Maatregelen door het coronavirus
Iris van den Broek

Maatregelen door het coronavirus

Nadat op 26 juni bijna alle deuren zijn geopend, is het aantal besmettingen in Nederland sneller gestegen dan voorzien. Daarom is er besloten dat er extra maatregelen voor de zomer nodig zijn. Op deze pagina een beknopte uitleg welke gevolgen deze maatregelen hebben voor je bezoek aan Rotterdam en Hoek van Holland.

Huidige Corona Maatregelen

De Coronacrisis heeft gevolgen voor je bezoek aan Rotterdam en/of Hoek van Holland. Houd rekening met de volgende maatregelen vanaf zaterdag 10 juli 2021, 06.00 uur, tot en met 13 augustus 2021:

 • Horecagelegenheden hebben beperkte openingstijden van 6:00 tot 00:00, mits iedereen een vaste zitplaats heeft en op anderhalve meter afstand van elkaar zit.
 • Discotheken en nachtclubs sluiten opnieuw hun deuren.
 • Voor de horeca gaat het systeem van het coronatoegangsbewijs waarmee een uitzondering op de anderhalvemeter regel mogelijk was, dus op pauze tot en met 13 augustus 2021.
 • Evenementen, culturele locaties en publiek bij professionele sportwedstrijden en sport- en jeugdactiviteiten zijn toegankelijk mits iedereen een vaste zitplaats heeft en op anderhalve meter afstand van elkaar zit.
 • Bij gebruik van het coronatoegangsbewijs (testen voor toegang) kan op deze locaties extra publiek aanwezig zijn. Iedereen heeft dan een zitplaats en er geldt een beperking van de beschikbare ruimte: maximaal twee derde van de capaciteit mag worden gebruikt.
 • Een toegangstest voor een coronatoegangsbewijs is per dinsdag 13 juli 24 uur geldig. Dit was 40 uur.
 • Evenementen duren maximaal 24 uur.
 • Essentiële winkels, zoals supermarkten, bakkers en drogisterijen, blijven geopend.
 • Binnen locaties gaan allemaal weer open, met 1,5 meter afstand of vaste stoelen. In winkelcentra en musea is anders de regel: 1 bezoeker per 5 vierkante meter.
 • Er geldt geen maximale groepsgrootte meer voor buiten;
 • Er is geen avondklok meer;
 • Attractieparken, natuurparken, dierentuinen en kinderboerderijen gaan onder voorwaarden open. Net als spellocaties buiten zoals minigolf, klimbossen en buitenspeeltuinen. Hier geldt: 1 persoon per 10 vierkante meter.
 • Openluchtmusea, beeldentuinen en openluchtmonumenten gaan ook weer open.
 • Verhuurlocaties voor recreatieve activiteiten buiten mogen open. Dit betekent dat er bijvoorbeeld weer boten, kano’s en fietsen verhuurd worden.
 • Reis alleen als het echt noodzakelijk is;
 • Het alcoholverkoopverbod in de late avond vervalt.
 • Mondkapjesplicht alleen nog in OV en in vliegtuig of waar 1,5 meter afstand onmogelijk is.

Ook dien je de basisregels in acht te nemen. Deze staan hieronder. Lees meer op Rijksoverheid.nl

Basisregels

Voor iedereen in Nederland geldt:

Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

App en online druktemeter

De landelijke app CoronaMelder waarschuwt je nadat je in de buurt bent geweest van iemand met corona. Voorkom verspreiding, download Coronamelder. Als je in Rotterdam bent kun je via de online druktemeter SpotR zien waar het (te) druk is.

Openbaar vervoer

Beperk het aantal reizen en maak alleen gebruik van treinen, trams, bussen en metro’s als het echt nodig is. Iedereen vanaf 13 jaar is verplicht in het openbaar vervoer niet-medische mondkapjes te dragen. Dit geldt niet voor stations, haltes en perrons. Iedereen houdt hier 1,5 meter afstand tot anderen. Het is niet mogelijk om in de trams en bussen van de RET een vervoerbewijs te kopen. Download de RET Barcode App om een mobiel ticket op je telefoon te kopen. Vermijd de spits! Lees hier meer informatie over reizen naar Rotterdam en binnen Rotterdam.

Rotterdam Tourist Information locaties

Onze locatie in de centrale hal van Rotterdam Centraal is voorlopig nog geopend. De locaties van Rotterdam Tourist Information aan de Coolsingel en Hoek van Holland zijn t/m 20 april 2021 gesloten. Voor vragen kun je met ons chatten (klik op groene help-knop), bellen en mailen:

Voor Rotterdam:
Telefoon: +31 10 790 01 85 (tussen 09.30 en 18.00 uur)
E-mail: info@rotterdamtouristinformation.nl
Website: www.rotterdam.info

Voor Hoek van Holland:
Telefoon: +31 (0) 174 519 570 (tussen 9.30 en 17.00 uur)
E-mail: hoekvanholland@rotterdamtouristinformation.nl
Website: www.hoekvanholland.nl