(Openbaar) vervoer naar Rotterdam

(Openbaar) vervoer naar Rotterdam

Hoe kom je er? Rotterdam is uitstekend bereikbaar met de trein, bus, auto, boot of vliegtuig.

Trein

Een van de snelste en makkelijkste manieren om naar Rotterdam te komen is met de trein. Intercity’s uit heel Nederland stoppen op Rotterdam Centraal Station, en ook de Hogesnelheidstrein doet Rotterdam aan. De snelste verbinding tussen Amsterdam, Schiphol, Rotterdam en Breda is de Intercity direct van de NS. Deze rijdt twee keer per uur. Tussen Schiphol en Rotterdam is een Intercity direct toeslag van toepassing.

Vanuit Frankrijk en België neem je de Eurostar (deze rijdt tien keer per dag). Vanuit het Verenigd Koninkrijk kom je rechtstreeks per Eurostar.

Hieronder een indicatie van de reistijden vanuit diverse steden in binnen- en buitenland:

Amsterdam 40′ Intercity direct
Schiphol 25′    ”
Breda 25′    ”
Antwerpen 32′ Eurostar
Brussel 1 u 10′    ”
Parijs 2 u 40′    ”
Londen 3 u 29′ Eurostar

 

Meer informatie over routes, vertrektijden en prijzen vind je op www.ns.nl (binnenlandse reizen), www.NSinternational.nl (vanuit en naar buitenlandse bestemmingen), Eurostar.

Nachttreinen
Op stap geweest in Rotterdam? Geen probleem iedere nacht kan je vanaf Rotterdam CS de nachttrein pakken naar Den Haag Hollands Spoor, die daarna door gaat naar Leiden, Schiphol Airport, Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal.

Voordelig met de trein
Kinderen t/m 11 jaar reizen gratis. 12- t/m 18-jarigen kunnen met de jongerendagkaart onbeperkt, buiten de spits, met de trein reizen voor € 7,50. Als je met vier of meer personen naar Rotterdam gaat is een Groepsticket Daluren vaak een voordelige optie. De Nederlandse Spoorwegen, winkels en websites bieden ook regelmatig voordelige treinkaartjes aan. Kijk op goedkoop-treinkaartje.nl voor de lopende acties.

Bus

Streekbussen uit de regio, van de Zuid-Hollandse eilanden, Zeeland, Bergen op Zoom en Utrecht rijden vaak via Station Lombardijen naar Zuidplein. In weekend zijn er nachtbussen van RET en Arriva vanaf Rotterdam Centraal Station naar veel buurtgemeentes van Rotterdam en de Drechtsteden.

Flixbus brengt je v.a. € 5 vanuit Amsterdam, Den Haag, Antwerpen, Den Bosch, Nijmegen, Amersfoort, Apeldoorn en Utrecht naar Rotterdam. Vanuit buitenlandse steden als Berlijn, Brussel, Hamburg, Gent, Parijs en Kopenhagen doet Flixbus ook Rotterdam aan.

Betaalmiddelen openbaar vervoer

Voor het reizen naar Rotterdam heb je een OV-chipkaart nodig of je kunt een los kaartjes kopen op het station of in de bus. Een andere optie is de app Tranzer. Met deze app koop je kaartjes voor alle treinmaatschappijen en de bussen van Connexxion en de RET. Je kaartje verschijnt na aankoop in je app waarmee je direct vanuit je telefoon kan reizen. In- en uitchecken en een ov-chipkaart zijn niet nodig. Diverse taxidiensten, zoals Uber, kan je ook met Tranzer bestellen.

Auto

Rotterdam is prima bereikbaar met de auto, via de snelwegen A4, A13, A15, A16 en A20. Afritten naar Rotterdam Centrum staan duidelijk aangegeven. Voor actuele informatie over verkeersdrukte, files en ongevallen kun je terecht op of de ANWB. Of kijk op rotterdamonderweg.nl of  VanAnaarBeter voor het laatste nieuws over wegwerkzaamheden in Rotterdam en omgeving.

Autohuur
Je kunt ook eenvoudig een auto huren om jouw verblijf in Rotterdam helemaal flexibel te maken. Sixt  (T 010 462 72 21) heeft vijf vestigingen in Rotterdam waar je terecht kunt voor een uitgebreide selectie aan auto´s, waaronder op Rotterdam The Hague Airport en in bij Hilton Rotterdam op het Weena.

Deelauto
Als je met de auto naar Rotterdam wilt, maar je die zelf niet hebt kun je er via SnappCar één huren van iemand anders.

Boot

Naar een echte havenstad kun je natuurlijk ook per boot reizen! Rotterdam bereik je vanuit Engeland via de ferry. P&O Ferries en Stena Line hebben regelmatige vaarten vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland. Stena vaart uit Harwich naar Hoek van Holland, van waaruit je in 30 minuten in Rotterdam bent. P&O vaart vanuit Hull naar Rotterdam Europoort. Van hier rijdt een shuttledienst van De Jong tours naar Rotterdam.

 

Meer informatie:
P&O Ferries www.poferries.com  of 010 714 54 64
Stena Line www.stenaline.nl of 0900-8123 (€ 0,35 per gesprek)
Waterbus www.waterbus.nl of 0800 – 0232545 (gratis)

Vliegtuig

Vanuit steeds meer Europese steden vertrekken rechtstreekse vluchten naar Rotterdam The Hague Airport. Operators Transavia, British Airways, TUI fly Belgium, TUI fly Nederland en Corendon vliegen naar de tweede regionale luchthaven van Nederland. Check de websites van de operators voor detailinformatie.

Vanaf Rotterdam The Hague Airport ben je zo in hartje Rotterdam met de auto (huur via Sixt), taxi of het openbaar vervoer:

Auto/taxi 10-15’
RandstadRail 15’
RET (buslijn 33) 20-25’

 

Meer informatie
www.rotterdamthehagueairport.nl of 010 446 34 44

Meer informatie

Parkeren in Rotterdam

Parkeren in Rotterdam

Bezoek je Rotterdam? Parkeer je auto bij een P+R terrein of zet hem in d...
(Openbaar) vervoer binnen Rotterdam

(Openbaar) vervoer binnen Rotterdam

Binnen Rotterdam kan je goed reizen met het openbaar vervoer, fiets, aut...
Reizen omgeving Rotterdam

Reizen omgeving Rotterdam

Heb je zin om de omgeving van Rotterdam te ontdekken? Trein, metro, tram...