Waterbus

Bus, Veerpont

De Waterbus is de grootste dagelijkse snelle veerdienst in regio Rotterdam en Dordrecht. In Rotterdam zijn meerdere haltes en lijnen. De Waterbus vaart tussen Rotterdam en Dordrecht en tussen de Drechtsteden (Sliedrecht, Zwijndrecht, Papendrecht). Vanaf de halte Rotterdam Erasmusbrug vertrekt lijn 18 richting Katendrecht (o.a. ss Rotterdam), het Lloydkwartier (dichtbij Euromast) en Heijplaat-RDM Rotterdam met havengebied. Klik hier voor informatie over lijn 202 en 20 naar Kinderdijk.

Naar Rotterdam
Lijn 20 vaart van Dordrecht Merwekade naar de Erasmusbrug (noordzijde) in Rotterdam. De tussenliggende haltes zijn: Papendrecht Westeind, Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam, Ridderkerk en Krimpen a/d IJssel. Vanaf Zwijndrecht, Sliedrecht en Papendrecht Veerdam is er geen directe verbinding met Rotterdam, maar kan er overgestapt worden op Dordrecht Merwekade.

Feijenoord – De Esch
Tussen de Piekstraat in Feijenoord en de Plantagelaan op De Esch vaart vier keer per uur, tussen 7:00 u en 18.52 u, lijn 19.

De OV-Chipkaart is geldig aan boord (niet de RET-pas in de Rotterdam Welcome Card). De fiets mag gratis mee op de Waterbus. Losse (dag)kaarten zijn aan boord contant verkrijgbaar. Groepen van 10 personen of meer kunnen groepskorting aanvragen. Groepen kunnen tot 30 personen gezamenlijk reizen, echter reservering is niet mogelijk.

Adres & Contact