Een must-see in Rotterdam is het enige middeleeuwse monument in Rotterdam; De Laurenskerk. Gebouwd tussen circa 1449 en 1525, is de kerk het enige nog resterende laatgotische gebouw uit het van oorsprong middeleeuwse Rotterdam. De beelden van de zwaar getroffen kerk in de Tweede Wereldoorlog, en haar wederopbouw nadien, werden symbool voor de lotgevallen van de stad en haar bewoners.

Wat kan je er doen?

Dwaal door de kerk en luister naar boeiende verhalen aan de hand van het Verhalenboek. Sportievelingen kunnen in het torenseizoen de toren beklimmen en zich verheugen op het adembenemende uitzicht over de stad. Liever met beide benen op de grond? Geniet van vrij toegankelijke orgelpauzeconcerten, de bijzondere amateur-orgelavonden en de zomerse zomermarktconcerten. In de zomermaanden is het heerlijke vertoeven met een ambachtelijk biertje op het terras van proeflokaal De Swarte Leeuw. Naast de vrij toegankelijke concerten, vinden onder het eeuwenoude dak het gehele jaar door uiteenlopende concerten en evenementen plaats.

Share

Adres & Contact

Periodieke openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 17:00
Woensdag 10:00 - 17:00
Donderdag 10:00 - 17:00
Vrijdag 10:00 - 17:00
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag Gesloten

Prijsoverzicht

€2,- Volwassenen

Op dit moment in Laurenskerk

t/m 24 november 2019
Moscow Nights

Moscow Nights

Sopraan Olga Zinovieva vertolkt aria's van Russische componisten.

Klassieke muziek
t/m 15 december 2019
Messiah Händel

Messiah Händel

Kerst oratorium met zestien zangers en een orkest.

Klassieke muziek
t/m 15 december 2019
Classical Christmas Jan Vayne

Classical Christmas Jan Vayne

Geniet van een onvergetelijk kerstconcert met Jan Vayne.

Klassieke muziek

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie