COVID-19: De Coronamaatregelen zijn verder aangescherpt. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek aan Rotterdam.

Black Friday in Rotterdam

Black Friday in Rotterdam

Black Friday in Rotterdam

Op vrijdag 27 november 2020 is het Black Friday, een dag waar shoppen in Rotterdam het hoogtepunt bereikt. Op deze dag (en het weekend en maandag erna) geven winkels, maar ook restaurants, hotels en musea in Rotterdam hoge kortingen op elektronica, kleding, overnachtingen, diners en entreetickets. Bewaar je geld en bereid je voor als je de jeans of portable speaker, die je altijd al wilde hebben, met een hoge korting wil scoren. Ga je liever shoppen op een andere dag? Check dan de openingstijden voor en tijdens de feestdagen.

1920-black-friday-shoppen-in-rotterdam-2019 1920-black-friday-shoppen-in-rotterdam-2019

Black Friday?

Black Friday is de dag na Thanksgiving en wordt gezien als de start van het shopseizoen voor de Kerstdagen. Op deze dag geven veel winkels hoge kortingen. Het van oorsprong Amerikaans fenomeen, dat daar voor drukte op straat tot ver in de avond en voor miljardenomzetten zorgt, krijgt ook in Nederland steeds meer voet aan de grond. Rotterdam was vorig jaar de eerste stad dat Black Friday zo groots opzette. Ook dit jaar maakt Rotterdam zich helemaal klaar voor shopaholics en koopjesjagers. Steeds meer winkels sluiten zich aan en het is één van de drukste dagen van het jaar!

Waarom?

Koopjesjager of gewoon op zoek naar een goed deal? Dan is het goed om je geld te bewaren tot 27 november 2019. Op deze datum geven winkels, maar ook restaurants, hotels en musea in Rotterdam hoge kortingen op elektronica, kleding, overnachtingen, diners en entreetickets. Deze kortingen en deals zijn vaak hoger dan de normale en seizoensgebonden sale en kunnen soms oplopen tot 80% van de originele verkoopprijs. De kortingen worden vaak ook online aangeboden, maar sommige winkels doen er in de winkel nog een schepje bovenop.

Kortingen tot soms wel 80% van de verkoopprijs

Wanneer?

Black Friday is de dag na Thanksgiving, wat op de vierde donderdag van November is, net voor Sinterklaas. Het wordt sinds 1952 ook wel gezien als het begin van het shopseizoen van Amerika. Dit jaar valt Black Friday op vrijdag 27 november 2020.

Openingstijden

Ook dit jaar zullen op Black Friday de winkels langer open zijn en op zijn vroegst om 23.00u de deuren sluiten. Sommige winkels blijven zelfs een uurtje langer open, zoals de Bijenkorf. De RET heeft overigens aangegeven de dienstregeling van de metro aan te passen aan de late openingstijden, zodat iedereen nog thuis kan komen.

Winkels in Rotterdam

Winkels zijn niet verplicht om mee te doen aan Black Friday, maar de meeste laten de kans om meer omzet te krijgen niet schieten. Vaak zijn het de grote winkelketens die hun deals bijtijds communiceren. Zo kan je natuurlijk bij De Media Markt terecht voor al je elektronica en bij de Bijenkorf en HEMA voor… eigenlijk alles. Winkels als de Levi’s Store en Foot Locker doen ook graag mee en ICI Paris XL en de Perry Sport zullen ook leuke kortingen aanbieden. Bekijk een selectie van deelnemende winkels op blackfridaydeals.nu/rotterdam.

Overigens is het zo dat niet alleen winkels met kortingen strooien, ook horeca, hotels en musea in Rotterdam centrum hebben mooie aanbiedingen.

Praktisch

  • Check de tv of trui wel echt goedkoper aan wordt geboden. De ‘van’ prijs is vaak niet de prijs waarvoor het in de winkel ligt.
  • Op de zaterdag en zondag zijn de kortingen vaak ook nog van toepassing. Staar je dus niet blind op alleen die vrijdag. En… op Cyber Monday (maandag na Black Friday) zijn de kortingen vaak nog hoger.
  • Even snel naar de winkel gaan zit er niet in. Houd rekening met een gekkenhuis, lange wachtrijen en dat het product wel eens uitverkocht kan zijn.
  • Niet altijd worden de laatste versies van iets voor een mooie prijs aangeboden. Doe online onderzoek (de meeste winkels laten hun aanbod ook online zien) voordat je gaat kopen.
  • Ga je de stad in, pas dan op voor winkeldieven. Deze zijn meer aanwezig bij drukte.
  • Ga met het OV! Het is waarschijnlijk erg druk in de stad en hoewel de metro’s, trams en bussen dan ook erg druk zijn, is het beter dan continu vast staan met de auto.
  • Draag comfortabele kleding en neem iets te eten en drinken mee. Zo heb je altijd iets bij de hand als je snel door wilt.

Maar… als je goed voorbereid en je doet je onderzoek dan kan je vaak een goede deal scoren

Meer info

De beste shops voor de mannen

De beste shops voor de mannen

Voor modieuze heren
Facebook

Facebook

Black Friday weekend deals
10 x shoppen voor vrouwen

10 x shoppen voor vrouwen

Bijzondere boetiekjes
Winter in Rotterdam

Winter in Rotterdam

Als Sinterklaas aankomt dan begint de gezelligste tijd van het jaar: winter in Rotterdam. Laat je op deze pagina inspireren met de vele evenementen die Rotterdam voor, tijdens en na de feestdagen en in de kerstvakantie te bieden heeft. Ook zijn de winkels langer open zodat je geschenken kunt kopen voor pakjesavond of Kerstmis. Voor Oud & Nieuw moet je ook in Rotterdam zijn, want hier is de Nationale Nieuwjaarsnacht.

 

Ontdek Winter in Rotterdam

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie