COVID-19: Bezoek je Rotterdam? Lees hier de Coronamaatregelen.

Maatregelen door het coronavirus
Iris van den Broek

Maatregelen door het coronavirus

De maatregelen omtrent COVID-19 zijn door de toename van het virus aangescherpt. Op 14 oktober is er een gedeeltelijke lockdown ingegaan. Op deze pagina een beknopte uitleg welke gevolgen deze maatregelen hebben voor je bezoek aan Rotterdam en Hoek van Holland.

Dit moet je weten als je Rotterdam wilt bezoeken

De gedeeltelijke en verzwaarde lockdown heeft gevolgen voor je bezoek aan Rotterdam en/of Hoek van Holland. Houd rekening met de volgende maatregelen:

  • Restaurants, cafés en nachtclubs zijn gesloten. Eten afhalen is wel mogelijk;
  • De koopavond op vrijdag duurt een uur korter, dus tot 20.00 uur;
  • Theaters, concertzalen, attracties, dierentuinen, musea, bibliotheken en zwembaden zijn weer geopend met inachtneming van de coronaregels;
  • De meeste evenementen zijn verboden;
  • Reis alleen als het echt noodzakelijk is;
  • Na 20.00 uur mag er geen alcohol meer worden verkocht bij winkels;
  • Er is al een mondkapjesadvies voor openbare ruimtes, dit wordt binnenkort een mondkapjesplicht.

Ook dien je de basisregels in acht te nemen. Deze staan onder de infographic.

klik op de afbeelding om te vergroten

Basisregels

Voor iedereen in Nederland geldt:

Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

App en online druktemeter

De landelijke app CoronaMelder waarschuwt je nadat je in de buurt bent geweest van iemand met corona. Voorkom verspreiding, download Coronamelder. Als je in Rotterdam bent kun je via de online druktemeter SpotR zien waar het (te) druk is.

Horeca & evenementen

Als gevolg van het oplopende aantal besmettingen moeten sociale contacten zoveel mogelijk beperkt worden, daarom zijn restaurants, cafés en terrassen tot december gesloten. Discotheken en (nacht)clubs zijn sinds het begin van de corona-uitbraak al gesloten. Ook grote evenementen mogen niet meer doorgaan. Afhalen bij horeca is nog wel mogelijk. Hotelgasten mogen wel in het hotelrestaurant eten. Meer informatie over de tijdelijke sluiting van de horeca en evenementen vind je hier.

Openbaar vervoer

Beperk het aantal reizen en maak alleen gebruik van treinen, trams, bussen en metro’s als het echt nodig is. Iedereen vanaf 13 jaar is verplicht in het openbaar vervoer niet-medische mondkapjes te dragen. Dit geldt niet voor stations, haltes en perrons. Iedereen houdt hier 1,5 meter afstand tot anderen. Het is niet mogelijk om in de trams en bussen van de RET een vervoerbewijs te kopen. Download de RET Barcode App om een mobiel ticket op je telefoon te kopen. Vermijd de spits! Lees hier meer informatie over reizen naar Rotterdam en binnen Rotterdam.

Bezoekersinformatie

De locaties van Rotterdam Tourist Information aan de Coolsingel, in de centrale hal van Rotterdam Centraal en Hoek van Holland blijven dagelijks geopend, wel geldt er een mondkapjesplicht voor bezoekers. Voor vragen kun je ook chatten (klik op groene help-knop), bellen en mailen:

Voor Rotterdam:
Telefoon: +31 10 790 01 85 (tussen 09.00 en 17.00 uur)
E-mail: info@rotterdamtouristinformation.nl
Website: www.rotterdam.info

Voor Hoek van Holland:
Telefoon: +31 (0) 174 519 570 (tussen 9.30 en 17.00 uur)
E-mail: hoekvanholland@rotterdamtouristinformation.nl
Website: www.hoekvanholland.nl

Rotterdam Welcome Card

Voor de meeste attracties en musea geldt dat online reserveren voor een bepaalde dag/tijd verplicht is. Niet alle attracties en musea zijn online ingericht op het verzilveren van de korting die je krijgt met de Rotterdam Welcome Card (RWC). Momenteel wordt er door iedereen hard aan gewerkt om dit mogelijk te maken. Als er gereserveerd kan worden met de RWC korting, houd er dan rekening mee dat deze locaties op dit moment een beperkte capaciteit hebben, waardoor tijdsloten snel worden gevuld. Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen via +31 (0)10 7900185 of info@rotterdamtouristinformation.nl.