Lokaal en vers op Rotterdamse Oogstmarkt

13 december 2021 door

Vers uit de grond in de hand, dat is het lekkerst. Als je van buiten de stad komt dan weet je precies bij welke boer je het beste langs de weg koopt. Ik ben er mee opgegroeid en misschien heeft het ook daarom iets romantisch. Je ziet het land waar de oogst vandaan komt, spreekt iemand met passie over zijn product en verser dan dit kan haast niet.

Alles uit de buurt

Op de markt vertellen de ondernemers graag hun verhaal over de verse producten. Je vindt er druiven uit Den Hoorn, peren uit Bergambacht of pompoenen uit Rhoon. Maar ook kaas uit Kinderdijk, vlees van Westhoek schapen en Rotterdams brood. Naast een aantal terugkerende kramen, wordt de markt naar gelang het seizoen en de oogst aangevuld met andere aanbieders.

Meestal wandel ik rond, haal ik verse spullen voor thuis en koop ik iets lekkers om daar aan een van de picknicktafels op te eten. Liefst tegen borreltijd met een wijntje. Maar op zaterdagochtend kun je er ook heerlijk wakker worden met een bakje verse koffie en knapperig brood.

Stadskruid

Laatst was ik er weer en kwam ik terecht bij de kraam van Stadskruid Rotterdam. Het ruikt er zo lekker dat je vanzelf blijft staan. Toen ik in gesprek raakte en vertelde over de BBQ van die avond kreeg ik allerlei handige tips om kruiden te verwerken: salie voor de marinade, Thaise basilicum (ja echt) voor de salade. Of iets simpels als verse munt na afloop in de BBQ gooien, zodat het lekker ruikt. Het is maar dat je het weet.

Naast een goed verhaal kun je bij de Oogstmarkt bijna alles proeven. De sfeer is hier even gemoedelijk als bij de boer die zijn producten langs de weg verkoopt. Daar hoef je soms alleen wat geld neer te leggen om de appels, eieren of bloemen mee te nemen. Maar dat is misschien iets té romantisch voor Rotterdam.

Meer info

De Rotterdamse Oogstmarkt is geopend van 10.00 – 17.00 uur en wordt iedere zaterdag gehouden op het Noordplein.

Wil je weten welke kramen er staan? Check dan rotterdamseoogst.nl

Deze blog is geschreven door onze blogster Liesbeth Limpens van Talks & Treasures.

Share

Meer van Liesbeth Limpens

Heilige-Boontjes_1.jpg

Rotterdams bakkie bij Heilige Boontjes

Wie in Rotterdam een lokaal gebrand bakkie pleur wil drinken om daarna m...

13 feb 2017 door Liesbeth Limpens
Talks-&-Treasures---KINO-Rotterdam-2_bewerkt.jpg

Filmtheater KINO Rotterdam

Het blinkend nieuwe KINO is een hotspot voor filmliefhebbers, foodlovers...

4 nov 2016 door Liesbeth Limpens
garage-bovenaan.jpg

Kunst en koffie in Garage Rotterdam

Als ik hoor over een museum in een garage in het centrum, ben ik direct ...

12 okt 2016 door Liesbeth Limpens