Vijf locaties voor high tea in Rotterdam

16 januari 2018 door

Onbeperkt thee drinken en lekkers eten. Een high tea dus. Ik houd ervan! Voornamelijk van de zoete lekkernijen die erbij horen. In Rotterdam kun je op veel plekken genieten van een high tea. Ontdek hieronder mijn vijf favoriete locaties.

Euromast: high tea op 100 meter hoogte

De Euromast, een Rotterdams icoon! Deze high tea is dan ook echt een uitje. In de brasserie op 100 meter hoogte krijgt high tea een bijzondere betekenis. We zitten bij het raam, de zon schijnt en de lucht is blauw en dus hebben we een prachtig uitzicht. Terwijl ik mijn thee drink, zie ik de auto’s uit de Maastunnel rijden en mensen op de boulevard lopen. Wat zijn ze klein! En als ik nog iets verder kijk, zie ik de Erasmusbrug en de Kop van Zuid. Terwijl het hete water wordt aangevuld en ik nog eens een ander smaakje thee probeer, worden de etagères met lekkernijen gebracht. Scones met ‘clotted cream’ en jam, sandwiches met brie en zalm, een brownie, een bonbon en een stuk taart. Het lijkt niet veel maar ik kan uiteindelijk toch niet alles op. Ondanks dat ik mijn lunch heb overgeslagen. Als toetje gaan we nog even buiten genieten van het geweldige uitzicht op de stad.

Wanneer? Elke dag tot 16 uur. Prijs: €19,50 per persoon. Omdat de Euromast een attractie is, betaal je ook altijd voor je entreeticket (€ 9.75 per persoon). Allergieën of dieetwensen? Geef het aan en je krijgt je eigen lactosevrije of veganistische etagère met lekkers! Meer over de Euromast

Baker & Moore: nu nog lekkerder

We zitten bij Baker & Moore, aan de Westblaak, aan een tafeltje boven op de vide na te praten over de Rotterdam Street Art Route. Voor mij voelt het hier als een huiskamer, erg aangenaam. Zeker na een regenbui die we hebben doorstaan. Gelukkig kunnen we ons snel opwarmen met thee en een soep. Baker & Moore serveert een seizoenssoep, hun signature slowjuice en enkele belegde broodjes. Dit wordt aangevuld met een suikervrije lekkernijen van Rose & Vanilla en SUE. Een heerlijke high tea waar de zoete producten de boventoon voeren, maar daar zal ik niet over klagen. Suikervrij snoepen. Wat een goed excuus voor een high tea met heel veel zoetigheid. Heerlijk!

Wanneer? Elke dag om 15 uur. Prijs €24,50 per persoon. Allergieën of dieetwensen? De high tea bij Baker & Moore is standaard volledig gluten-, lactose- en suikervrij. Veganistisch op verzoek.

Meer over Baker & Moore

Hotel New York: klassieke afternoon tea

Afternoon tea. Een Britse traditie die populair is geworden en in Nederland beter bekend is als high tea. Bij Hotel New York, rijk aan historie, boek je dus een afternoon tea. Geen zorgen, het principe is hetzelfde: onbeperkt thee en een etagère vol met huisgemaakt lekkers. Sterker nog, bij Hotel New York kun je ook kiezen voor een gewone koffie, cappuccino of latte. We zitten bij het raam en kunnen het restaurant goed overzien. Hoge plafonds, sfeervolle inrichting. Wat een prachtig gebouw is het toch. Onze aandacht wordt al snel naar de volle etagère getrokken. Er zijn chocolaatjes (in de vorm van het hotel), nougats (lekker), macarons (altijd goed), cupcakes en natuurlijk scones. Maar we beginnen met de hartige hapjes: sandwiches met zalm, kip en eiersalade, een hartige soes en een hartige muffin. Dit kunnen we niet allemaal op. Maar we proberen het toch. Mijn favoriet is het tomsoesje; een soesje gebaseerd op een tompouce. Alleen hiervoor zou ik al elke week komen!

Wanneer? Elke dag tussen 15 uur en 17 uur. Prijs: €18,50 per persoon. Allergieën of dieetwensen? Even aangeven en er worden alternatieven bedacht. Meer over Hotel New York

5x-high-tea-inRotterdam_Hotel-NY1.jpg 5x-high-tea-inRotterdam_Hotel-NY1.jpg

Lof der Zoetheid: een ode aan de high tea

Ook bij Lof der Zoetheid reserveer je een afternoon tea. Gelukkig hoef je niet tot de middag te wachten en kun je, als je wilt, brunchen met zoete taart, scones met dikke room en jam, broodjes met biologisch beleg, bonbons, repen en verschillende soorten hartige taart. Ik vind een high tea bij uitstek geschikt voor de koude of druilerige dagen maar voor Lof der Zoetheid maak ik een uitzondering. In de zomer hebben ze namelijk een fijn terras en zo kun je dus onder de bomen, aan het water met zwarte zwanen genieten van een uitgebreide high tea. Ik vind alles lekker wat bij Lof der Zoetheid wordt gemaakt maar eigenlijk zijn de prachtige vintage bordjes en het ouderwetse bestek al een goede reden om weer terug te gaan.

Wanneer? Elke dag twee zittingen van 11.30 uur tot 14 uur en van 14.30 uur tot 17 uur (in het weekend 15 uur i.p.v. 14.30 uur). Prijs: €25 per persoon. Allergieën of dieetwensen? Geen probleem!

Meer over Lof der Zoetheid

The Tea Lab: all day, every day

Bij The Tea Lab krijg je een groot dienblad met biologische yoghurtjes met vers fruit, huisgemaakte granola, biologisch brood met smeersels, signature Red Velvet taart en zoete verwennerij. Het geeft mij het gevoel van een Arabisch ontbijt. Wij hebben niet gereserveerd als we op een zaterdagochtend binnen komen lopen. Het is heel druk en ik ben bang dat we rechtsomkeert moeten maken, maar gelukkig is er nog een tafel voor twee beschikbaar. Bij The Tea Lab is er uiteraard een grote selectie aan thee. We proberen dus van alles uit: van Groene Jasmijn tot Golden Rose. Bij The Tea Lab nemen ze overigens het idee van high tea nog iets verder met een brunch high tea. Dat is een aangepaste versie met o.a. croissants en een eitje. Dus daar kom ik nog een keer voor terug. Wel even reserveren!

Wanneer? Elke dag van 10.30 uur tot 16.30 uur. Prijs: 19,95 per persoon. Allergieën of dieetwensen? The Tea Lab serveert ook een veganistische (ook lactosevrij) en een glutenarme versie á €22,95 p.p.

Meer over The Tea Lab

Deze blog is geschreven door Nicolien De Koning. De meeste foto’s zijn gemaakt door Fabiënne de Vlieger-Blokland.

5x-high-tea-inRotterdam_Euromast6.jpg 5x-high-tea-inRotterdam_Euromast6.jpg

Meer van Nicolien De Koning

Nicolien proost met een bloody mary.

Nicolien’s Boozy Bloody Mary Brunch

Op de Korte Hoogstraat zitten twee echte hotspots: Nicolien De Koning

Dudok - Jan Bijl

Een Rotterdams icoon: Dudok

Afgelopen jaar openden in Rotterdam meer dan 100 nieuwe restaurants, bar...

22 mrt 2019 door Nicolien De Koning