Fort 1881 Hoek van Holland

Actief en Sportief, Monument, Museum

Geschiedenis

Nederland bouwde het Fort 1881 aan het einde van de negentiende eeuw ter bescherming van de Rotterdamse haven. Toen het Fort in 1881 gereed was, was het veruit het modernste Fort van Europa met zes kanonnen in drie geschutskoepels.

Je kunt er ‘verdwalen’ door de stokoude gangenstelsels. Onderweg ervaar je de bijzondere verhalen van dit kustverdedingsfort. Waar sliepen de manschappen? Hoe konden de soldaten een beleg overleven? Wat deden de Duitsers in het fort? Daarnaast is er materiaal te zien over het graven van de Nieuwe Waterweg en het ontstaan van Hoek van Holland en een maquette van het ingenieuze waterhuishoudingsysteem in het fort.

Evenementen locatie

Naast het museum is het Fort ook geschikt als evenementen locatie. Er zijn verschillende teambuilding activiteiten mogelijk zoal Fort Ministerie. Daarnaast kan je een rondleiding volgend of een proeverij organiseren met zelfs afsluitend een BBQ. Ook is de locatie geschikt als evenementen locatie voor een bruiloft of zelfs een festival, er zijn genoeg opties.

Share

Adres & Contact