Wandelen in Rotterdam
Adrienne Wildeman

Wandelen in Rotterdam

Rotterdam biedt volop mogelijkheden voor een heerlijke stadswandeling, of je nu op zoek bent naar een kort rondje of een lange wandeling. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals het gebruik van een app, een plattegrond of het meelopen met een officiële gids die je alle highlights laat zien. Al wandelend zijn er tal van interessante bezienswaardigheden om te ontdekken. Kies bijvoorbeeld voor een wandeling langs de prachtige street art of bewonder de vele kunstwerken in de openbare ruimte. Als je iets verder weg van het centrum wilt gaan, kun je een route nemen door Historisch Delfshaven, langs de Kralingse Plas, over Katendrecht of over het strand van Hoek van Holland. En als je meer begeleiding wilt, kun je altijd kiezen voor een stadswandeling of rondleiding met een deskundige gids.

Wandelroutes Ontdek Rotterdam

Om het je gemakkelijk te maken hebben we de brochure ‘Ontdek Rotterdam’ gemaakt met twee unieke wandelroutes. De eerste wandeling, genaamd ‘Flaneren langs de Maas’ is 13 kilometer lang en biedt een prachtig uitzicht op de oevers van de Nieuwe Maas, die Rotterdam in tweeën verdeelt. De tweede wandelroute, ‘Food, fashion & design tour’, is 9 kilometer lang en neemt je mee langs de beste restaurants, brouwerijen, boetiekjes en galeries van creatief Rotterdam. Naast deze twee stadswandelingen, die ook makkelijk in kortere delen te wandelen zijn, bevat de gids ook twee fietsroutes. Bestel of bekijk de brochure online (gratis) of haal deze tegen een kleine vergoeding bij een van de locaties van Rotterdam Tourist Information om de stad zelf te ontdekken.

Verken Rotterdam met een professionele gids

Wil je Rotterdam op een leuke, slimme en authentieke manier ontdekken? Boek dan een arrangement met een professionele gids of tourguide. Zo organiseert UrbanGuides deze lente een tweewekelijkse instaptour in het thema ‘UrbanExplore‘. Elke tour belicht een actueel thema, waardoor je steeds weer nieuwe facetten van de stad ontdekt. Andere aanbieders om uit te kiezen zijn Inside Rotterdam, Bike & Bite (Hike & Bite), De Rotterdam Tours, Around010, Tourguys en Rotterdam Discovery Tours. Een gids van een van deze bedrijven zorgt voor meer informatie en inspiratie en deelt ook achtergrondverhalen van de Rotterdammers. Zo krijgt jouw bezoek nog meer betekenis! Naast unieke wandelingen organiseren veel van deze tourguides ook fietsroutes, culinaire tours en andere thematische verkenningen.

Op pad met een lokale gids

Inside Rotterdam

Inside Rotterdam

De highlights, architectuur en meer
Bike & Bite

Bike & Bite

Food tours met smaak
De Rotterdam Tours

De Rotterdam Tours

Exclusieve rondleidingen in o.a. de Markthal
Rotterdam Routes

Rotterdam Routes

Download de gratis App van Rotterdam Routes. Deze App neemt je mee op reis door de stad. Het vertelt het verhaal van Rotterdam door de ogen van echte Rotterdammers. Er zijn meer dan 25 routes, elk met een eigen thema en een eigen Rotterdamse gids. De routes duren ongeveer één tot anderhalf uur en je kunt op elk punt op de route instappen. Beschikbaar via de Apple Store en Google Play.
Ontdek de gratis App

Stadswandelingen

Stap je liever uit je comfortzone en ontdek je Rotterdam graag op jouw eigen manier? Laat je dan verrassen door de diversiteit van de stad en kies uit een scala aan stadswandelingen en wandelroutes. Of je nu de stad wilt verkennen met een historische wandeling, een kunstwandeling langs sculpturen en street art of wilt genieten van de rustgevende natuur aan de rand van de stad, Rotterdam biedt voor ieder wat wils. Laat ons je inspireren met een selectie van routes, zodat je zonder gids toch het beste uit je wandelavontuur haalt.

  • De Rotte is een prachtige rivier die zich kronkelend een weg baant vanuit de achtertuin van Rotterdam naar het bruisende centrum. Langs de levendige kades en groene natuuroevers kun je heerlijk wandelen en ontspannen. Nieuwsgierig? Verken de routes die worden aangeboden op de website van Ook dit is de Rotte.
  • BKOR biedt 5 kunstroutes aan verspreid over de hele stad. Verken Rotterdam via de Kunstroute van Zuidplein naar Rotterdam Centraal, de Kunstroute van Westersingel naar Wilhelminapier, Lichtroute Rotterdam, Feijenoord Monumentaal en Singeltracé in Rotterdam-Noord. De routes worden online aangeboden, maar zijn als routekaart ook gratis verkrijgbaar bij onze locaties.
  • Nog meer kunst, maar dan voornamelijk street art kun je ontdekken via de 6 verschillende routes op de App van Rewriters. De routes kunnen via WiFi worden gedownload zodat de App ook zonder internetverbinding werkt tijdens de wandeling. Via tekst en audio ontdek je alles over de kunstwerken en de kunstenaars.
  • In de Rotterdamse haven kun je verrassend veel natuur te vinden en daarom ook prima wandelen en fietsen. Afwisselende routes brengen je langs alle bekende en minder bekende hoogtepunten die de haven rijk is. Ontdek de verschillende routes op de website van Port of Rotterdam.
  • De NS biedt vanaf de verschillende NS-stations ook de mooiste wandelroutes aan: door stad en natuur en van korte tot lange afstanden. In Rotterdam is er de NS-wandeling ‘Rotterdam Maasstad’ en bij een bezoek aan Schiedam kies je de wandelroute ‘Schiedam Jeneverstad’.
  • Voor wandelroutes in het groen of op het platteland rondom Rotterdam moet je bij Natuurmonumenten zijn. Ontdek bijvoorbeeld een een wandelroute vanuit de stad naar het Rotterdamse platteland of een wandeling rond de Ackerdijkse Plassen, vlak bij Rotterdam.
  • Ook het Zuid-Hollands Landschap biedt veel wandelingen van – soms verscholen – plekjes die de moeite waard zijn. Zoals de de route over het Eiland van Brienenoord of richting de kust in Hoek van Holland de Zeeheldenroute.

Ontdek hier meer wandel- en fietsroutes in Hoek van Holland.

Ook interessant!

Fietsen in Rotterdam & regio

Fietsen in Rotterdam & regio

Rotterdam biedt tal van mogelijkheden voor fietsliefhebbers.
Tours & routes

Tours & routes

Ontdek de stad met een ervaren gids.
Fietsverhuur

Fietsverhuur

De mogelijkheden om een fiets te huren.

Share