Ontbijten bij het Park bij de Euromast

13 december 2021 door

Het centrum van Rotterdam barst van de leuke ontbijtzaken. Zo laten we ons graag verwennen bij Sajoer, Picknick of Lot & Daan. Maar steeds vaker kiezen we ook voor een ontbijt buiten de Stadsdriehoek. Een nieuwe omgeving met nieuwe mensen en heerlijk eten. Dit keer nemen we je mee langs een paar ontbijtplekken dicht bij het Park bij de Euromast, de groenste achtertuin van Rotterdam.

Fröbel

Elke keer als wij door het prachtige Scheepvaartkwartier lopen beloven we plechtig snel terug te keren. Met jaloersmakende historische panden, idyllische haven en sfeervolle restaurants (denk aan Loos) behoort deze buurt zonder twijfel tot een van onze favoriete buurten in Rotterdam. Dit gold klaarblijkelijk ook voor de drieëntwintigjarige Saskia Warnaar. Zij opende begin 2017 de deuren van de lunchroom Fröbel.

Fröbel heeft onze harten gestolen. Dit is zo’n plek waar je zonder veel moeite de hele dag kunt vertoeven. Met een goede kop koffie, stevig ontbijt (de ontbijtplank is onze absolute favoriet) en huisgemaakte taart is de mens natuurlijk al snel tevreden. En wij dus ook. Maar wat Fröbel echt te gek maakt is het bijzonder lieve personeel dat er werkt. Bij Fröbel werken mensen met een verstandelijke beperking die dankzij Saskia’s lunchroom een plek in de maatschappij wordt geboden. Hier worden ze volledig in hun waarde gelaten en doen ze waar ze echt goed in zijn: gasten blij maken. En dat zie je terug; alle medewerkers van Fröbel stralen stuk voor stuk. Leuk detail: ze brengen ook je ontbijt (of lunch) aan huis. Een aanwinst voor de buurt en een aanwinst voor Rotterdam!

Meer info
Fröbel
Westerstraat 79A, Rotterdam
www.frobel.online

Parqiet

Is Het Park het mooiste stadspark van Nederland? Wij vinden van wel. Maar het was tot twee jaar geleden maar mager gesteld met de daghoreca in het Rotterdamse stadspark. Kortom, een mooi, maar rustig park. Zeer verheugd waren wij dan ook met de komst van Parkcafé Parqiet, een initiatief van Meta Heijnen en Radojka Bozic. Het is een zaak die zich specialiseert in ontbijt en lunch, maar ook wijnen schenkt. Dan heb je ons al snel!

Als wij Parkcafé Parqiet in twee woorden mogen beschrijven: tosti blauwaderkaas! Natuurlijk, de zaak is prachtig, het interieur is heel fris en romantisch, de omgeving betoverend… maar uiteindelijk draait het om het eten, toch!? En geloof ons, eten maken kunnen ze hier. Huisgemaakt bananenbrood, yoghurt met granola en fruit of kies net als wij een ordinaire tosti, met blauwaderkaas, cheddar cheese en rooie uienchutney. Om je vingers bij af te likken!

Meer info
Parkcafé Parqiet
Baden Powelllaan 20, Rotterdam
www.parqiet.com

RTI_Blog_Phuong&Ilse_Drie-keer-ontbijten_1.jpg RTI_Blog_Phuong&Ilse_Drie-keer-ontbijten_1.jpg
RTI_Blog_Phuong&Ilse_Drie-keer-ontbijten_6 RTI_Blog_Phuong&Ilse_Drie-keer-ontbijten_6

Share

Meer van Ilse en Phuong

Twee vrouwen aan het werk bij Breakfast in Rotterdam.

Vier keer ontbijten met kinderen door Breakfast in Rotterdam

Lunchen en dineren buiten de deur, we doen het al jaren. Maar tegenwoord...

20 jun 2018 door Ilse en Phuong
Phuong en Ilse_Drie keer gezond ontbijten_main1

Drie keer ‘gezond’ ontbijten met Breakfast in Rotterdam

Meer sporten, minder snoepen – zo richting het voorjaar en de zomer (h...

7 mrt 2018 door Ilse en Phuong
Ilse-en-Phuong_favoriete-ontbijtplekken_main.jpg

De favoriete ontbijtplekken van Breakfast in Rotterdam

Lunchen en dineren buiten de deur, wij doen het al jaren. Maar tegenwoor...

30 aug 2017 door Ilse en Phuong