Maatregelen coronavirus: Ook in Rotterdam zijn extra maatregelen getroffen om verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Lees meer informatie.

Maatregelen door het coronavirus

Maatregelen coronavirus

Onder andere restaurants, cafés, musea, theaters en attracties zijn gesloten

Maatregelen door het coronavirus

In heel Nederland zijn extra maatregelen getroffen om verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, dus ook in Rotterdam. Lees goed alle informatie voordat je Rotterdam of het gebied Hoek van Holland bezoekt.

Je bezoek aan Rotterdam

Rotterdam heeft geen inreisverbod, maar vanwege het coronavirus zijn alle evenementen en bijeenkomsten met meer dan honderd bezoekers afgelast. Daarnaast zijn ook restaurants, cafés, musea, theaters en attracties gesloten. Supermarkten en winkels blijven wel gewoon open. De maatregel geldt voorlopig tot en met 6 april 2020. Bezoek de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) voor actuele informatie met betrekking tot het coronavirus.

Openbaar vervoer

De maatregelen die getroffen zijn om het coronavirus tegen te gaan leidt ook tot minder reizigers in het openbaar vervoer. Daarom hebben OV-bedrijven hun dienstregeling aangepast. Houd rekening met gewijzigde vertrektijden en lagere frequenties. Deze aanpassingen zullen vooralsnog te vergelijken zijn met weekend/vakantiedienstregelingen. Ook de RET heeft de dienstregeling voor de tram, bus en metro aangepast. Daarnaast worden in de bus en tram geen vervoersbewijzen meer verkocht. Je bent zelf verantwoordelijk voor een geldig vervoersbewijs en het in- en uitchecken tijdens de reis. Ontdek hier meer informatie over reizen naar Rotterdam en binnen Rotterdam.

Rotterdam Welcome Card

Veel van de Rotterdamse topattracties en musea, maar ook de deelnemende restaurants en cafés waar je korting krijgt met de Rotterdam Welcome Card zijn momenteel gesloten. We verkopen daarom momenteel geen Rotterdam Welcome Cards in onze winkels. Online kun je de Rotterdam Welcome Card wel bestellen en naar je huisadres laten opsturen, maar dus pas gebruiken als de deelnemende locaties weer open zijn. Heb je al een Rotterdam Welcome Card aangeschaft? Dan kun je deze bewaren en gebruiken wanneer je Rotterdam later dit jaar bezoekt.

Bezoekersinformatie

De locaties van Rotterdam Tourist Information aan de Coolsingel, in de centrale hal van Rotterdam Centraal en in Hoek van Holland zijn momenteel gesloten. Heb je meer informatie nodig over Rotterdam of heb je vragen over onze dienstverlening neem contact met ons op via e-mail of telefoon.

Voor Rotterdam:
Telefoon: +31 10 790 01 85 (tussen 09.00 en 17.00 uur)
E-mail: info@rotterdamtouristinformation.nl
Website: www.rotterdam.info

Voor Hoek van Holland:
Telefoon: +31 (0) 174 519 570 (tussen 10.00 en 16.00 uur)
E-mail: hoekvanholland@rotterdamtouristinformation.nl
Website: www.hoekvanholland.nl

Blijf gezond en we hopen je snel weer te ontvangen in Rotterdam en bij Rotterdam Tourist Information!

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie