Schaatsbaan Rotterdam

Schaatsen in Rotterdam

24 december 2018 door Iris

Elk jaar begint het rond december te kriebelen bij Iris en Bianca. Je zou het ‘ijskriebels’ kunnen noemen. Want sinds ze elkaar kennen gaan ze elke winter minimaal drie keer het ijs op. Wanneer het mee zit op natuurijs, maar sinds enkele jaren is een aantal rondjes schaatsen op Schaatsbaan Rotterdam ook vaste prik. Wist je trouwens dat je er de Schaatsbaan veel meer te beleven is dan alleen schaatsen?

Schaatsbaan Rotterdam vindt je in de wijk De Esch vlakbij metrostation Kralingse Zoom en de Erasmus Universiteit Rotterdam. De schaatsbaan is geopend vanaf december tot eind februari! Het complex bestaat uit twee overdekte banen waar je dus maar liefst drie maanden kan schaatsen. De overdekte 400 meter baan heeft iets weg van een enorme regenboogtunnel en is voornamelijk bedoeld om zoveel mogelijk rondes te maken. Wil je het iets rustiger aan doen? Ontdek dan de Funbaan! Op deze baan van 1600m2 kan je onder andere terecht voor een Curling Clinic. Wij kwamen echter voor een hele activiteit…

Saturday Night Fever

Het is zaterdag en dat betekent voor ons: feesten! De party is dit weekend alleen niet in een van de hippe clubs van Rotterdam maar bij Schaatsbaan Rotterdam. We gaan discoschaatsen en hebben onze meest warme party outfits uit de kast getrokken. Nou is discoschaatsen op zich al heel bijzonder, maar wat deze avond nog bijzonder maakt is dat je deze avond niet hitjes zoals ‘Gimme, Gimme, Gimme’ van Abba uit de speakers zal horen schallen, maar deze via je koptelefoon te horen krijgt! Yes, we zijn op een Silent Disco van Dansvoer beland!

Winter Wonderland

Schaatsbaan Rotterdam is omgetoverd tot een waar ‘Winter Wonderland’. Na een aantal rondjes te hebben geschaatst op de 400 meter baan vinden we dat we hard genoeg hebben gewerkt en warmen we onszelf op met een chocolademelk met slagroom in één van de knus ingerichte hoekjes. Uiteindelijk zijn we toch heel erg nieuwsgierig wat er allemaal te doen is op de Funbaan en besluiten we toch nog voor een aantal rondjes te gaan. Midden op de baan staat de kleurrijke dj-booth. Achter de booth staat niet één dj maar liefst drie dj’s plaatjes te draaien. Elke dj is verantwoordelijk voor zijn eigen kanaal. Via onze koptelefoons horen we op het rode en blauwe kanaal voornamelijk disco slammers. Op het groene kanaal horen we de bekende hitjes van nu voorbijkomen.

Schaatsen in Rotterdam

Schaatsen in Rotterdam

Wel of geen vorst, de schaatsen kan je hoe dan ook uit het vet halen in Rotterdam deze winter. Er zijn twee ijsbanen tot en met de voorjaarsvakantie.

Nog meer schaatsen

Al snel valt de Kara Ho Ho Ke Caravan ons op. In deze caravan kan je naar hartenlust meeblèren met je favoriete nummers. Wij besluiten voor een nummer van de Backstreet Boys te gaan maar komen er al snel achter dat de kou op onze kelen is geslagen. Al dansend schaatsen we nog een paar rondjes waarna we neerploffen op het terras met een heerlijke glühwein. Wat een topavond! En we zijn het schaatsen nog niet verleerd!

Winactie

Heb je om zin net zoals als Iris & Bianca weer eens de schaatsen uit het vet te halen? Dat kan! We mogen in samenwerking met Schaatsbaan Rotterdam 4x 4 een schaats-arrangementen incl. entree, schaatshuur en een kop warme chocomelk weggeven! Check onze pagina op Facebook om erachter te komen wat je moet doen om te winnen!

Art Rotterdam Week

Art Rotterdam Week

Walhalla voor kunst-, design- en architectuurliefhebbers

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie