Ukraine: find the latest information regarding the ongoing situation and emergency traveling to the Netherlands

Emma van der Kaaij

Sarah en Maaike eten bij Jack Bean; a concrete jungle where vegan burgers are made

16 november 2018 door

Sarah en Maaike ontdekken het groene Jack Bean aan het Weena. Hier is vlees uit, en vegan in! De dames genieten van de gezonde en groene gerechten en leren alles over de beloftes van Jack Bean die bijdragen aan een mooie en duurzame wereld.

Plantaardige hotspot

Als je het Stationsplein vanuit Rotterdam Centraal oversteekt loop je zo Jack Bean binnen. De stad is met Jack Bean een plantaardige hotspot rijker en daar zijn we heel blij mee. Het 100% groene fastfood restaurant is modern en ruim opgezet. Het heeft een opvallend strakke inrichting en er is een lange balie met schermen waar je zelf je gerechten kunt bestellen. De omgeving rondom Rotterdam Centraal met hoge, moderne gebouwen en een gemêleerd publiek doet ons denken aan een kleine versie van Manhattan. Welkom in de toekomst! Welkom bij plant-based fastfood restaurant Jack Bean!

Jack-Bean-avontuur

Mathijs Huis in ’t Veld, een van de oprichters van Jack Bean, had geen horeca-ervaring toen hij aan zijn Jack-Bean-avontuur begon. Hij raakte geïnspireerd door het zien van Cowspiracy (een Netflix tip!) en het lezen van het onderzoek De Verborgen Impact. Hij ontdekte daardoor hoe heftig de impact van vlees op het milieu is. Mathijs raakte in contact met Pepijn Schmeink, mét horeca-ervaring. In Pepijn’s restaurant Dertien ligt de focus al jaren op duurzame en lokale ingrediënten. Mathijs en Pepijn besloten hun krachten te bundelen en werkten samen het idee voor Jack Bean uit.

Zero waste

Met Jack’s vijf ‘promises’ zetten ze een sterk concept neer. Het menu van Jack Bean is niet alleen goed voor Rotterdam maar voor onze hele planeet. Een van de beloftes is dat ze zo min mogelijk verspillen, het zero waste concept. Zo worden de bonen en granen die over zijn uit de bowls de volgende dag gebruikt om verse burgers mee te bakken. Ze zoeken alleen nog naar een oplossing voor hun overgebleven gemberpulp. Iemand een goed idee? Een ander voornemen van Jack Bean is namelijk dat ze blijven nadenken over verbeteringen omtrent de impact van plant-based eten. Ideeën over vegan eten zijn welkom en iedereen mag meedenken!

Pittige pompoensoep

Onze burger, pittige pompoensoep en bowl zijn bijzonder smaakvol. Jack Bean bewijst dat plantaardig eten lekker is en dat is een van de belangrijkste beloftes die Jack Bean doet, aldus Mathijs. Door veel verse producten met elkaar te mengen in de bowl en voor de burger onder andere gebruik te maken van toevoegingen als gekarameliseerde ui en veel soorten kruiden krijgt het eten een heerlijke smaak. We zeggen altijd als we gaan bloggen ‘hier komen we zeker nog eens terug’ en dit keer hebben we een record verbroken. Binnen een week na ons blogavond waren we alle drie nog een keer in Jack Bean te vinden. Voor ons geven het eten, de eerlijke prijzen en het duurzame uitgangspunt de doorslag! Laat je niet verleiden, kies bewust!

In de buurt

Weena Rotterdam

Weena Rotterdam

Tussen de hoogbouw rondom Centraal Station is het zusje van Bokaal geves...
The Millèn

The Millèn

Op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel kookt sterrenchef Wi...

Deze blog is geschreven door Sarah en Maaike. De foto’s zijn gemaakt door Emma van der Kaaij.

Meer van Sarah & Maaike

Blog_Binnerotte_7.jpg

Stadsterras Binnenrotte

De zomer breekt aan en iedereen wil naar buiten! Op het plein van de Bin...

16 dec 2021 door Sarah & Maaike
Parqiet_1.jpg

Parqiet

Onze bloggers Sarah & Maaike gaan altijd op zoek naar leuke horeca i...

13 dec 2021 door Sarah & Maaike
DSC_0272 copy

Sarah en Maaike zijn in jazzy sferen bij Dizzy in Rotterdam West

Jazzcafé Dizzy, een van de bekendste jazzcafés van Nederland, is voo...

26 okt 2018 door Sarah & Maaike