Parkeren in Rotterdam
Iris van den Broek

Parkeren in Rotterdam

Bezoek je Rotterdam? Parkeer je auto bij een P+R terrein of zet hem in de parkeergarage! Op parkereninrotterdam.nl vind je alle mogelijkheden en kun je gebruik maken van speciale parkeeraanbiedingen.

Buiten het centrum parkeren

Op alle vijf P+R-terreinen (zie kaart hieronder) in en om de stad kan je gratis parkeren als je verder reist met het openbaar vervoer. Dit geldt ook weer voor de P+R-terreinen Slinge, Kralingse Zoom en Alexander.

Parkeren in het centrum

Het gehele stadscentrum en omliggende wijken hebben betaald parkeren. Bekijk hier de Rotterdamse parkeerzones en tarieven. In de stad kun je parkeren in één van de vele overdekte parkeergarages (cash, pin of creditcard). De stadsgarages, van de gemeente, zijn vaak goedkoper en parkeer je daar langer dan 2 uur? Koop dan een voordeelkaart, dat is nog goedkoper.

Je kunt ook op straat parkeren en betalen bij een parkeerautomaat met pin of creditcard en je kentekennummer. Betaalautomaten worden wel schaarser, maar met je mobiele telefoon kun je ook betalen met een app of 06-parkeren. Hiervoor moet je je wel vooraf aanmelden bij een van de aanbieders (Parkmobile, Park-line, Yellowbrick, EasyPark, SMSParking, ANWB Parkeren of MKB Brandstof). Let ook goed op de aanduidingen op de borden voor opties, tijden en prijzen.

Parkeren voor gehandicapten

Mensen met een gehandicaptenkaart kunnen parkeren op speciaal daarvoor aangewezen parkeerplaatsen. Bekijk hiervoor de speciale pagina op de website van de Gemeente Rotterdam.

Touringcars

Touringcars kunnen 24/7 gratis parkeren op zes speciale plaatsen in en rondom het centrum: Blaak, Boompjeskade, Mariniershof, Museumpark, Parkhaven en Willemsplein. Bekijk de factsheet voor meer informatie.

Parkeren in Hoek van Holland

In Hoek van Holland kun je gratis parkeren, ook bij het strand. In het dorp zijn er wel enkele blauwe zones waar je maximaal twee uur mag parkeren met een parkeerschijf: op het parkeerterrein achter Albert Heijn, het eerste gedeelte van de Prins Hendrikstraat en een gedeelte van de Rietdijkstraat.

(Openbaar) vervoer naar Rotterdam

(Openbaar) vervoer naar Rotterdam

Hoe kom je er? Rotterdam is uitstekend bereikbaar met de trein, bus, aut...
(Openbaar) vervoer binnen Rotterdam

(Openbaar) vervoer binnen Rotterdam

Binnen Rotterdam kan je goed reizen met het openbaar vervoer, fiets, aut...
Fietsen in Rotterdam & regio

Fietsen in Rotterdam & regio

Rotterdam en de omliggende gebieden bieden tal van mogelijkheden voor fi...