Hotel New York

Architectuur, Hotel, Must sees

Hotel New York opende in 1993 haar deuren in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn, gelegen aan de oevers van de Maas. Het karakteristieke gebouw uit 1917 ademt de nostalgie van toen en symboliseert het vertrek van de vele emigranten die met hoop en spanning hun nieuwe vaderland tegemoet voeren.

Het hotel bestaat uit 72 hotelkamers, 7 zalen en 2 restaurants, inclusief gratis Wifi. De grootste zaal heeft een capaciteit van 100 personen in theateropstelling. In het restaurant zorgen hoge plafonds, kleurrijke lampen, stoere scheepselementen en robuuste buizen en pilaren voor een maritieme, industriële sfeer.

Hotel New York kiest voor een duurzaam beleid en is in het bezit van de Green Key.

Het hotel is gelegen op het puntje van de Wilhelminapier op de Kop van Zuid. Er bevinden zich diverse parkeerterreinen en parkeergarages in de dichte nabijheid. Vanaf Metrostation Wilhelminaplein is het circa 5 minuten lopen. Gasten kunnen ook met de watertaxi komen.
Hotel New York is onderdeel van WestCord Hotels.

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie