Het strand van Hoek van Holland is 250 meter breed en 3,5 km lang. Erachter liggen de duinen met vrij toegankelijke fiets- en wandelpaden. De typische duinflora zie je het beste tijdens een stevige wandel- of fietstocht door de van Dixhoorndriehoek. Het strand is op te delen in drie gebieden:

Het ‘grote’ strand
Het zuidelijke deel betreft de omgeving bij de Badweg en de Zeekant. Hier staan de meeste strandpaviljoens. In deze omgeving vinden ook de meeste strandevenementen plaats. Alle faciliteiten zijn aanwezig: douches, (invalide) toiletten, parkeerplaatsen, strandrolstoelen, EHBO-post, strandwacht, speelgelegenheden voor kinderen en een fietsenstalling. Aan het Zeeplein aan het einde van de Badweg zijn leuke winkeltjes en andere voorzieningen gevestigd. Fietsers en wandelaars kunnen even uitrusten en genieten van het fraaie uitzicht op strand, zee en monding van de Nieuwe Waterweg.

Het ‘Hoekse’ strand
Het strand bij de Rechtestraat is een walhalla voor watersporters. Lessen nemen of outfits en materiaal huren kan bij De Surfschool en Surfschool Hoek van Holland. Ook Windsurfvereniging Hoek van Holland en de Kitesurfschool zitten op dit stuk strand en naast twee strandpaviljoens vind je hier ook de Centrale Post van de Strandwacht. Qua voorzieningen tref je op dit strand douches, toiletten en een fietsenstalling.

Het noordelijke strand
Het noordelijke deel van het strand vind je bij Slag Stuifkenszand en strekt zich uit tot ’s- Gravenzande (Slag Vlugtenburg). Op dit rustige strand kun je heerlijk wandelen. Je vindt hier tussen strandpaal 116 en 117 ook het naturistenstrand. In het duinengebied is naaktrecreatie niet toegestaan.

Share

Adres & Contact