Plaswijckpark

5 tips voor de kerstvakantie

20 december 2018 door Lisette van Kleine Rotterdammer

Lisette van de Kleine Rotterdammer kijkt enorm uit naar de komende feestdagen! Ze deelt zo net voor de kerstvakantie een lijstje met vijf tips voor activiteiten waar je vast nog wel een gaatje voor kunt vinden!

Drie keer met je ogen knipperen en het is alweer kerstvakantie. Althans, voor mij voelt het echt alsof de tijd vanaf de herfstvakantie tot nu voorbij is gevlogen. Waar Sinterklaas nog even zorgde voor wat rumoer in huis (lees: onrustige kids die bij tijd en wijle dus echt niet te genieten waren), is het nu tijd voor ontspanning. Voor zover dat mogelijk is natuurlijk, want we moeten in de kerstvakantie natuurlijk wel Kerstmis, Oud & Nieuw en de 5e verjaardag van onze kleuter vieren. Maar goed, ik verwacht dat we dus ook genoeg tijd hebben om er met elkaar op uit te trekken in het Rotterdamse. En dus ging ik vast op zoek naar 5 Rotterdamse activiteiten die je deze kerstvakantie echt niet mag missen. Lees je mee?

1. IJsvrij Park Festival

In Het Park bij de Euromast kun je ook dit jaar de ijzers weer onderbinden: het IJsvrij Park Festival is terug in de stad! Groter dan vorig jaar en het Koek & Zopie plein maakt het feest compleet.

2. Maaspodium

Een van de leukste theaters van de stad is toch wel het Maaspodium aan de St. Jobsweg. Ook tijdens de kerstvakantie is er van alles te zien én te doen. Wat dacht je van de voorstellingen Hallo Familie (8+), De Jokkebrokker (6+) of Monster Mania (verschillende voorstellingen, vanaf 3 jaar)?

3. De Fabeltjeskrant

De Fabeltjeskrant is terug en hoe! Op 19 december gaat in LantarenVenster de film De Fabeltjeskrant: De Grote Dierenbos-spelen in première en in het tegenovergelegen LP2 kun je tot en met 6 januari de tentoonstelling Fabeltjesland, een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant bezoeken. Nostalgie ten top, nietwaar?

4. Bibliotheek Rotterdam

Ook in de Rotterdamse bibliotheek valt er genoeg te beleven. Ga kijken naar de jeugdtheatervoorstellingen Alleen op de wereld of Aladdin, zing mee tijdens de Kerst-meezingmiddag, doe mee aan de Robot-workshop, leer tekenen met een 3D-pen of chat met Erasmus bij de Erasmus Experience.

5. Diergaarde Blijdorp

Als het even droog is, stappen wij op de fiets naar Diergaarde Blijdorp! De Rotterdamse dierentuin is inmiddels in winterse sferen gehuld: gezellige pleinen, winterlichtjes, heerlijke hapjes en warme drankjes. Bij het wintervuur bij de historische ingang kunnen kinderen marshmallows roosteren. Yum!

Wat je ook gaat doen: hele fijne dagen en vast een fantastisch 2019 gewenst!

Ook interessant voor de kids

Wat is er nog meer te doen?

Wat is er nog meer te doen?

Genoeg winterse activiteiten voor de kids
Schaatsen in Plaswijckpark

Schaatsen in Plaswijckpark

Spelen en schaatsen tegelijk

Kleine Rotterdammer 

Lisette van Kleine Rotterdammer deelt via haar blog Kleine Rotterdammer de leukste Rotterdamse hotspots, merken en events voor mama’s en mini’s. Kijk voor meer inspiratie op www.kleinerotterdammer.nl.

Lisette Kleine Rotterdammer Lisette Kleine Rotterdammer
Lisette Kleine Rotterdammer