Tours & routes in Rotterdam
Rotterdame Dakentour van Inside Rotterdam | foto Marieke Odekerken

Tours & routes in Rotterdam

Rotterdam is een levendige stad waar veel te ontdekken valt. Je kunt de stad op verschillende manieren verkennen, bijvoorbeeld met een ervaren gids van een van de vele gidsbedrijven die rondleidingen en tours aanbieden. Tijdens deze wandel- of fietstours leer je alles over de geschiedenis, cultuur en architectuur van Rotterdam en ontdek je de leukste, maar ook onbekende plekjes van de stad.

Verken Rotterdam met een professionele gids

Wil je Rotterdam ontdekken met een ervaren gids? Dan is het boeken van een actieve fietstour of inspirerende wandeltour een goede keuze. Er zijn verschillende gidsbedrijven die deze tours aanbieden waaronder waaronder De Rotterdam ToursInside Rotterdam, Tourguys, Rotterdam Discovery Tours, Baja BikesCity Rotterdam Tours, Bike & Bite (Bike & Hike). Er zijn regelmatig nieuwe tours. Zo organiseert UrbanGuides deze lente een tweewekelijkse instaptour in het thema ‘UrbanExplore‘. Elke tour belicht een actueel thema, waardoor je steeds weer nieuwe facetten van de stad ontdekt. Je kunt meer informatie vinden op de pagina’s Wandelen in Rotterdam en Fietsen in Rotterdam. Of je nu geïnteresseerd bent in een ontspannen wandeling door de stad of een actieve fietstocht, er is voor ieder wat wils. Boek vandaag nog je georganiseerde (privé)tour!

Stadswandelingen en fietsroutes

Naast het boeken van een georganiseerde wandel- of fietstour kun je natuurlijk ook je eigen pad kiezen om de stad op je eigen tempo te verkennen. Het kan heerlijk zijn om bewust te verdwalen. Of je nu te voet bent of op de fiets zit, er is altijd wel iets nieuws te ontdekken. Het kan soms even spannend zijn om van de gebaande paden af te wijken, maar juist op die momenten ontdek je vaak de leukste en meest originele plekken. Dus laat je City Map of navigatie even voor wat het is en laat je verrassen door de vele verborgen juweeltjes die Rotterdam te bieden heeft! Te spannend? Laat je dan inspireren op de pagina’s Wandelen in Rotterdam en Fietsen in Rotterdam waar je meer routes kunt vinden. Of download de app van Rotterdam Routes (25 stadswandelingen en 2 fietstours) en de app van Rewriters (wandelroutes langs street art) en ga meteen op pad!

Meer wandelen en fietsen in Rotterdam

Wandelen in Rotterdam

Wandelen in Rotterdam

Stadswandelingen en routes
Fietsen in Rotterdam

Fietsen in Rotterdam

Routes en georganiseerde tours
Fietsverhuur in Rotterdam

Fietsverhuur in Rotterdam

Verhuurbedrijven en fietsenwinkels
Groepsuitjes

Groepsuitjes

Ben je van plan om Rotterdam te bezoeken met je familie, vrienden of collega’s? Dan heb je de mogelijkheid om de stad als groep voor één dag te verkennen, maar je kunt er ook voor kiezen om langer te blijven en je bezoek uit te breiden met een overnachting. Er valt namelijk genoeg te beleven in Rotterdam! Je kunt bijvoorbeeld een actief dagje beleven op het strand van Hoek van Holland, het avontuur opzoeken ondernemen bij Outdoor Valley in het Bergse Bos, of met elkaar genieten van een concert in Rotterdam Ahoy.

Lees verder
Wandelen en fietsen in Hoek van Holland

Wandelen en fietsen in Hoek van Holland

De prachtige natuur en geschiedenis van Hoek van Holland en omgeving lenen zich uitstekend voor een ontspannen wandeling of bijzondere fietstocht. Verken de bossen en duinen te voet of met de fiets en geniet van de adembenemende uitzichten op het strand en de zee. Er zijn tal van accommodaties, attracties en bezienswaardigheden die ook gemakkelijk bereikbaar zijn via speciale fietspaden. Hoek van Holland is ook de start- of finishplaats van twee grote internationale fietsroutes: de Maasfietsroute en de Rijnfietsroute. Trek je wandelschoenen aan of stap op je fiets en verken deze mooie regio!

Ontdek meer

Share