Naar Rotterdam

Uitstekend bereikbaar met de trein, per auto, boot en vliegtuig
Plan je een bezoek naar Rotterdam? De stad is prima bereikbaar vanuit binnen- en buitenland. Of je nu met de trein komt, met de bus, de auto, het vliegtuig, de boot of misschien wel met de fiets, er zijn uitstekende verbindingen naar en in Rotterdam.

Trein

Een van de snelste en makkelijkste manieren om naar Rotterdam te komen is met de trein. Intercity’s uit heel Nederland stoppen op Rotterdam Centraal Station, en ook de Hogesnelheidstrein doet Rotterdam aan. De snelste verbinding tussen Amsterdam, Schiphol, Rotterdam en Breda is de Intercity direct van de NS. Deze rijdt twee keer per uur. Tussen Schiphol en Rotterdam is een Intercity direct toeslag van toepassing.

Vanuit Frankrijk en België neem je de Thalys (deze rijdt tien keer per dag). Vanuit het Verenigd Koninkrijk kom je per Eurostar (in Brussel overstappen op de Thalys).

Hieronder een indicatie van de reistijden vanuit diverse steden in binnen- en buitenland:
 

- Amsterdam 27' Intercity direct
- Schiphol 25'

   ''

- Breda 25'    ''
- Antwerpen 32' Thalys
- Brussel 1 u 10'    ''
- Parijs 2 u 40'    ''


Meer informatie over routes, vertrektijden en prijzen vind je op www.ns.nl (binnenlandse reizen), www.nsinternational.nl (vanuit en naar buitenlandse bestemmingen) en www.thalys.mobi (Thalys).

Auto

Rotterdam is prima bereikbaar met de auto, via de snelwegen A4, A13, A15, A16 en A20. Afritten naar Rotterdam Centrum staan duidelijk aangegeven. Voor actuele informatie over verkeersdrukte, files en ongevallen kun je terecht op of de ANWB. Of kijk op VanAnaarBeter voor het laatste nieuws over wegwerkzaamheden in de regio.

Autohuur
Je kunt ook eenvoudig een auto huren om jouw verblijf in Rotterdam helemaal flexibel te maken. Sixt (T 010 462 72 21) heeft vestigingen op Rotterdam The Hague Airport en op diverse locaties in de stad, waar je terecht kunt voor een uitgebreide selectie aan auto´s.

Boot

Naar een echte havenstad kun je natuurlijk ook per boot reizen! Rotterdam bereik je vanuit Engeland via de ferry. P&O Ferries en Stena Line hebben regelmatige vaarten vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland. Stena vaart uit Harwich naar Hoek van Holland, van waaruit je in 30 minuten in Rotterdam bent. P&O vaart vanuit Hull naar Rotterdam Europoort. Van hier rijdt een shuttledienst van De Jong tours naar Rotterdam.

Meer informatie:
P&O Ferries www.poferries.com  of 010 714 54 64
Stena Line www.stenaline.nl of 0900-8123 (€ 0,35 per gesprek)

Vliegtuig

Vanuit steeds meer Europese steden vertrekken rechtstreekse vluchten naar Rotterdam The Hague Airport. Operators Transavia, CityJet, British Airways, bmi regional, Turkish Airlines, TUIfly, Lufthansa, Jetairfly.com, VLM, Vueling, Corendon, Onur Air vliegen naar de tweede regionale luchthaven van Nederland. Check de websites van de operators voor detailinformatie.

Vanaf Rotterdam The Hague Airport ben je zo in hartje Rotterdam met de auto (huur via Sixt), taxi of het openbaar vervoer:

Auto/taxi 10-15’
RandstadRail en Airport Shuttle bus (lijn 50) 15’ 
RET (buslijn 33)  20-25’


Meer informatie
www.rotterdamthehagueairport.nl of 010 446 34 44

Geef een VVV cadeaubon

Geef een VVV cadeaubon

Download de Rotterdam app

Download de Rotterdam app

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card