Langoest aan de Maas: Vis met een goud randje

16 december 2021 door

Liefhebbers van oesters, kreeft, coquilles, sashimi, gamba’s, fruit de mer of octopus kunnen hun hart ophalen. Rotterdam telt namelijk een visrestaurant rijker: Langoest. Een betere naam had eigenaar Shi-Qian Yi niet kunnen bedenken. Als echte visfoodie laat ik dit niet aan mijn neus voorbij gaan.

Lang gekoesterde droom

Een eigen vis restaurant. Voor visliefhebber en chef-kok Shi-qian Yi is dit een droom die uitkomt. Voordat hij met Langoest begon, opende hij restaurant Fjord aan de Blaak, maar deze zaak heeft hij inmiddels verkocht. Samen met zijn vrouw ging hij op wereldreis. “Mijn vrouw mocht een sabbatical van acht maanden nemen van haar werk, vertelt Shi. Deze kans konden we niet laten schieten. Daarom heb ik Fjord verkocht en reisden we samen door Europa, Amerika en Azië. Waar ik ook ging eten overal bestelde ik vis.”

Het bijzondere eten tijdens de reis inspireerde Shi om een nieuwe zaak te beginnen. Zijn liefde voor vis en zeevruchten wilde hij met andere mensen delen. Maar waar? Elke dag liep Shi langs het leegstaande pand op de Boompjes waar vroeger ‘Brutus Beer’ zat . “Opeens zag ik een te koop bord staan. Toen was mijn keuze snel gemaakt. Een betere locatie voor een visrestaurant kon ik namelijk niet krijgen. Langoest zit direct aan de Maas, met een prachtig uitzicht op de Erasmusbrug.”

Vis aan de Maas

Shi’s liefde voor vis is groot. Op de kaart staan daarom gerechten die hij zelf ook heel lekker vindt. Zijn favoriet? “Absoluut de octopus,” floept Shi er enthousiast uit. “Ik stoof hem met een witte wijn waardoor de structuur heel zacht wordt. De sap die uit de octopus sijpelt, is heel intens. Echt een umami explosie op je bord!’’

En inderdaad, Shi heeft geen woord te veel gezegd. De octopus én alle andere visgerechten zijn stuk voor stuk smaaksensaties. Wat mij opvalt? De gerechten worden geserveerd zonder al te veel poespas. Shi beaamt dit: “De borden worden niet overdreven opgemaakt met crèmepjes of schuimpjes. We richten ons op de smaak en het maken van goede combinaties. Met als resultaat verse, lekkere en goede vis.” Vleesliefhebbers hoeven gelukkig niet thuis te blijven. Met een lekkere rib eye en entrecôte op de kaart is ook aan hen gedacht.

Vanuit eigen bodem

Op deze avond veroveren de lekkere wijnen ook mijn hart. Het restaurant schenkt maar liefst zes verschillende witte wijnen, vier rode en twee rosé uit. Ook vertelt Shi dat gasten een bijpassende wijn bij hun vis kunnen drinken of wijnarrangementen kunnen bestellen. Waar ik ook blij van wordt zijn de rasechte Rotterdamse producten die in de keuken worden gebruikt. Zo is de koffie van Giraffe, het brood van Jordy’s Bakery en het allerbelangrijkst de verse vis wordt iedere dag geleverd door Schmidt Zeevis. Het restaurant ademt een en al Rotterdam.

Trendy en hip

Niet alleen de visgerechten zijn een bezoekje aan Langoest waard. Ook de inrichting van de zaak is door een ringetje te halen. Marmer, hout en staal vullen de ruimte. In het oog springend zijn de mintgroene tegels in de vorm van visschubben. En als kers op de taart?! Het prachtige uitzicht op de fenomenale skyline van Rotterdam en de Maas.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en de openingstijden op de website van Langoest.

Dit artikel is geschreven door blogster Elise Barends met foto’s van fotografe Martine Mostert.

RTI_Blog_Elise_Langoest_9 RTI_Blog_Elise_Langoest_9

Share

Meer van Elise Barends

06_MUSEUM_RDAM_Foto2

Elise ontdekt de geschiedenis van Hotel New York bij Museum Rotterdam

In mei 2018 kreeg Elise een rondleiding in Hotel New York van hotelporti...

27 dec 2021 door Elise Barends
The Good People store

De favoriete zaakjes van Elise in het MAHO kwartier

Onze blogger Elise bezoekt met fotografe Maartje Catharina het gezellige...

17 dec 2021 door Elise Barends

Elise eet lekker én gezond bij saladebar SLA

Tegen een gezellige lunch of diner met vrienden of familie zeg ik niet v...

1 nov 2018 door Elise Barends