Lot en Daan

Maaike en Sarah worden verrast met een early-diner

Maaike en Sarah worden verrast met een early-diner

25 juli 2018 door

De Oude Haven staat bekend om zijn gezellige uitgaansgebied met cafés en restaurants met terrassen aan het water. Je vindt er ook het Witte Huis, Europa’s eerste wolkenkrabber, de Kubuswoningen en het Mariniersmuseum. Direct aan de Oude Haven is de afgelopen jaren het Gelderseplein uitgegroeid tot een modern stadsplein met diverse restaurants zoals Fitzgerald, 91Spices en het citizenM hotel. Maaike en Sarah ontdekken in hun nieuwe blog Lot & Daan, een plek die op je lijstje niet mag ontbreken!

Op een zonnige avond wandelen wij vanaf onze huizen in het groene Kralingen naar het Gelderseplein in het centrum van Rotterdam. Het stadsplein bestaat sinds 2015 en ligt een beetje verborgen, tegenover Station Rotterdam Blaak en niet ver van de Nieuwe Maas. Hoewel nog niet zo bekend als de Oude Haven is de ligging perfect; aan het water en omringd door moderne (het CitizenM hotel) maar ook historische (het Witte Huis) architectuur. Ook zijn er veel havenelementen te ontdekken op het stadsplein. Zo heb je bijvoorbeeld een schuine afloop van dijk naar kade, vergelijkbaar met de helling op een schip. Een aantal kinderen maakt gretig gebruik van deze speelse ’glijbaan’.

 

 

Het Gelderseplein heeft vanavond voor ons een verrassing in petto want hier zit namelijk het hippe tentje Lot & Daan. Niet zomaar een ontbijt, lunch en borrel-locatie anno 2018, maar zoals ze zelf omschrijven een plaats voor ‘Happy food’. Wij worden dan ook blij verrast door het sfeervolle interieur en het vriendelijke personeel. Als je binnenkomt valt de grote roze muur meteen op (hier moet je een foto maken!). Ook is er een grote boom midden in de zaak en zijn er knusse zithoeken. De schommels, de unieke muurschildering met groen en verschillende lichtjes en bloemen maken het af. Hier blijf je rondkijken! En goed om te weten; het is allemaal bedacht door de eigenaresse, Lot.

 

 

Kim, een vriendin van Lot, ontvangt ons hartelijk. Ze vertelt over de ‘ondernemende’ Lot die altijd al een eigen restaurant wilde. Met behulp van crowdfunding is het uiteindelijk gelukt Lot & Daan te realiseren. Passie speelt ook een belangrijke rol in het menu. Zo serveren ze geen standaard gerechten, maar fantastisch eten zonder dat je geweten opspeelt. We genieten volop van de ‘early-dinner’ gerechten die ons worden voorgezet. Maar je kunt hier natuurlijk ook terecht voor ontbijt en lunch! Doordeweeks is Lot & Daan al open vanaf 7.30 uur en in het weekend vanaf 8.30 uur. Geniet er van goede koffie en een gezond ontbijt zoals banaan-kokos pannenkoekjes of een açai bowl. Op de menukaart staan ook broodjes met avocado, geitenkaas, zalm en meer. Of ga net zoals wij deden op donderdag en vrijdag voor een early-dinner (tot 21.00 uur).

 

 

Wil jij je ook laten verrassen bij Lot & Daan? Op Instagram ‘lotdaan’ kan je alle events die bij Lot & Daan plaatsvinden volgen. Zo heb je Hoge Hakken Bubbels Bingo waarbij er tijdens een potje Bingo cocktails en drankjes geserveerd worden. Ook kun je elke vrijdagavond terecht voor een Gin tonic voor maar 5 euro. Bij Lot & Daan kan je ook shoppen als je op zoek bent naar een leuk cadeautje zoals linnen tasjes, hun bekende roze verf en diverse planten die je in de zaak kunt tegenkomen!

Een ideale plek om te vertoeven als student of wannabe student zoals wij.

Deze blog is geschreven door Sarah en Maaike. De foto’s zijn gemaakt door Emma van der Kaaij.

 

 

Stockholm

Stockholm

Een van dé hotspots in de Oude Haven is het stylish vormgegeven e...
Popocatepetl

Popocatepetl

Een bezoek aan Popo is een avond Mexico met het bijbehorende uitbundige ...
De Oude Haven

De Oude Haven

De Oude Haven staat bekend om zijn gezellige uitgaansgebied met cafés en restaurants met terrassen aan het water. Je vindt er ook het Witte Huis, Europa’s eerste wolkenkrabber, de Kubuswoningen en het Mariniersmuseum. Direct aan de Oude Haven is de afgelopen jaren het Gelderseplein uitgegroeid tot een modern stadsplein met diverse restaurants zoals Fitzgerald, 91Spices en het citizenM hotel.

Ontdek het snel
RTI_Blog_Sarah-en-Maaike-Lot-en-Daan_7 RTI_Blog_Sarah-en-Maaike-Lot-en-Daan_7
Toffe muurschilderij bij Lot en Daan

Meer van Sarah & Maaike

Blog_Binnerotte_7.jpg

Stadsterras Binnenrotte

De zomer breekt aan en iedereen wil naar buiten! Op het plein van de Bin...

16 dec 2021 door Sarah & Maaike
Parqiet_1.jpg

Parqiet

Onze bloggers Sarah & Maaike gaan altijd op zoek naar leuke horeca i...

13 dec 2021 door Sarah & Maaike
Jack Bean interieur

Sarah en Maaike eten bij Jack Bean; a concrete jungle where vegan burgers are made

Sarah en Maaike ontdekken het groene Jack Bean aan het Weena. Hier is vl...

16 nov 2018 door Sarah & Maaike