Maatregelen coronavirus: Ook in Rotterdam zijn extra maatregelen getroffen om verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Lees meer informatie.

Koningsdag in Rotterdam

Koningsdag in Rotterdam

Op maandag 27 april kleurt Rotterdam oranje, want dan is het Koningsdag. Op de dag zelf, maar ook de avond ervoor biedt de stad een breed scala aan festiviteiten. Meezingen bij de Snollebollekes op Stadhuisplein, los gaan op Bizzey en Afrojack of slenteren over één van de vrijmarkten… het kan allemaal!

Koningsnacht

De verjaardag van de koning begint 27 april officieel om 00.00 uur, dus dat moet gevierd worden bij één van onderstaande feestjes:

Cloud 8

Cloud 8

Funky dj's in BIRD
Tiktak Kingsnight

Tiktak Kingsnight

Urban en latinhouse in de Maassilo
Weelde Koningsnacht

Weelde Koningsnacht

Elektro hipster feestje

Een borrel op de koning!

Hang de vlag uit, eet een oranje tompouce en duik daarna snel de kroeg in. Voor dat laatste kun je in Rotterdam in meerdere straten goed terecht. Op de Oude en Nieuwe Binnenweg kun je bier drinken bij bruine cafés zoals Sijf en Melief Bender of plof neer bij het Wester Paviljoen of Stalles. De terrassen in de Oude Haven en op de Witte de Withstraat, zoals de Witte Aap en NRC, zijn ook aanraders. De bars op het Stadhuisplein organiseren gezamenlijk het meezingfestijn Code Oranje.

Vrijmarkten

Omdat de Coolsingel op de schop gaat is er dit jaar iets minder plek voor de vrijmarkten, maar er zijn er nog genoeg! In het centrum kun je tweedehands spulletjes (ver)kopen op de Binnenrotte, Meent, Grotekerkplein, Karel Doormanstraat, Aert van Nesstraat, Eendrachtsplein Westersingel en op de Hoogstraat (tussen de Mariniersweg en de Binnenrotte). Bij slecht weer kun je in de Paradijskerk terecht voor een boekenbeurs en rommelmarkt. Bijna iedere Rotterdamse wijk heeft ook zijn eigen vrijmarkt. Onderaan deze pagina kun je daar meer over lezen.

De wijk in

Bezoek op Koningsdag eens een leuk Rotterdams wijkje, zoals het pittoreske Katendrecht. Op het Deliplein is een vrijmarkt met een Royal Roller Disco voor de kinderen. Loop de Rijnhavenbrug over voor een feestje op het terras van Hotel New York. Ook in chic Kralingen en volks Crooswijk is genoeg vermaak op 27 april. Metalheads moeten in Lombardijen zijn. Bekijk hier alles wat te doen is op Koningsnacht en -dag.

Dancefestivals

Dancefestivals

Kan je ook goed feesten
Meivakantie

Meivakantie

Om bij te komen van Koningsdag
Terrassen

Terrassen

Ook leuk op andere dagen

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie