Een must-see in Rotterdam is het enige middeleeuwse monument in Rotterdam; De Laurenskerk. Gebouwd tussen circa 1449 en 1525, is de kerk het enige nog resterende laatgotische gebouw uit het van oorsprong middeleeuwse Rotterdam. De beelden van de zwaar getroffen kerk in de Tweede Wereldoorlog, en haar wederopbouw nadien, werden symbool voor de lotgevallen van de stad en haar bewoners.

Wat kan je er doen?

Dwaal door de kerk en luister naar boeiende verhalen aan de hand van het Verhalenboek. Sportievelingen kunnen in het torenseizoen de toren beklimmen en zich verheugen op het adembenemende uitzicht over de stad. Liever met beide benen op de grond? Geniet van vrij toegankelijke orgelpauzeconcerten, de bijzondere amateur-orgelavonden en de zomerse zomermarktconcerten. In de zomermaanden is het heerlijke vertoeven met een ambachtelijk biertje op het terras van proeflokaal De Swarte Leeuw. Naast de vrij toegankelijke concerten, vinden onder het eeuwenoude dak het gehele jaar door uiteenlopende concerten en evenementen plaats.

Share

Adres & Contact

Periodieke openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 17:00
Woensdag 10:00 - 17:00
Donderdag 10:00 - 17:00
Vrijdag 10:00 - 17:00
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag Gesloten

Prijsoverzicht

€2,- Volwassenen

Op dit moment in Laurenskerk

t/m 24 juli 2019
Zomermarktconcert met Geerten Liefting

Zomermarktconcert met Geerten Liefting

Zomerse sferen in de kerk.

Klassieke muziek
t/m 28 juli 2019
Zaterdagmiddagconcert met Gerben Budding

Zaterdagmiddagconcert met Gerben Budding

Een zomers zaterdagmiddag concert met organist Gerben Budding.

Klassieke muziek
t/m 31 juli 2019
Zomermarktconcert met Hartmut Siebmanns

Zomermarktconcert met Hartmut Siebmanns

Geniet van het orgel.

Klassieke muziek

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie