Oude Haven


De Oude Haven - gelegen in het Maritiem District - met z’n prachtige historische schepen is een populaire plek onder Rotterdammers, om te eten, drinken en te dansen. Op zomerse dagen zitten de terrassen tot in de late uurtjes vol. Zoals het terras van Noah, uitgeroepen tot de beste cocktailbar van Nederland. In de eerste wolkenkrabber van Europa, Het Witte Huis, bevindt zich eetcafé Het Witte Huis, waar je tot laat kunt borrelen en eten. Andere hotspots zijn Stockholm, Mooii en Popocatepetl.

De Oude Haven ligt in het Maritiem District en is bereikbaar met de metro of trein (station Blaak) of de Watertaxi.

Adres & Contact

Share

Meer bezienswaardigheden

Het Ding van Naum Gabo

Op de Coolsingel staat een 26,2 meter hoge en 40 ton zware sculptuur van staal ontworpen door kunstenaar Naum Gabo. Het nameloze beeld wordt ook wel Het Ding genoemd. Het is volgens Gabo een ideologische bijdrage tot het constructivisme. Ondanks het gewicht geeft de sculptuur een indruk van gewichtsloosheid.
Architectuur Bezienswaardigheid
Klik Hier

Bunker Bremen

Deze voormalige munitiebunker uit de Tweede Wereldoorlog in het Vinetaduin in Hoek van Holland is tijdens de Koude Oorlog door de Koninklijke Marine gebruikt. Deze gerestaureerde bunker bevindt zich in de nieuwe vestiging van het Nederlands Militair Kustverdedigingmuseum.
Bezienswaardigheid Museum
Klik Hier

Citycruise (De Tenders)

Stap aan boord bij De Tenders in de Leuvehaven. In anderhalf uur leiden ze je tijdens de CityCruise langs de meest bezienswaardige spots van de stad. Een enthousiaste gids van UrbanGuides geeft uitleg over de architectuur en de allernieuwste ontwikkelingen van Rotterdam.
Architectuur Architectuurtours Attractie Bezienswaardigheid City Tours Rondvaarten & Haven Tours op het water
Klik Hier

Geef een VVV Cadeaukaart

Geef een VVV Cadeaukaart

Download de Rotterdam Tourist app

Download de Rotterdam Tourist app

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card