Maatregelen COVID-19: Vanaf 1 juni worden de coronamaatregelen voorzichtig versoepeld. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek aan Rotterdam.

Parkeren in Rotterdam

Parkeren in Rotterdam

Bezoek je Rotterdam? Parkeer je auto bij een P+R terrein of zet hem in de parkeergarage! Op parkereninrotterdam.nl vind je alle mogelijkheden en kun je gebruik maken van speciale parkeeraanbiedingen.

Buiten het centrum parkeren

Op alle vijftien P+R-terreinen (zie kaart hieronder) in en om de stad kan je gratis parkeren als je verder reist met het openbaar vervoer. Dit geldt ook weer voor de P+R-terreinen Slinge, Kralingse Zoom en Alexander.

Parkeren in het centrum

In de stad kun je parkeren in een van de vele overdekte parkeergarages (cash, pin of credit card), maar in veel gebieden ook gewoon aan de straat. Het gehele stadscentrum heeft betaald parkeren. Betalen kan bij een parkeerautomaat op straat met met pin of creditcard en je kentekennummer. Garages rondom de Coolsingel zijn moeilijker bereikbaar door werkzaamheden. Klik hier voor meer informatie of hier voor de omleidingsroute.

Betalen op straat kan ook met 06-parkeren. Iedereen met een mobiele telefoon kan gebruikmaken van 06-parkeren. Hiervoor moet je je wel vooraf aanmelden bij een van de aanbieders (Pay010, Parkmobile, Park-line, Yellowbrick, EasyPark, SMSParking, ANWB Parkeren, MyOrder of MKB Brandstof). Let ook goed op de aanduidingen op de borden voor opties, tijden en prijzen.

Mensen met een gehandicaptenkaart kunnen parkeren op speciaal daarvoor aangewezen parkeerplaatsen. Bekijk hiervoor de speciale pagina op de website van de Gemeente Rotterdam.

Touringcars kunnen 24/7 gratis parkeren op zes speciale plaatsen in en rondom het centrum: Blaak, Boompjeskade, Mariniershof, Museumpark, Parkhaven en Willemsplein. Bekijk de factsheet voor meer informatie.

(Openbaar) vervoer naar Rotterdam

(Openbaar) vervoer naar Rotterdam

Hoe kom je er? Rotterdam is uitstekend bereikbaar met de trein, bus, aut...
(Openbaar) vervoer binnen Rotterdam

(Openbaar) vervoer binnen Rotterdam

Binnen Rotterdam kan je goed reizen met het openbaar vervoer, fiets, aut...
Fietsen in Rotterdam & regio

Fietsen in Rotterdam & regio

In Rotterdam en omstreken is het ontzettend leuk fietsen en je kunt – ...

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie