Parkeren in Rotterdam

Bezoek je Rotterdam? Parkeer je auto bij een P+R terrein of zet hem in de parkeergarage!

Genoeg mogelijkheden

Op parkereninrotterdam.nl vind je alle mogelijkheden en kun je gebruik maken van speciale parkeeraanbiedingen.

In en om de stad
Op alle vijftien P+R-terreinen in en om de stad kan je gratis parkeren als je verder reist met het openbaar vervoer. Dit geldt ook weer voor de P+R-terreinen Slinge, Kralingse Zoom en Alexander.
 


In de stad kun je parkeren in een van de vele overdekte parkeergarages (cash, pin of credit card), maar in veel gebieden ook gewoon aan de straat. Het gehele stadscentrum heeft betaald parkeren. Betalen kan bij een parkeerautomaat op straat met met pin of creditcard en je kentekennummer.

Betalen op straat kan ook met 06-parkeren. Iedereen met een mobiele telefoon kan gebruikmaken van 06-parkeren. Hiervoor moet je je wel vooraf aanmelden bij een van de aanbieders (Pay010 Parkmobile, Park-line, Yellowbrick, EasyPark, SMSParking, ANWB Parkeren, MyOrder of MKB Brandstof). Let ook goed op de aanduidingen op de borden voor opties, tijden en prijzen.

Mensen met een gehandicaptenkaart kunnen parkeren op speciaal daarvoor aangewezen parkeerplaatsen. Bekijk hiervoor de speciale pagina op de website van de Gemeente Rotterdam.

Geef een VVV Cadeaukaart

Geef een VVV Cadeaukaart

Download de Rotterdam Tourist app

Download de Rotterdam Tourist app

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card