Maatregelen COVID-19: Sinds 1 juli is er een verdere versoepeling van de coronamaatregelen ingetreden. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek aan Rotterdam.

Station Blaak is een ov-knooppunt in het centrum van Rotterdam waar de trein, metro, tram en bus samen komen. Daarom is er ook een grote fietsenstalling. Naast dit station zijn de Markthal Rotterdam, de Kubuswoningen en de Centrale Bibliotheek gevestigd. 

In 1993 is Station Blaak in huidige vorm geopend, naar ontwerp van architect H.C.H. Reijnders. Bovengronds is het station herkenbaar aan de grote transparante schotel met een doorsnede van 35 meter, ontworpen door L.I. Vákár. Ze wordt gedragen door een schaalconstructie die is opgehangen aan een boog met een spanwijdte van 62,5 meter.

Op straatniveau zijn alleen de tramhaltes van het station te zien. Op niveau -1 liggen de sporen van de metrolijnen. Nog een niveau lager ligt de spoortunnel voor nationale en internationale treinen van Rotterdam naar het zuiden en vice versa. In het station is een fragment te zien van de 14e eeuwse stadsmuur van Rotterdam.

Share

Adres & Contact

Wekelijkse openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie