Wandelen en fietsen

Wandelen en fietsen in de omgeving van Hoek van Holland

Wandelen en fietsen

De bossen, de duinen, het strand en de zee, lenen zich uitstekend voor een verkenning te voet. Lekker struinen door bossen en duinen, naar het strand en de zee. Veel accommodaties, attracties en bezienswaardigheden zijn bereikbaar via speciale fietspaden.

Wandel- en fietsroutes

Bij de Tourist Information Hoek van Holland aan de Stationsweg 11 zijn o.a. onderstaande wandel- en fietsroutes verkrijgbaar.

Deze natuurwandelingen voeren langs de kenmerkende landschappen van Hoek van Holland, zoals het Roomse Duin, de Hoekse Bosjes, het Vinetaduin en het brede strand.

Wandelroute: Zeeheldenroute

Afstand: 3 km (retour 7 km)
Een wandeltocht door bos en duin aangegeven door markante paddenstoelen en paaltjes met een rode kop. Op de paddenstoelen staat een verhaal geschreven, dat herinnert aan vroegere zeevaarders. De route start bij de Tourist Information aan de Stationsweg en eindigt op het strandboulevard.

Wandelroute: Historische Route Hoek van Holland

Afstand: 7,5 km
Deze historische rondwandeling neemt je mee door het mooie dorp en de omgeving van Hoek van Holland. Langs de route ontdek je diverse interessante bezienswaardigheden zoals het Fort, de Pier en de Troposcatter. De route start en eindigt bij de Tourist Information aan de Stationsweg. Zie route op route.nl routenummer 979688.

Wandelroute: Ommetje Vineta

Afstand: 8,5 km
Deze wandelroute, om het Vinetaduin, is aangegeven op route- panelen en- paaltjes met een hagedis. De tocht leidt langs prachtige plekjes met bijzondere natuur en is vanwege de rijke oorlogshistorie interessant voor jong en oud. De route start en eindigt bij de Tourist Informartion.

 

Hoek van Holland is een pleisterplaats van de LF Kustroute, van Cadzand-Bad bij de Belgische grens naar Bad Nieuweschans, en de LF Maasroute en is het ook de start- of finishplaats van twee grote internationale fietsroutes.

Rijnfietsroute

De Rijnfietsroute (EuroVelo 15) is één van de meest populaire internationale fietsroutes. De route begint bij de bron van de Rijn in Zwitserland en voert via Duitsland en Frankrijk tot in Hoek van Holland. Onderweg ervaar je de rijke geschiedenis van Europa, de culinaire specialiteiten en het gevarieerde landschap. www.rijnfietsroute.eu

Maasfietsroute

Van het plateau van Langres tot aan Hoek van Holland kun je de Maas ontdekken zoals je nog nooit eerder gezien hebt. Je fietst door drie landen (Frankrijk, België en Nederland), via 30 etappes en 1152 km aan bewegwijzerde wegen. Langs de route ontdek je tientallen bijzondere steden en dorpen. www.maasfietsroute.eu.

Fietsroute: Duin en Tuin

Afstand: 20 km
Deze route voert je door de duinen langs de Hollandse kust, door Monster en het tuinbouwgebied van het Westland. Het laatste stuk van de route brengt je bij Het Staelduinse Bos.

Fietsroute: Glazen Stad

Afstand: 25 km
Ontdek met deze route de Nieuwe Waterweg, de Berghaven en het strand om vervolgens richting Het Staelduinse Bos te fietsen. De fietsroute leid je daarna door het tuinbouwgebied van het Westland bij Naaldwijk en ‘s-Gravenzande.

Fietsroute: Langs sporen van de Atlantikwall

Afstand: 30 km
Deze fietsroute laat je kennismaken met de vele sporen van de Tweede Wereldoorlog en de Atlantikwall die nog aanwezig zijn in en om Hoek van Holland.

Huur je fietsen bij Kleijn Tweewielers of Peter van Leeuwen Tweewielers. Beide gevestigd aan de Prins Hendrikstraat.

Wandelen langs de Atlantikwall

Wandelen langs de Atlantikwall

Ontdek bunkers, loopgraven en ondergrondse gangen van de verdedigingslinie Atlantikwall (www.atlantikwallroute.com). De wandelroutes (6 en 7) staan in gids ‘Wandelen langs de Atlantikwall in Zuid Holland’(€ 15,25).

De Hoek van Zuid-Holland

De Hoek van Zuid-Holland

Hoek van Zuid-Holland is het nieuwste fietsgebied van Nederland. Het wordt gevormd door Westland, Hoek van Holland, Maassluis, Vlaardingen, Schiedam, Midden-Delfland en Delft. Het gebied is rijk aan water, het oudste polderlandschap van Nederland, historische tuinderslaantjes tussen kassen, een prachtige kust, traditionele jeneverstokerijen en eeuwenoude dorps- en stadskernen.
De Hoek van Zuid-Holland