Nicolien trotseert de hoogte en waait uit op de Euromast

Nicolien trotseert de hoogte en waait uit op de Euromast

21 maart 2018 door ,

Onze blogger Nicolien bezoekt, samen met fotografe Fabiënne, de Euromast en geniet van het prachtige uitzicht op Rotterdam en de omgeving. En na uitgewaaid te zijn op het platform geniet ze in Brasserie Euromast van een overheerlijke high tea.

De Euromast

Ik houd van uitzichten. En aangezien het alweer een tijdje geleden dat ik Rotterdam van boven zag, werd het hoog tijd om een bezoekje te brengen aan de Euromast. De Euromast is met zijn 185 meter tot op de dag van vandaag het hoogste gebouw van Rotterdam en van Nederland! Op onbewolkte en zonnige dagen kun je tot Den Haag kijken. Maar belangrijker is natuurlijk het uitzicht op mijn mooie Rotterdam. Ik kijk van Oost naar West en Zuid naar Noord.

Wist je dat?

De Euromast is ontworpen door de Rotterdamse architect H.A. Maaskant. De ‘observation tower’ is gebouwd in 1960 ter gelegenheid van de Floriade en was toen 100 meter hoog. Met de plaatsing van de Euroscoop in 1970 werd de toren iets hoger, 185 meter. De Euromast is daarom ook onderdeel van de World Federations of Great Towers (WFGT). Dit zijn de 37 mooiste en hoogste torens van de wereld zoals de Eiffeltoren, de Burj Khalifa, het Empire State Building en de Berliner Fernsehturm.

Attractie

De Euromast is samen met Diergaarde Blijdorp een van de grootste attracties in Rotterdam. Jaarlijks bezoeken meer dan 500.000 mensen de toren. Naast genieten van het uitzicht kun je ook slapen in de Euromast en eten in de Brasserie Euromast of de Deli Euromast aan de voet van de toren. Een bezoek aan de Euromast kun je combineren met attracties in de buurt: Midgetgolf, Splashtours, Segway tours of een bezoek aan het prachtge Euromast park.

Een mooie dag

We hebben een mooie dag gekozen om naar de Euromast te gaan. Een strakblauwe lucht en een zonnetje. We kopen een kaartje en gaan met de lift in 30 seconden naar het platform op 100 meter hoogte. Helaas waait het te hard voor de Euroscoop dus kunnen we vandaag niet verder naar boven. Nou ja, veiligheid boven alles! Maar vanaf het platform is ook genoeg te zien. Wat is Rotterdam toch een mooie stad! De Kop van Zuid met de Erasmusbrug valt toch wel het meest in het oog. Even kijken of ik mijn huis kan zien. Ja, daar langs de Schie.

High tea op hoogte

Door de wind is het toch wel koud dus gaan we naar de Brasserie Euromast voor een high tea, op hoogte. Het arrangement bestaat uit onbeperkt thee en een etagère met diverse hartige sandwiches, bonbons, scones, friandises en taart. Nadat we ons buikje rond hebben gegeten met alle zoete en hartige verleidingen, en ons hebben opgewarmd aan de thee, gaan we nog een keer naar het platform. Ik kan geen genoeg van het uitzicht krijgen!

Souvenirs

Na het maken van veel foto’s gaan we weer met de lift naar beneden. Ik koop nog een typisch Hollands souvenir, een Delfts blauw meisje, voordat we toren uitlopen. Eenmaal buiten bedenk ik me dat ik vaker zou moeten gaan!

Tip

Bezoek het platform aan einde van middag als het buiten nog licht is en geniet tijdens een diner in de Brasserie van de schemering en de avond die over Rotterdam valt. Langzaam gaan alle lichtjes aan, een sprookjesachtig gezicht!

Meer over de Euromast

Dit artikel is geschreven door blogster Nicolien De Koning met foto’s van fotografe Fabiënne de Vlieger-Blokland.

RTI_Blog_Nicolien_Euromast_main RTI_Blog_Nicolien_Euromast_main

Meer van Nicolien De Koning

Nicolien proost met een bloody mary.

Nicolien’s Boozy Bloody Mary Brunch

Op de Korte Hoogstraat zitten twee echte hotspots: Nicolien De Koning

Dudok - Jan Bijl

Een Rotterdams icoon: Dudok

Afgelopen jaar openden in Rotterdam meer dan 100 nieuwe restaurants, bar...

22 mrt 2019 door Nicolien De Koning

Meer van Fabiënne de Vlieger-Blokland