Naar Rotterdam

Naar Rotterdam

Hoe kom je er? Rotterdam is uitstekend bereikbaar met de trein, bus, auto, boot of vliegtuig.

Trein

Een van de snelste en makkelijkste manieren om naar Rotterdam te komen is met de trein. Intercity’s uit heel Nederland stoppen op Rotterdam Centraal Station, en ook de Hogesnelheidstrein doet Rotterdam aan. De snelste verbinding tussen Amsterdam, Schiphol, Rotterdam en Breda is de Intercity direct van de NS. Deze rijdt twee keer per uur. Tussen Schiphol en Rotterdam is een Intercity direct toeslag van toepassing.

Vanuit Frankrijk en België neem je de Thalys (deze rijdt tien keer per dag). Vanuit het Verenigd Koninkrijk kom je rechtstreeks per Eurostar.

Hieronder een indicatie van de reistijden vanuit diverse steden in binnen- en buitenland:

Amsterdam40′Intercity direct
Schiphol25′   ”
Breda25′   ”
Antwerpen32′Thalys
Brussel1 u 10′   ”
Parijs2 u 40′   ”
Londen3 uEurostar

 

Meer informatie over routes, vertrektijden en prijzen vind je op www.ns.nl (binnenlandse reizen), www.nsinternational.nl (vanuit en naar buitenlandse bestemmingen), www.thalys.mobi (Thalys) en Eurostar.

Nachttreinen
Op stap geweest in Rotterdam? Geen probleem iedere nacht kan je vanaf Rotterdam CS de nachttrein pakken naar Den Haag Hollands Spoor, die daarna door gaat naar Leiden, Schiphol Airport, Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal.

Bus

Streekbussen uit de regio, van de Zuid-Hollandse eilanden, Zeeland, Bergen op Zoom en Utrecht rijden vaak via Station Lombardijen naar Zuidplein. In weekend zijn er nachtbussen van RET en Arriva vanaf Rotterdam Centraal Station naar veel buurtgemeentes van Rotterdam en de Drechtsteden.

Flixbus brengt je v.a. € 5 vanuit Amsterdam, Den Haag, Antwerpen, Den Bosch, Nijmegen, Amersfoort, Apeldoorn en Utrecht naar Rotterdam. Vanuit buitenlandse steden als Berlijn, Brussel, Hamburg, Gent, Parijs en Kopenhagen doet Flixbus ook Rotterdam aan.

Betaalmiddelen openbaar vervoer

Voor het reizen naar Rotterdam heb je een OV-chipkaart nodig of je kunt een los kaartjes kopen op het station of in de bus. Een andere optie is de app Tranzer. Met deze app koop je kaartjes voor alle treinmaatschappijen en de bussen van Connexxion en de RET. Je kaartje verschijnt na aankoop in je app waarmee je direct vanuit je telefoon kan reizen. In- en uitchecken en een ov-chipkaart zijn niet nodig. Diverse taxidiensten, zoals Uber, kan je ook met Tranzer bestellen.

Auto

Rotterdam is prima bereikbaar met de auto, via de snelwegen A4, A13, A15, A16 en A20. Afritten naar Rotterdam Centrum staan duidelijk aangegeven. Voor actuele informatie over verkeersdrukte, files en ongevallen kun je terecht op of de ANWB. Of kijk op rotterdamonderweg.nl of  VanAnaarBeter voor het laatste nieuws over wegwerkzaamheden in Rotterdam en omgeving.

Autohuur
Je kunt ook eenvoudig een auto huren om jouw verblijf in Rotterdam helemaal flexibel te maken. Sixt  (T 010 462 72 21) heeft vijf vestigingen in Rotterdam waar je terecht kunt voor een uitgebreide selectie aan auto´s, waaronder op Rotterdam The Hague Airport en in bij Hilton Rotterdam op het Weena.

Boot

Naar een echte havenstad kun je natuurlijk ook per boot reizen! Rotterdam bereik je vanuit Engeland via de ferry. P&O Ferries en Stena Line hebben regelmatige vaarten vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland. Stena vaart uit Harwich naar Hoek van Holland, van waaruit je in 30 minuten in Rotterdam bent. P&O vaart vanuit Hull naar Rotterdam Europoort. Van hier rijdt een shuttledienst van De Jong tours naar Rotterdam.

Vanuit de Drechtsteden kan je de Waterbus pakken.

Meer informatie:
P&O Ferries www.poferries.com  of 010 714 54 64
Stena Line www.stenaline.nl of 0900-8123 (€ 0,35 per gesprek)
Waterbus www.waterbus.nl of 0800 – 0232545 (gratis)

Vliegtuig

Vanuit steeds meer Europese steden vertrekken rechtstreekse vluchten naar Rotterdam The Hague Airport. Operators Transavia, British Airways, TUI fly Belgium, TUI fly Nederland en Corendon vliegen naar de tweede regionale luchthaven van Nederland. Check de websites van de operators voor detailinformatie.

Vanaf Rotterdam The Hague Airport ben je zo in hartje Rotterdam met de auto (huur via Sixt), taxi of het openbaar vervoer:

Auto/taxi10-15’
RandstadRail15’
RET (buslijn 33)20-25’

 

Meer informatie
www.rotterdamthehagueairport.nl of 010 446 34 44

Afsluiting Maastunnel

Van 3 juli 2017 tot september 2019 kunnen auto’s niet van Noord naar Zuid door de Maastunnel, wel de andere kant op. De tunnel gaat in 2017 enkele dagen helemaal dicht, in 2018 een week en in 2019 drie weken. Dit wordt vooraf aangekondigd en is in de zomer. In de zomer van 2019 gaat de tunnel voor autoverkeer weer helemaal open.

Probeer te spits te mijden of kies een alternatieve route naar Rotterdam via de Beneluxtunnel of de Van Brienenoordbrug. Fietser en voetgangers kunnen wel in beide richtingen gebruik blijven maken van de Maastunnel.

Klik hier voor actuele informatie over afsluiting Maastunnel.
Vragen? Stel ze via twitter.com/maastunnel010, facebook.com/Maastunnel of bel 14010

Meer informatie

Parkeren in Rotterdam

Parkeren in Rotterdam

Bezoek je Rotterdam? Parkeer je auto bij een P+R terrein of zet hem in d...
Binnen Rotterdam

Binnen Rotterdam

Binnen Rotterdam kan je goed reizen met het openbaar vervoer, fiets, aut...
Reizen omgeving Rotterdam

Reizen omgeving Rotterdam

Heb je zin om de omgeving van Rotterdam te ontdekken? Trein, metro, tram...

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie