Maatregelen COVID-19: Vanaf 5 augustus geldt er in drukke Rotterdamse (winkel)gebieden een mondkapjesplicht. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek aan Rotterdam.

Wandelen in Rotterdam

Op deze pagina vind je de beste routes en tours  voor een wandeling door Rotterdam. Of je nu een klein rondje wilt lopen of uitgebreid wilt gaan wandelen via een app, met een plattegrond of onder begeleiding van een gids, het kan allemaal!

Ontdek Rotterdam

Onze folder Ontdek Rotterdam bevat twee wandelroutes. Flaneren langs de Maas (13 km) neemt je mee langs de oevers van de rivier die de stad in tweeën splitst. De Food, fashion & design tour (9 km) toont je de restaurants, brouwerijen, boetiekjes en galeries van creatief Rotterdam. Dit gidsje, dat tevens twee fietsroutes bevat, is online te bestellen/bekijken en verkrijgbaar bij de locaties van Rotterdam Tourist Information, waar je bijvoorbeeld ook de Beeldenroute Westersingel kunt krijgen.

Routes

Van een echte stadswandeling tot ‘hiken’ in de natuur aan de randen van de stad. De keuze aan routes is reuze. Daarom hebben wij een selectie gemaakt:

Nog meer gratis routes

Het Zuid-Hollands Landschap biedt maar liefst vijf routes aan in Hoek van Holland.Voor wandelroutes op het platteland rondom Rotterdam moet je bij Natuurmonumenten zijn. RouteYou heeft tientallen routes in de stad en daar net buiten.

Tours

Ga je liever met een gids op pad? Geen probleem, wij hebben een aantal goede touraanbieders verzameld:

Kijk ook eens op Tours & Routes voor de GA GEWOON ZELF tours die deze zomer in vijf Rotterdamse wijken worden aangeboden.

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie