Wandelen in Rotterdam

Ontdek de beste tours en leukste routes voor een herfstwandeling door Rotterdam. Want in Rotterdam heb je alle ruimte om vrij rond te lopen. Of je nu een klein rondje wilt lopen of uitgebreid wilt gaan wandelen via een App, met een plattegrond of onder begeleiding van een gids, het kan allemaal!

Folder Ontdek Rotterdam

Onze brochure Ontdek Rotterdam bevat twee wandelroutes. Flaneren langs de Maas (13 km) neemt je mee langs de oevers van de rivier die de stad in tweeën splitst. De Food, fashion & design tour (9 km) toont je de restaurants, brouwerijen, boetiekjes en galeries van creatief Rotterdam. Deze gids, die tevens twee fietsroutes bevat, is online te bestellen/bekijken en verkrijgbaar bij de locaties van Rotterdam Tourist Information, waar je bijvoorbeeld ook de Beeldenroute Westersingel kunt krijgen.

Routes

Van een echte stadswandeling tot ‘hiken’ in de natuur aan de randen van de stad. De keuze aan routes is reuze. Daarom hebben wij een selectie gemaakt:

Voor wandelroutes op het platteland rondom Rotterdam moet je bij Natuurmonumenten zijn.

Hoek van Holland

Al wandelend door Hoek van Holland kun je heerlijk uitwaaien, genieten van het uitzicht over haven en zee, en tussendoor beelden en monumenten bewonderen. Er zijn diverse wandelroutes, de meeste beginnen bij Rotterdam Tourist Information Hoek van Holland en zijn daar ook verkrijgbaar:

  • Zeeheldenroute – Op de opvallende paddenstoelen langs de route staan verhalen over vroegere zeevaarders;
  • Historische Route Hoek van Holland – Terug in de tijd al lopend langs het Fort, de Pier en de Troposcatter;
  • Ommetje Vineta – Volg de paaltjes met de hagedis en ontdek de rijke oorlogshistorie;
  • Wandeling in vrijheid langs sporen van de bezetting – Genieten van mooie natuur en tegelijk terug in de tijd van de Tweede Wereldoorlog;
  • Wandelen langs de Atlantikwall – Avontuurlijk wandelen langs bunkers, loopgraven en ondergrondse gangen van de verdedigingslinie.

Nog niet uitgewandeld? Het Zuid-Hollands Landschap biedt maar liefst vijf routes aan in Hoek van Holland.

Tours

Ga je liever met een gids op pad? Geen probleem, wij hebben een aantal goede touraanbieders verzameld:

Ook interessant!

Parken

Parken

Voor natuur en ruimte
Fietsen

Fietsen

Voor grotere afstanden
Tours & Routes

Tours & Routes

Op een rijtje

Share