Bunker Bremen en Hamburg

Bezienswaardigheid, Erfgoed, Hoek van Holland

De bunkers liggen in het unieke Vinetaduin aan de strandboulevard in Hoek van Holland. Dit gebied onder beheer van de stichting Zuid Hollands Landschap herbergt naast de bijzondere flora en fauna fantastische overblijfselen die herinneren aan diverse spannende lagen krijgsgeschiedenis. Oude Hollandse kazematten, ondergrondse gangenstelsels maar ook de monumentale Troposcatter, zijn naast de vele Duitse bunkers markante overblijfselen met een boeiende geschiedenis. 

Bunker Bremen is in gericht met fraaie exposities over de thema’s van de tweede Wereld Oorlog zoals Mobilisatie, Bezetting, Verzet en Bevrijding, waarbij vooral lokale aspecten uitgelicht worden die aansluiten bij de omgeving.

Sinds kort hoort Bunker Hamburg – nog in oorspronkelijke staat ingericht-  ook bij de collectie. Bezoekers kunnen ervaren hoe telexisten en telegrafisten de communicatie verzorgenden en hoe de scheepsvaart gecontroleerd werd vanwege mogelijke interventies vanuit het toenmalige Oostblok ten tijde van de Koude oorlog.

Vrijwilligers van de stichting laten deze memorabele periodes van de nationale geschiedenis tijdens de rondleidingen herbeleven, waarbij vooral de jongeren de aandacht krijgen. 

Share

Adres & Contact

Wekelijkse openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag 13:00 - 16:00
Zondag Gesloten

Prijsoverzicht

Volwassen €9
Kinderen €5