Maatregelen COVID-19: Vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur gelden er aangescherpte Coronamaatregelen. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek aan Rotterdam.

Maatregelen door het coronavirus
Iris van den Broek

Maatregelen door het coronavirus

De maatregelen omtrent COVID-19 zijn door de toename van het virus aangescherpt. De nieuwe maatregelen gaan 29 september om 18.00 uur in en gelden voorlopig voor drie weken. Op deze pagina een beknopte uitleg van de regels en adviezen voor een veilig bezoek aan Rotterdam en Hoek van Holland.

Basisregels

Voor iedereen in Nederland geldt:

Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

klik op de afbeelding om te vergroten

Mondkapjesadvies

In Rotterdam is een dringend advies om een mondkapje te dragen in publieke binnenruimtes, zoals winkels, horeca en musea.

Druktemeter

In alle ruimte genieten van Rotterdam? Bezoek SpotR en zie live en overzichtelijk waar veel of juist weinig mensen zijn.

Horeca & evenementen

  • Gasten in restaurants, cafés, terrassen en bij evenementen moeten altijd 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden. Tenzij ze uit 1 huishouden komen;
  • Er vindt altijd een reservering en gezondheidscheck plaats. Horecagelegenheden zijn verplicht om bezoekers te vragen zich te registreren;
  • Vanaf 21 uur worden geen nieuwe bezoekers meer toegelaten, om uiterlijk 22.00 uur sluiten de deuren;
  • Eet- en drinkgelegenheden mogen maximaal 30 gasten per ruimte binnen en 40 gasten buiten ontvangen. Alle gasten moeten een zitplek hebben. Dit is inclusief kinderen en exclusief personeel;
  • Discotheken, clubs en vergelijkbare dansgelegenheden blijven gesloten.

Meer informatie over het bezoeken van horeca en evenementen vind je hier.

Musea, attracties & monumenten

Voor binnen- en buitenlocaties met doorstroom van bezoekers, zoals musea, galeries, attracties, monumenten en beeldentuinen geldt het volgende:

  • 1,5 meter afstand de regel (locaties zorgen zelf voor naleving van deze regel). Het maximum aantal bezoekers is afhankelijk van hoeveel bezoekers er op het beschikbare oppervlakte passen, bij 1,5 meter afstand van elkaar;
  • Bij musea, monumenten en presentatie-instellingen vindt een gezondheidscheck plaats.

Lees hier meer.

Bioscopen, filmhuizen, theaters en concertzalen

  • Binnen maximaal 30 bezoekers per ruimte met vaste zitplaatsen (inclusief kinderen, exclusief personeel);
  • Buiten vaximaal 40 bezoekers (exclusief personeel, inclusief kinderen);
  • Er dient 1,5 meter afstand te worden gehouden tussen mensen die niet uit het hetzelfde huishouden komen.

Lees hier de uitgebreide regels voor culturele instellingen.

Openbaar vervoer

Beperk het aantal reizen en maak alleen gebruik van treinen, trams, bussen en metro’s als het echt nodig is. Iedereen vanaf 13 jaar is verplicht in het openbaar vervoer niet-medische mondkapjes te dragen. Dit geldt niet voor stations, haltes en perrons. Iedereen houdt hier 1,5 meter afstand tot anderen. Het is niet mogelijk om in de trams en bussen van de RET een vervoerbewijs te kopen. Download de RET Barcode App om een mobiel ticket op je telefoon te kopen. Vermijd de spits! Lees hier meer informatie over reizen naar Rotterdam en binnen Rotterdam.

Bezoekersinformatie

De locaties van Rotterdam Tourist Information aan de Coolsingel, in de centrale hal van Rotterdam Centraal en Hoek van Holland blijven dagelijks geopend, wel geldt er een mondkapjesplicht voor bezoekers. Voor vragen kun je ook bellen, mailen en binnenkort tijdens openingstijden ook chatten:

Voor Rotterdam:
Telefoon: +31 10 790 01 85 (tussen 09.00 en 17.00 uur)
E-mail: info@rotterdamtouristinformation.nl
Website: www.rotterdam.info

Voor Hoek van Holland:
Telefoon: +31 (0) 174 519 570 (tussen 9.30 en 17.00 uur)
E-mail: hoekvanholland@rotterdamtouristinformation.nl
Website: www.hoekvanholland.nl

Rotterdam Welcome Card

Voor de meeste attracties en musea geldt dat online reserveren voor een bepaalde dag/tijd verplicht is. Niet alle attracties en musea zijn online ingericht op het verzilveren van de korting die je krijgt met de Rotterdam Welcome Card (RWC). Momenteel wordt er door iedereen hard aan gewerkt om dit mogelijk te maken. Als er gereserveerd kan worden met de RWC korting, houd er dan rekening mee dat deze locaties op dit moment een beperkte capaciteit hebben, waardoor tijdsloten snel worden gevuld. Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen via +31 (0)10 7900185 of info@rotterdamtouristinformation.nl.

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie