Botanische Tuin Feijenoord - Afrikaanderwijk

Park/Tuin

Een verscholen tuin midden in de Afrikaanderwijk? Zelfs veel omwonenden weten niet dat er om de hoek een verrassende grote tuin ligt. Er groeien meer dan 800 verschillende planten. Bilzekruid en heksenzalf, smeerwortel en kamille, wie er enthousiast van wordt kan aan workshops meedoen over het gebruik en de toepassing van inheemse kruiden. Je maakt dan oliën, zalf of tinctuur van de planten. Op de bruisende groene hotspot zijn veel vrijwilligers actief, waaronder een imker. Er worden vaak producten van eigen makelij aangeboden en er is een plantjesmarkt.

Als bezoeker kom je er via de open vlakte van het Afrikaanderplein. Eenmaal over de brug sta je onder hoge oude bomen, tussen wuivend riet en bloeiende bloemen. Het welkom is hartelijk met een kopje kruidenthee uit eigen tuin en het aanbod voor een rondleiding (€ 2). Op eigen houtje over de smalle paadjes banjeren langs de weelderige plantengroei kan natuurlijk ook.

De tuin is een Rijksmonument uit 1923, leerlingen van de HBS kregen hier botanieles. De architect Ad van der Steur is bekend als bouwmeester van de Maastunnel. Nadat de HBS vertrok verviel de tuin, pas de afgelopen vijf jaar is hij uit zijn doornroosjesslaap ontwaakt en weer toegankelijk.

Share

Adres & Contact

Wekelijkse openingstijden

Maandag 09:00 - 16:00
Dinsdag 09:00 - 16:00
Woensdag 09:00 - 16:00
Donderdag 09:00 - 16:00
Vrijdag 09:00 - 16:00
Zaterdag 09:00 - 16:00
Zondag Gesloten
In de winter is de tuin in het weekend dicht.