Koningsdag in Rotterdam

Koningsdag in Rotterdam

Op Koningsdag kleurt ook Rotterdam traditiegetrouw oranje. Op de dag zelf, maar ook de avond ervoor biedt de stad een breed scala aan festiviteiten. Meezingen met Django Wagner en Lee Towers bij de Nacht van Oranje, los gaan op Dimitri Vegas & Like Mike op het nieuwe Kingsland Festival of slenteren over één van de vrijmarkten… het kan allemaal!

Een borrel op de koning!

Hang de vlag uit, eet een oranje tompouce en duik daarna snel de kroeg in. Voor dat laatste kun je in Rotterdam in meerdere straten goed terecht. Op de Oude en Nieuwe Binnenweg kun je bier drinken bij bruine cafés zoals Sijf en Melief Bender, dansen op alternatieve hits bij Not Another Indie Disco in Rotown of plof neer bij het Wester Paviljoen of Stalles. De terrassen in de Oude Haven en op de Witte de Withstraat, zoals de Witte Aap en NRC, zijn ook aanraders. Bij Biergarten is het uiteraard ook feest met Drunken Lion Soundsystem en zelfs een vlooienmarkt. De bars op het Stadhuisplein organiseren gezamenlijk het meezingfestijn Code Oranje.

Lekker intiem

Royal Republic

Royal Republic

Hiphop, soul, house en pizza's

Vrijmarkten

Omdat de Coolsingel op de schop gaat, en vanwege de markt op de Binnenrotte, is er dit jaar iets minder plek voor de vrijmarkten, maar er zijn er nog genoeg! In het centrum kun je tweedehands spulletjes (ver)kopen op de Westersingel, Van Oldenbarneveltstraat, Grotekerkplein en op de Coolsingel (het gedeelte van Meent naar Bulgersteyn). In de Markthal is vanaf 10 uur een vrijmarkt speciaal voor kinderen. Bij slecht weer kun je voor vintage en mode terecht bij Fabuloso in Arminius. Bijna iedere Rotterdamse wijk heeft ook zijn eigen vrijmarkt. Onderaan deze pagina kun je daar meer over lezen.

De wijk in

Bezoek op Koningsdag eens een leuk Rotterdams wijkje, zoals het pittoreske Katendrecht. Op het Deliplein is een vrijmarkt met een Royal Roller Disco voor de kinderen. Loop de Rijnhavenbrug over voor een feestje op het terras van Hotel New York. Ook in chic Kralingen en volks Crooswijk is genoeg vermaak op 27 april. Bekijk hier alles wat te doen is op Koningsnacht en -dag.

Het alternatief

10 Leuke festivals en feestjes tijdens Koningsdag in Rotterdam

10 Leuke festivals en feestjes tijdens Koningsdag in Rotterdam

Hebben de dames van Weekends in Rotterdam op een rijtje gezet.
Dancefestivals

Dancefestivals

Kan je ook goed feesten
Meivakantie

Meivakantie

Om bij te komen van Koningsdag
Terrassen

Terrassen

Ook leuk op andere dagen

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie