koffiehandelaren die lokale koffieboeren helpen. Een duurzaam, heerlijk en groen bakkie dus. En gebrand op Rotterdamse bodem.

Feel good plek

Bij je bestelling weet je niet of je wordt geholpen door een professionele barista of een medewerker in opleiding. De jongeren die hier werken, helpen aan de bar, branden koffie of werken in de verkoop. Na een jaar scholing zijn ze klaargestoomd voor de Rotterdamse arbeidsmarkt en worden ze verder begeleid naar een betere toekomst.

Mijn favoriete stek is de bank bij de boekenkast, maar ik zie mij hier ook nog een keer werken aan een van de lange tafels in de hoek. Heilige Boontjes ligt lekker centraal tussen fijne winkelstraten. Andere toffe plekken bereik je heel makkelijk met de metro of tram, want halte Eendrachtsplein ligt voor de deur.

Lokaal souvenir

Een dagje stad wordt veel leuker als je zonder extra moeite ook nog eens een ander helpt. Zeker als je dat kan doen door simpelweg koffie te drinken in zo’n Rotterdamse plek als dit voormalige politiebureau. Kijk voor je vertrekt nog even in de grote kast naast de bar voor koffie, kopjes en zeep. De ‘Was Je Handen In Onschuld Zeep’ is wel een heel grappig souvenir voor thuis!

Heilige Boontjes is de hele week geopend van 9.00-18.00.

Wil je meer weten? Check dan de Facebook pagina.

Share

Meer van Liesbeth Limpens

Talks&Treasures_Rotterdamse-Oogst_3.jpg

Lokaal en vers op Rotterdamse Oogstmarkt

Vers uit de grond in de hand, dat is het lekkerst. Als je van buiten de ...

13 dec 2021 door Liesbeth Limpens
Talks-&-Treasures---KINO-Rotterdam-2_bewerkt.jpg

Filmtheater KINO Rotterdam

Het blinkend nieuwe KINO is een hotspot voor filmliefhebbers, foodlovers...

4 nov 2016 door Liesbeth Limpens
garage-bovenaan.jpg

Kunst en koffie in Garage Rotterdam

Als ik hoor over een museum in een garage in het centrum, ben ik direct ...

12 okt 2016 door Liesbeth Limpens