COVID-19: Nederland is in lockdown. Lees hier de Coronamaatregelen voordat je Rotterdam bezoekt.

Wandelen in Rotterdam

Ontdek de beste tours en leukste routes voor een wandeling door Rotterdam. Want in Rotterdam heb je alle ruimte om vrij rond te lopen. Of je nu een klein rondje wilt lopen of uitgebreid wilt gaan wandelen via een App, met een plattegrond of onder begeleiding van een gids, het kan allemaal!

Folder Ontdek Rotterdam

Onze brochure Ontdek Rotterdam bevat twee wandelroutes. Flaneren langs de Maas (13 km) neemt je mee langs de oevers van de rivier die de stad in tweeën splitst. De Food, fashion & design tour (9 km) toont je de restaurants, brouwerijen, boetiekjes en galeries van creatief Rotterdam. Deze gids, die tevens twee fietsroutes bevat, is online te bestellen/bekijken en verkrijgbaar bij de locaties van Rotterdam Tourist Information, waar je bijvoorbeeld ook de Beeldenroute Westersingel kunt krijgen.

Routes

Van een echte stadswandeling tot ‘hiken’ in de natuur aan de randen van de stad. De keuze aan routes is reuze. Daarom hebben wij een selectie gemaakt:

Nog meer gratis routes

Het Zuid-Hollands Landschap biedt maar liefst vijf routes aan in Hoek van Holland.Voor wandelroutes op het platteland rondom Rotterdam moet je bij Natuurmonumenten zijn. RouteYou heeft tientallen routes in de stad en daar net buiten.

Tours

Ga je liever met een gids op pad? Geen probleem, wij hebben een aantal goede touraanbieders verzameld:

Ook interessant!

Parken

Parken

Voor natuur en ruimte
Fietsen

Fietsen

Voor grotere afstanden
Rotterdam, always on

Rotterdam, always on

Ook deze winter